Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

8 päivän 4 tähden tutustumismatkalle Andalusiaan
mukana Espanjan kuuluisimmat UNESCON kulttuuriperintökohteet!

Madrid – Toledo – Valkoiset kylät – Marbella – Costa del Sol – Sevilla – Granada – Cordoba

Omien kokemustemme ja innostuneiden matkailijoiden monien vihjeiden avulla olemme koonneet matkan Espanjan kuuluisimpiin kulttuuriperintökohteisiin!

Matkaohjelmanne:

1. päivä: Tulo Madridiin

1. päivä: Tulo Madridiin

Saavut madridiin – Espanjan ihastuttavaan pääkaupunkiin! Suomenkielinen oppaamme ottaa matkustajat vastaan lentokentällä. Tämän jälkeen teidät viedään 4 tähden hotelliisi, jossa vietätte ensimmäisen yön. Jos lentoaikanne sallii, näette hienostuneen maailman metropolin tärkeimmät nähtävyydet panoraama kiertoajelulla, kuten esimerkiksi härkätaisteluareenan ja kuninkaallisen palatsin.

2. päivä: Toledo (UNESCOn maailmanperintökohde)

Toledo (Maailmanperintökohde)

Tänään matkan suunta on Toledo, joka on yksi Espanjan vanhimmista kaupungeista. Se on yksi maan tärkeimmistä kaupunkilomakohteista. Vanhakaupunki on ollut UNESCOn maailmanperintökohde vuodesta 1986 lähtien. Toledoon tutustuminen oppaan kanssa alkaa Plaza de Zocodoverista. Nautitte muun muassa kuuluisan Toledon katedraalin näkymistä ja kävelette Puente de Alcantaran poikki. Sieltä ei ole pitkä matka historialliseen museoon. Entisessä sairaalassa säilytetään nykyään monia El Grecon teoksia. Näette museon ulkopuolelta. Sitten ajetaan kauniiden espanjalaisten maisemien ohi Costa del Solille. 5 yöpymistä modernissa 4 tähden HOLIDAY WORLD RESORTissa aivan meren rannalla.

3. päivä: Tutustumispäivä – Valkoiset kylät ja Marbella

Venesatama Puerto Banús, Marbella

Jännittävän, valinnaisen koko päivän kiertoajelun ensimmäinen kohde on historiallinen valkoinen Mijas Pueblon vuoristokylä. Pian kukkivien appelsiinipuiden tuoksu hivelee hajunystyröitänne tyypillisellä Pizarran istutuksella. Matkalla näette maalaukselliset ”valkoiset kylät“ Mondan ja Ojenin ennen kuin pääsette lopulta Marbellaan – legendaariseen kauniiden ja rikkaiden kohtaamispaikkaan meren rannalla. Puerto Banúsissa, kaupungin upeassa venesatamassa, voitte ihailla luksusveneitä lyhyellä kävelymatkalla. Marbellan vanhassakaupungissa näette lukuisia historiallisia rakennuksia, Plaza de los Naranjosin (appelsiinipuuaukio) ja mahtavan kaupungintalon.

4. päivä: Tutustumispäivä – Sevilla (2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Sevillan katedraali (Maailmanperintökohde)

Tänään saatte oppaanne kanssa tutustua Andalusian pääkaupunkiin ainutlaatuisella, valinnaisella koko päivän retkellä. Jännittävän ja yksityiskohtaisen panoraamakiertoajelun jälkeen, ohitatte muun muassa vuoden 1992 maailmannäyttely Expo-alueen, ylitätte Andalusian tärkeimmän joen – Guadalquivirin – vaikuttavat sillat. Kävely kauniiseen Maria Luise-puistoon, Plaza de Americalle ja Plaza de Españalle sekä Santa Cruzin alueelle. Idylliset terassit, kukkakoristeiset ja kapeat kadut ovat vain osa tämän metropolin loistoa. Sen jälkeen voitte itse tutustua kaupungin viehätyksiin lähemmin. Käykää esimerkiksi ainutlaatuisessa Sevillan Alcázarissa. Tämä kuninkaallinen palatsi, jolla on maurien arkkitehtuurihistoriaa, on UNESCOn maailmanperintökohde. Käynti on myös kannattavaa mahtavassa Sevillan katedraalissa, joka on yksi maailman suurimmista ja myös UNESCOn maailmanperintökohde.

