4 tähden unelmahotelli: TIME GRAND PLAZA ****

Sijainti: Mukava 4 tähden hotelli on rakennettu vuonna 2010 ja se sijaitsee ihanasti Qusais piirin keskellä monien nähtävyyksien lähettyvillä.

Varustus: Time Grand Plaza-hotelli on modernisti ja samalla ylellisesti sisustettu. Tulette avaraan vastaanottotilaan ja valoisaan, viihtyisään aulaan. Hotellin 232 laadukkaasti sisustettua, tilavaa huonetta on varustettu täysillä mukavuuksilla. Viihtyisän kahvilan lisäksi voitte nauttia myös hotellin ravintolassa sekä kansainvälisiä ruokia ettäpaikallisen keittiön antimia. Rentoutumiseen teillä on käytettävissänne spa-alue ja erittäin hyvin varustettu kuntokeskus. Hotellin kohokohta on hotellin kattoterassilla sijaitseva lämmitettävä uima-allas ja allasbaari.

Majoitus: Mukavuuksin varustetuissa kahdenhengen huoneissa on kylpyamme tai suihku, WC, hiustenkuivain, tossut, kylpytakit, teen- ja kahvinkeitin, puhelin, WLAN (maksullinen), Sat-TV, minibaari (maksullinen), kassakaappi ja ilmastointilaite.

Liikunta/ajanviete: Liikuntaa harrastaville on käytössä ympäri vuorokauden avoinna oleva kuntokeskus. Lisäksi hotellissa on sauna ja höyrysauna. Maksua vastaan voitte lisäksi rentoutua ammattihierojalla.

5 tähden huippu-luksushotelli: WALDORF ASTORIA *****

Sijainti: 5 tähden hotelli Waldorf Astoria on avattu vasta vuonna 2013. Se sijaitsee Yhdistyneiden Arabiemiraattien länsirannikolla, Ras Al Khaimahissa, suoraan Persianlahden pitkällä hiekkarannikolla.

Varustus: Waldorf Astoria kuuluu maailman kuuluisimpiin luksushotelliketjuihin. Se sijaitsee 350 metrin pituisen hiekkarannikon ja 18-reikäisen Golf-kentän välissä. Suoraan hotellin omalla rannalla on uima-allas, joka tarjoaa upean merinäköalan. Hotellin tilava lobby on varustettu baarilla, missä voit nauttia kahvia, teetä sekä valittuja leivonnaisia taustamusiikin hyväilemänä. Lisäksi tässä luksushotellissa on 5 ravintolaa, joissa tarjoillaan kansainvälisiä erikoisuuksia. Ruokaile joko amerikkalaisessa pihviravintolassa tai nauti pääravintolan leppoisassa ilmapiirissä kansainvälisen keittiön tarjoamista erikoisuuksista. Vaihtoehtoisesti sinulla on mahdollisuus saada hotellin uima-altaalla olevasta baarista välipaloja ja muuta keveää ruokaa.

Majoitus: Upeissa kahden hengen huoneissa on erillinen suihku ja kylpyamme, WC, minibaari (maksullinen), MP3 -player, Sat-TV, kassakaappi ja maksuton vakio WLAN / (maksullinen) premium WLAN.

Liikunta/ajanviete: Maksua vastaan käytettävissä on myös kylpylä-osasto, jossa Sauna, Jacuzzi sekä 12 erilaista tilaa rentouttaville käsittelyille. Kuntosalin käyttö kuuluu matkan hintaan. Valaistut tenniskentät ovat myös käytettävissä. Maksua vastaan tarjotaan ratsastusta ja jousiammuntaa hotellin maalauksellisessa ympäristössä. Al Hamra Golf Club sijaitsee hotellin välittömässä läheisyydessä.


MAKSUTON-retki ”Dubain 5 maanmerkkiä“ !