5. päivä: Costa del Sol

Ranta, Costa del Sol

Tämä päivä on tarkoitettu rentoutumista varten. Nauttikaa Espanjan auringosta leveällä hiekkarannalla. Hemmotelkaa itseänne hemmotteluohjelmalla 4 tähden HOLIDAY WORLD RESORT-hotellisi wellness-alueella, uikaa lämmitetyssä sisäuima-altaassa, käyttäkää kuntosalia tai monenlaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Ja sen jälkeen mukava illallinen upeassa ilmapiirissä voisi viimeistellä tämän upean päivän täydellisesti.

6. päivä: Tutustumispäivä – Granada & Alhambra (UNESCOn maailmanperintökohde)

Alhambra (Maailmanperintökohde), Granada

Granada arabialaisella loistollaan ja renessanssiajan arkkitehtuurillaan on vertaansa vailla oleva kokemus mahtavan, valinnaisen koko päivän retken aikana voitte ihailla Espanjan luultavasti kuuluisinta kulttuurikohdetta: Alhambraa, maailmankuulua maurilaisen arkkitehtuurin mestariteosta. Ainutlaatuinen palatsikompleksi, joka tunnetaan parhaiten freskoistaan ja mosaiikeistaan, on oikeutetusti ollut UNESCOn maailmanperintökohde vuodesta 1984 lähtien. Tämän jälkeen kuljeskele rauhassa vanhan arabialaisen Albayzinin alueen läpi, joka sijaitsee rinteessä aivan Alhambran vieressä. Täältä teille avautuu todella upea panoraama – palatsi ja mahtava Sierra Nevadan vuorijono taustalla.

7. päivä: Cordoba (UNESCOn maailmanperintökohde)

Cordoba (Maailmanperintökohde)

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Madridia. Pysähdymme matkan varrella Cordobaan ja vierailemme oppaan kanssa kauniissa historiallisessa kaupungissa. Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Saatte tutustua muun muassa juutalaiskortteliin ja kävellä pitkin Calle las Floresia. Kaupungin kohokohta on epäilemättä Mezquita. Entinen moskeija, rakennettu vuonna 785, oli13. vuosisadalla muutettu kirkoksi ja se luonnehtii Cordoban kaupunkikuvaa. Saavutte sitten Madridiin ja vietätte viimeisen yön jälleen 4 tähden hotellissa Espanjan pääkaupungissa.

8. päivä: Paluumatka

Tänään lennätte kauniit muistot mukananne takaisin Suomeen.


Hintaan sisältyy:

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön² koneella Madridiin,
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa 4 tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
  – 2 yötä 4 tähden hotellissa Madridissa
  – 5 yötä juniorsviitissä (60 m2) Costa des Solissa eksklusiivisessa 4 tähden HOLIDAY WORLD RESORTissa Hotellin
  palvelujen ilmainen käyttö: houkutteleva ulkouima-allas, lämmitetty sisäallas,
  ihana wellness-alue, jossa on sauna
  sisältää 7× runsas buffetaamiainen
 • Kiehtova opintomatka Andalusiaan, jossa maailmankuuluja kulttuuriperintökohteita!
 • Pätevä, englantia puhuva matkaopas
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


² esim. Iberia (Espanjan suurin lentoyhtiö), Finnair tai Lufthansa (Saksan suurin lentoyhtiö) mahdollisesti muutoksella


Lisäpalvelunne

Alhambra (Maailmanperintökohde), Granada

Kulttuuripaketti ”Löytäjä”:

Paketti sisältää 3 ainutlaatuista kokopäivän retkeä ”Valkoiset kylät & Marbella”, ”Sevilla” ja ”Granada” & Alhambra”: vain 199 euroa / henkilö.

HOLIDAY WORLD RESORT

Yhden hengen huone lisähintaan: 199 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan).

Hieno 4 tähden hotelli HOLIDAY WORLD RESORT

sisältäen juniorisviitin (60 m²) merinäköalalla!

Tietoa Espanjasta

 THMHTKHESLMJ
Madrid11°C13°C18°C19°C23°C32°C30°C32°C30°C23°C18°C12°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Tärkeää:

Kaikissa matkustusmaissamme sovelletaan COVID-19-pandemian vuoksi erilaisia maakohtaisia määräyksiä ja hygeniasääntöjä, jotka voivat myös muuttua lyhyellä varoitusajalla. Myös maahantulomääräykset voivat muuttua joka hetki lyhyellä varoitusajalla. Sen vuoksi olemme koonneet teille tärkeimmät tiedot TSS-matkaasi varten osoitteessa https://www.tss-travel.fi/taerkeitae-tietoja/. Tietoja tarkastetaan ja päivitetään säännöllisesti. Tarkasta vielä ennen matkalle lähtöä myös ulkoministeriön verkkosivuilla olevat tiedotteet osoitteessa (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o).

Sijainti:

Espanja sijaitsee Iberian niemimaalla Pyreneiden vuoristosta lounaaseen. Sen naapurimaita ovat Portugali, Gibraltar, Andorran ruhtinaskunta ja Ranska.

Valtiomuoto:

Parlamentaarinen monarkia. Valtionpäämies on 19. kesäkuuta 2014 lähtien kuningas Felipe VI. Valtion päämies on 02. kesäkuuta 2018 alkaen Pedro Sánchez.

Pääkaupunki:

Madrid

Uskonto:

Roomalais-katolinen (yli 90 %)

Kieli:

Espanja (castellano) on perustuslain mukainen virallinen kieli. Autonomisilla alueilla, Baskimaalla, Galiciassa, Kataloniassa ja Valenciassa on kunkin alueen paikallinen kieli virallinen kieli espanjan ohella.

Ilmasto:

Madrid: Välimeren mannerilmasto; Kastilian keskusylänkö eli meseta (680 m mpy.): kuiva, kylmä talvi, kuuma kesä (40°C saakka); rannikko: Välimeren ja Atlantin ilmasto

Sähkö:

Sähkövirta toimii Espanjassa 230 voltin verkkojännitteellä ja taajuus on 50 Hz. Ette tarvitse adapteria hotellissanne.

Paikallinenaika:

Koko Espanjassa on Keski-Euroopan aika eli Greenwichin aika + 1 tunti (GTM+1) eli aikaero Suomeen -1 tunti.

Puhelut:

Puheluihin Suomeen ol lisättävä eteen maan tunnus 00358 (+358). Lisätkää puheluihin Suomesta Espanjaan eteen 0034 (+34)

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalainen tarvitsee alle 90 päivän matkalle Espanjaan henkilökortin tai passin. Kaikkien asiakirjojen on oltava ajantasaisia, vähintään kolme kuukautta voimassa ja ne on myönnetty viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Lisätietoja osoitteesta: http://formin.finland.fi ja https://www.spain.info/en/travel-tips/visa-passport/ Espanja on Euroopan henkilöliikennettä koskevan sopimuksen osapuoli, joka solmittiin Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden kesken 13.12.1957. Matkustusasiakirjat, paitsi väliaikainen henkilökortti, saavat olla vanhentuneet korkeintaan vuoden. On kuitenkin huomioitava, että Espanjasta poistuminen lentoteitse on siellä voimassaolevien turvallisuusmääräysten vuoksi mahdollista vain voimassaolevalla matkustusasiakirjalla. Nämä maahantulomääräykset koskevat periaatteessa kaikkia Euroopan talousalueen kansalaisia (ETA)

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta,väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta.
Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua Espanjan kulttuuriin ja moninaisiin maisemiin sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista. Lisäpaketit: Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia.
Suosittelemme seuraavia paketteja:
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää 3 ainutlaatuista kokopäivän retkeä ”Valkoiset kylät & Marbella”, ”Sevilla” ja ”Granada & Alhambra”: vain 199 euroa*/henkilö
Ruokailupaketti: 7 × runsas illalinen: vain 99 euroa*/henkilö
* Pakettihinnat voivat muuttua paikan päällä varatessa.