Tutustu Dubain 5 maanmerkkiin. Retken aluksi saamme kuljeskella Dubai Mallilla. Sen jälkeen käymme tunnetun Burj Al Arab hotellilla, missä meillä on valokuvaus-stoppi. Kaupunginosa ”Dubai Marina“ siellä lukuisat luksusalukset ja pilvenpiirtäjät ja saamme kokea Dubain yleellisyyden ihan iholla. Lopuksi siirrymme maailman kuululle Palmusaarelle The Palm, josta mahtavat näköalat Dubain skylineen. Käymme Atlantis hotellissa ihmettelemässä jättimäisessä kavaarioissa olevia haikaloja. Lopuksi ihastelemme mattogalerian käsityönä tehtyjen mattojen monipuolisuutta ja värien komeutta. Ihastut Dubaihin.


Tämä kaikki sisältyy kulttuuripaketti

Suuri Dubai-retki sisältää museon

Iloitse upeasta retkestä, mikä tuo sinulle perinteellisen Dubain lähemmäksi. Valokuvausstopissa saat ihmetellä Burj Khalifaa. Maailman korkein rakennus näkyy jo kaukaa ja antaa leimansa tälle superlatiivien kaupungille.

Saat kokea sen jälkeen perinteellisen Dubain tutustumalla Al-Fahidi-linnoitukseen, joka on nykyään Dubai museo (sisältää sisäänpääsymaksun). Lyhyen veneretken jälkeen perinteellisessä jokitaksissa Dubai Creeksin toiselle puolelle saat katsella ja ihmetelllä ja ihailla Gold Soukissa korujen myyntibasaarin kauppiaitten touhuja. Lisäksi käyt luksuskaupungissa shoppailemassa yleellisesti kultakoru- ja nahkatavara-ateljeissa. Tulet ihastumaan Dubain kohokohtiin.

Veneretki Dubai sisältää illallisen

Anna päivän päättyä todella erikoisella tavalla. Perinteellisellä “Dhow“– veneellä saat nauttia Dubain valaistusta skylinesta. Rannikkoa pitkin purjehtiessa teille tarjotaan maukas illallinen. Anna arabilaisen ja kansainvälisen keittiön tarjoamien herkkujen hemmotella itseäsi.

Abu Dhabi-retki sisältää lounaan

Tutustu Abu Dhabin, maailman rikkaimpiin kuuluvan kaupungin kauniimpiin paikkoihin. Tutustumiskohteina ovat Heritage Village, Yas Marina sekä Emiraattien suurin moskeija Sheikh Zayed. Myös kulinaarisista nautinnoista on huolehdittu. Lounaalla saat vielä sisäistää sen hetkiset kokemukset ja nähtävyydet.

Hintaan sisältyy:

 • Reittilento Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin ja takaisin
  Turkish Airlinesilla (paras eurooppalainen lentoyhtiö 2011 – 2016)4
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 4 yöpymistä kahden hengen huoneessa 4 tähden unelmahotellissa (paikallinen luokitus)
  TIME GRAND PLAZA ****
  4× runsas buffetaamiainen
 • 2 yöpymistä kahden hengen huoneesa 5 tähden huippu-luksushotellissa (paikallinen luokitus)
  WALDORF ASTORIA ****
  • Runsas buffetaamiainen
  • Hotellin varusteiden ilmainen käyttö:
  – Laaja ulkoalue ja uima-allas
  – Hotellin oma yksityinen hiekkaranta
  – Täydellisesti varustettu kuntokeskus
 • Fantastinen retki “Dubain 5 maanmerkkiä“:
  • Hotelli Atlantis
  • Palmusaari The Palm
  • Valokuvaus-stoppi Burj Al Arab-hotelli
  • Dubai Marina
  • Dubai Mall
 • Pätevä suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
 • 24 tunnin lääkäripäivystys

4 Turkish Airlines (Euroopan paras lentoyhtiö vuosina 2011 – 2016 Sky Trax World Airline Award mukaisesti), reittilento ja välilasku Istanbulissa


Lisäpalvelunne

Kulttuuripaketti:

Paketti sisältää seuraavat 3 retkeä: ”Suuri Dubai-retki sisältää museon“, ”Veneretki Dubai sisältää illallisen“
sekä ”Abu Dhabi-retki sisältää lounaan“: vain 240 euroa/henkilö

Tietoa Yhdistyneistä arabiemiirikunnista

 THMHTKHESLMJ
AE Dubai24°C25°C27°C31°C36°C38°C40°C38°C37°C36°C31°C25°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Sijainti:

Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin kuuluu seitsemän emiraattia: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras Al Khaimah, Fujaira.
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sijaitsee Persianlahden rannikolla ja naapurimaana on muun muassa Oman.

Valtio- ja hallitusmuoto:

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on perustuslaillinen monarkia, liittovaltio, joka koostuu seitsemästä autonomisesta emiirikunnasta. Liittovaltion ylin elin on Korkein Neuvosto, joka koostuu seitsemän emiirikunnan johtajista. He valitsevat joka viides vuosi keskuudestaan liittovaltion presidentin ja varapresidentin, jotka ovat kulloinkin viisi vuotta virassa. Parlamentissa on 40 jäsentä, 20 välillisesti valittua ja 20 emiirien nimittämää edustajaa. Parlamentilla on yksinomaan neuvoa-antava tehtävä. Poliittiset puolueet eivät ole sallittuja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Pääkaupunki:

Abu Dhabi (n. 1,5 milj. asukasta).

Uskonnot/Kirkot:

Valtion uskonto on islam (80 % sunnimuslimeja ja 16 % šiiamuslimeja). Maassa asuvat ulkomaalaiset harjoittavat omia uskontojaan vapaasti (esim. kristinusko, islamilaisuuden muut suuntaukset, hindulaisuus).

Virallinen kieli:

Virallinen kieli on arabia. Liiketoiminnassa ja hotelleissa puhutaan ja ymmärretään myös englantia.

Ilmasto:

Aavikkoilmasto subtrooppisesta trooppiseen. Vuosittainen sademäärä (useimmiten talvella) on erittäin alhainen; toukokuulta lokakuulle erittäin kuumaa ja kosteaa (päivän korkeimmat lämpötilat yli 45° C); tammikuun keskilämpötila 18° C, elokuussa 34° C.

Paikallinenaika:

GMT/UTC + 4 tuntia. Aikaero Suomeen: talvella + 2 h, kesällä + 1 h.

Sähkö:

Vaihtovirta 220-250 V, 50 Hz. Tavallisesti tarvitaan 3-tappinen pistoke. Adaptereita saa kaikista sähkötarvikeliikkeistä ja kaikista suuremmista supermarketeista.

Puhelut:

Kaukopuheluiden suuntanumero Suomesta Arabiemiraattikuntiin on 00971 ja Arabiemiirikunnista Suomeen valitaan 00358 ja alueellinen suuntanumero ilman nollaa.

Maa ja väestö:

Islamin vuoksi alkoholin käyttö on Arabiemiirikunnissa rajoitettua. Varsinkin Sharjahin emiraatissa on ankara, täydellinen alkoholikielto, kun taas muissa emiraateissa tarjoillaan alkoholia. Paastokuukauden, Ramadanin aikana on huomioitava rajoituksia arkipäivän elämässä (esim. hotellien ulkopuolella olevien ravintoloiden sulkeminen päiväsaikaan, virastojen lyhennetyt työajat).
Uskonnollisia tapoja ja islamilaisia traditioita tulee kunnioittaa. Syöminen, juominen ja tupakointi julkisilla paikoilla, myös kulkuneuvoissa, on kielletty auringonnoususta auringonlaskuun myös ei-muslimeilta. Tänä aikana naisten tulee käyttää hillittyä pitkähihaista vaatetusta ja miesten ei tule käyttää lyhytlahkeista vapaa-ajan vaatetusta.
Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa on yleistä antaa juomarahaa. Samoin kuin Amerikassa se on palveluammateissa osa palkkaa. Samalla se symbolisoi myös kiitosta saadusta palvelusta. Huonesiivoojalle voi jättää n. 1-2 euroa/yö. Ravintolassa tai taksissa on n. 10% laskun hinnasta tavallista. Liikkeissä ei anneta juomarahaa. Seuramatkoilla suosittelemme annettavaksi matkaoppaalle n. 2 euroa/päivä/henkilö, bussin kuljettajalle 1-2 euroa/ päivä/henkilö. Tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako antaa juomarahaa ja kuinka paljon.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vrk kestävillä turistimatkoilla Arabiemiirikuntiin. Suomen kansalaiset tarvitsevat matkustaessaan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin passin, joka on voimassa vielä vähintään kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. He saavat Arabiemiirikuntiin saapuessaan 30 päivän maksuttoman viisumin. Lapset tarvitsevat oman passin. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi.
Muiden maiden kansalaisia kehotetaan tiedustelemaan itse Arabiemiirikuntien viranomaisilta, mitä matkustusasiakirjoja he tarvitsevat ja he ovat itse velvollisia huolehtimaan määräysten noudattamisesta.
Arabiemiirikuntien virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan.
Huom! Ennen kuin matkustatte Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, tarkistakaa teitä koskevat viisumimääräykset ja varmistakaa, mikäli tarpeellista, että teillä on voimassa oleva viisumi. Sitovia matkustustietoja antaa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lähetystö Helsingissä (helsinkiemb@mofaic.gov.ae). Olette itse vastuussa mahdollisesti tarvitsemanne viisumin anomisesta ja esittämisestä. TSS ei ota vastuuta, mikäli ette noudata tätä. Pyydämme huomioimaan, että Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin maahantulo riippuu maahanmuuttoviraston luvasta.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan tarjota teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden yhteydessä tervetuliaisjuoman. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää matkan kulusta.
Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden kokea Arabiemiraattien kulttuuria ja vaihtelevia maisemia sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista. Matkaanne sisältyy jo paljon palveluita. Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia.

Valuutta/Pankit/Luottokortit:

Valuutta on dirhami (Dh.) 1 dirhami = 100 fils. Kurssi (tammikuu 2020) 1 EUR = 4,05 dirhamia, 1 dirhami = 0,25 EUR.
Rahaa voi vaihtaa pankeissa niiden aukioloaikoina: la-ke 8.00 – 15.30, to 8.00 – 14.00 sekä hotellissa. Jotkut pankit ovat avoinna myös klo 16.30 – 18.30. Perjantaina ja lauantaina on viikonloppu. Hotellit, autovuokraamot ja lukuisat liikkeet hyväksyvät kansainväliset luottokortit. Käteistä voi nostaa pankkiautomaateista PIN-koodilla. Matkasekit hyväksytään melkein kaikissa paikoissa.

Tullimääräykset:

Aseiden, huumeiden, väärennetyn rahan ja pornografisten tuotteiden maahantuonnista rangaistaan ankarasti. Jopa aikakauslehtien paljastavat kansikuvat voidaan tulkita
pornografiaksi. Nauhoitetut videot tarkastetaan ja mahdollisesti takavarikoidaan. Myös e-savukkeiden maahantuonti on kielletty. Ne takavarikoidaan maahan tuotaessa. Mikäli haluatte lisää tietoja tavaroiden tuonnista Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, pyydämme kääntymään suoraan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lähetystön puoleen. Saatte vain sieltä oikeudellisesti sitovia tietoja. Tietoja tavaroiden tuonnista Suomeen saatte Suomen tullin verkkosivuilta: www.tulli.fi.

Rikollisuus:

Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat yksi Keski-Idän turvallisimmista maista ja siellä on erittäin vähän rikollisuutta. Siitä huolimatta voi tapahtua yksittäisiä taskuvarkauksia esim. suurissa ostoskeskuksissa. Seuraavien laitosten valokuvaaminen/filmaaminen on rangaistavaa: sotilaalliset kohteet, satamat, lentokentät, hallitsijoiden palatsit, julkiset rakennukset, teollisuuslaitokset, öljy-/maakaasulaitokset. Rikkomuksista johtuen ainakin kamera/filmi/muistikortti takavarikoidaan.