Valuutta/pankit/luottokortit:

Espanja on Euroopan Unionin ja Euroopan rahaliiton jäsen. Euro on Espanjan virallinen rahayksikkö. Ostokset voi maksaa käteisellä tai yleisimmillä luottokorteilla ja osittain myös Maestro – kortilla ja PIN-tunnuksella. Käteisen nostaminen on mahdollista sekä luottokortilla että Maestro-kortilla ja PIN-tunnuksella. Ko. pankki voi veloittaa pankin kuluja. Tiedustelkaa asiaa pankiltanne.

Tullimääräykset:

Yksityishenkilöt voivat ostaa ja ottaa mukaansa tavaraa matkoilla EU:n sisällä ilman rajoitusta, jos tavara on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä jälleenmyyntiin. Suomea koskevista tullimääräyksistä voitte lukea erikseen Suomen tullin nettisivuilta www.tulli.fi tai tiedustella puhelimitse.

Turvallisuusohjeita:

Rikollisuus: Erityisesti suuremmissa turistikeskuksissa on syytä varoa taskuvarkaita ja pikkurikollisia. On suositeltavaa säilyttää rahaa, henkilöllisyyspapereita, ajokorttia, lentolippuja ja muita tärkeitä asiapapereita turvallisesti (esim. hotellin tallelokerossa) ja pitää mukana vain kunakin päivänä tarvittava summa käteistä (ja tai luottokortti). Matkustajien tulisi välttää, mikäli mahdollista, suuria väkijoukkoja ja pitää huolta arvoesineistään paikoissa, missä on paljon turisteja, kuten lentoasemilla (myös turva-alueella), rautatieasemilla, metrossa, bussissa jne.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Tarkista viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa viimeisimmät maakohtaiset lääketieteelliset tiedot ulkoministeriöstä (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o ja https://www.rokote.fi/maat/). Jokaisella maakohtaisella sivulla on tietoa rokotussuosituksista, ajankohtaisista terveysriskeistä tai taudinpurkauksista sekä tietoa sairaanhoidosta ulkomailla.

Terveydenhuolto:

Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus välttämättömään sairaanhoitoon – lääkärissä, hammaslääkärissä, sairaaloissa jne., jotka ovat ulkomaisen sairausvakuutuksen hyväksymiä. Todisteena on esitettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC) tai vastaava todistus (molemmat todistukset saatte sairausvakuutukseltanne). Tästä riippumatta suositellaan ehdottomasti ottamaan oleskelun ajaksi ulkomaan sairausvakuutus, joka kattaa riskit, joita Kela ei korvaa (esim. välttämättömän kotiinkuljetuksen Suomeen sairaustapauksessa, hoidon yksityisellä lääkärillä tai yksityissairaaloissa).
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty kesäkuu 2022

kundenstimmen_finnland

”Hyvä yhdistelmä tutustumiskäyntejä, nähtävyyksiä ja rantalomaa, saimme hienoja lomakokemuksia.”

C. E., matkustaja, 17.10.20153


”Koko matka oli fantastinen ja saimme paljon kerrottavaa.”

H. M.,matkustaja, 22.10.20153


”Erittäin informatiivinen ja rentouttava matka”

Margit S., matkustaja, 28.10.215³


3) RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2013/2014 TSS/RSD:llä Maltalle matkustaneiden keskuudessa. Mikäli ette enää jatkossa halua saada mielenkiintoisia tarjouksiamme, pyydämme ilmoittamaan siitä meille kirjallisesti liittämällä mukaan mainos, jossa on osoitteenne.