Turvaohjeita:

Lähi-Idän ja Keski-Idän yleisen tilanteen johdosta kehotetaan myös Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa valppauteen. Arabiemiirikunnissa vallitsevat tiukat moraalikäsitteet. Homoseksuaalisuus ja avioliiton ulkopuoliset seksuaaliset suhteet ovat kiellettyjä ja niistä seuraa vankilarangaistus, jos niistä tehdään rikosilmoitus.
Turisteille ei aiheudu hotelleissa tavallisesti tässä suhteessa mitään vaikeuksia yhteisessä huoneessa. Samoin voivat islamilaisen lainsäädännön mukaan keskinäiset kiintymyksen osoitukset (esim. suuteleminen ja hellyyden osoitukset) julkisilla paikoilla johtaa sakkoihin tai vankeusrangaistukseen. Sen vuoksi suositellaan huomioimaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tavat. Matkailijoiden tulee käyttäytyä pidättyväisesti julkisilla paikoilla ja kunnioittaa maan uskonnollisia, poliittisia, kulttuurillisia ja sosiaalisia perinteitä ja pysytellä poissa mahdollisten mielenosoitusten ja protestitilaisuuksien lähettyviltä. Samoin pienimmänkin määrän huumausaineiden käytöstä seuraa vankeusrangaistus. Jopa myös muutamia päiviä aikaisempi mietojen huumeiden käyttö voidaan todeta verikokeen perusteella ja siitä rangaistaan ankarasti.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Rokotussuoja: Tarvittavat rokotukset on hyvä tarkistaa terveydenhoidon ammattilaisilta ennen matkaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee seuraavia rokotuksia: kurkkumätäjäykkäkouristus, ttuhkarokko-sikotauti-vihurirokko, hepatiitti A. Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja: hepatiitti B, lavantauti, kausi-influenssa. Tarkempia tietoja www.terveyskirjasto.fi tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla www.thl.fi/.
Terveydenhoito: Matkailija voi tuoda omaan käyttöönsä korkeintaan kolmen kuukauden tarpeen tavanomaisia reseptilääkkeitä edellyttäen, että hänellä on mukanaan voimassa oleva lääkemääräys englanniksi käännettynä. Eräiden voimakkaiden narkoottisten ja psyykenlääkkeiden maahantuonti on rajoitettua ja edellyttää alkuperäisen tai oikeaksi todistetun englanniksi käännetyn lääkemääräyksen lisäksi kotimaan terveysviranomaisen englanninkielisen todistuksen siitä, että henkilöllä on oikeus kyseisten lääkkeiden hallussapitoon. Näitä lääkkeitä saa tuoda enintään 30 päivän tarpeen verran.
Lisätietoa netissä: https://www.government.ae
Terveydenhoito ei ole aina kaupunkien ulkopuolella verrattavissa Euroopan tasoon, mutta on suuremmissa kaupungeissa kuitenkin suhteellisen hyvä. Myös englantia puhuvia lääkäreitä on. Kaiken kattavaa maailmanlaajuisesti voimassaolevaa sairausvakuutusta ja luotettavaa vakuutusta kotiuttamisen varalta suositellaan.
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa sopivat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta. Kaikenkattava matkavakuutus on tarpeen.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty helmikuu 2020

kundenstimmen_finnland

”Matka oli monipuolinen ja mielenkiintoinen, hyvin järjestetty. Sain kaikkiin kysymyksiin vastaukset suomen kielellä, se on iso plussa. Hinta-laatu kohdallaan.“

Mirja N. T.: sta, matkustaja, 20.10.20173


3 RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2018 / 2019 TSS/RSD:llä matkustaneiden keskuudessa.