Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

8 päivän ainutlaatuiselle tutustumismatkalle Israeliin Jeesus Kristuksen jalanjäljillä – ”Pyhän maan“ kuuluisimpiin matkakohteisiin !

Nasaret – Betlehem – Akko – Genesaretinjärvi – Galilea – Jeriko – Öljyvuori – Jerusalem

MATKAOHJELMANNE:

Tällä mielenkiintoisella opintomatkalla tutustumme Israelin vaikuttavimpiin kohteisiin: kiehtoviin UNESCOn maailmanperintökohteisiin, historiallisiin kaivauksiin ja upeisiin maisemiin. Koe paikan päällä Pyhän maan jännittävät kulttuurit – kristinuskon ja juutalaisuuden kehto saa sinut varmasti lumoihinsa!

1. päivä: Saapuminen

Reiseverlauf

Lento Tel Aviviin. Enlannin kieliset matkaoppaamme ottavat meidät sydämellisesti vastaan. Kuljetus Israelin rannikkoseudulla sijaitsevaan mukavaan hotelliimme.

2. päivä: Haifa, Baha‘i puutarhat, Akko, Safed (2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Baha‘i puutarhat, Haifa

Lähdemme Haifan satamakaupunkiin katsomaan ihania Bahain puutarhoja, – oikeutetusti UNESCOn maailmanperintöön kuuluva. Akkossa tutustumme maalaukselliseen vanhaankaupunkiin, paikka kuuluu myöskin UNESCOn maailmanperintöihin. Saamme ihastella vanhaa ristiretkeilijöiden käyttämää satamaa sekä nähdä temppeliritarien rakentaman, sittemmin maan alle hautautuneen hallin (sisältää sisäänpääsymaksun). Sen jälkeen matka jatkuu edelleen Safediin, yhteen Israelin 4 pyhistä kaupungeista. Kuljeskelemme kapeilla kujilla ja molemman kuuluisan synagoogan ohitse. Seuraavat 2 yötä vietämme Galileassa.

3. päivä: Genesaretinjärvi, Galilea, Kapernaum, Tabgha & Vuorisaarnan vuori

Tänään opimme tuntemaan Kibbuzin alkuperäisen elämäntavan (sisältää sisäänpääsymaksun): Alue, jossa asukkaat elävät ja työskentelevät kollektiivisesti. Lopuksi saavumme Genesaretinjärvelle, ja halukkaat voivat nauttia laivamatkalla ihastuttavista maisemista. Järven pohjoispäässä sijaitsee ennenaikainen kalastajakylä. Kapernaum, Pietarin kotipaikka. Lisäksi saamme tutustua Taghbassa “Leivän ja kalan kirkkoon“ ja sen ainutlaatuisiin mosaiikkeihin. Kohta sen jälkeen saavumme “Vuorisaarnan vuorelle“, missä Jeesus piti unohtumattoman vuorisaarnansa. Ihastuttavat maisemat johtavat meidät takaisin Galileaan.

4. päivä: Nasaret, antiikin Skytopolis, Jeriko, Qumran & Betlehem

Jeesuksen syntymäkirkko, Betlehem

Tänään vierailemme Nasaretissa ja tutustumme siellä kuuluisaan Pyhän Joosefin kirkkoon, Pyhän Marian kaivoon ja kuuluisaan Ilmestysbasilikaan, missä arkkienkeli Gabriel ilmestyi neitsyt Marialle. Matka jatkuu hedelmällisen Jordanlaakson kautta Bet She’an, antiikkiin Skythopolikseen. Arkeologinen kansallispuisto (sisältää sisäänpääsymaksun) tutustumme tämän aikoinaan mahtavan paikan kaivantoihin. Täältä etelään saavumme Jerikoon, nykyään vanhin asuttu kaupunki. Maalauksellisen vanhankaupungin läpi kulkiessamme katseemme kohdistuu aina “Kiusausten vuoren“ suuntaan. Meille toinen kohokohta: Qumranin arkeologinen kohde (sisältää sisäänpääsyn), joka on maailmankuulu sieltä tähän mennessä löydetyistä vanhimmista raamatun käsikirjoituksista. Betlehemiin (Palestiina) saavuttuamme tutustumme vielä Jeesuksen seimipaikkaaan sekä kuuluisaan syntymäkirkkoon. Yövymme seuraavat neljä yötä mukavassa hotellissa.

5. päivä: Öljyvuori, Jerusalemin vanhakaupunki (UNESCOn maailmanperintökohde)

Maisemia ihastellen ajamme Öljyvuorelle. Menemme Jerusalemin vanhaankaupunkiin (UNESCOn maailmanperintökohde) ja näemme jo kuuluisan Kalliomoskeijan kultaisen kupolin sekä Valitusmuurin. Kävelemme Pyhän Annan kirkolle, joka on vanhin kunnossa oleva risriretkeläisten kirkko. Aivan sen vieressä on Bethesdan lampi, paikka, jossa Jeesuksen sanotaan parantaneen halvaantuneen miehen. Kuljemme pitkin “Via Dolorosaa“ Jeesuksen kärsimystietä pitkin Pyhän haudan kirkolle. Saavumme juutalaisten kortteliin – unohtumattomalle entisajan paikalle. Kävelemme Cardo Maximusin ohitse, mikä oli aikoinaan bysanttisen Jerusalemin pääkatu. Sitten matkaamme kuuluisalle Sionin vuorelle ja Dormitio luostarille, viimeisen aterian salille ja Davidin haudalle.

6. päivä: Jerusalem

Pyhän haudan kirkko, Jerusalem

Tänään meillä on runsaasti aikaa lepäämiseen ja uusiin löytöihin. Osa matkaajista rentoutuu hotellissa tai on kävelyllä. Toinen osa matkaajista tutustuu omin toimin luonnon- ja kulttuurin tarjoamiin aarteisiin. Arvokkaita ovat mm. ortodoksinen kortteli Mea Shearim, jossa voit kokea, mitä syvästi uskonnollinen elämä ja kulttuuri voivat tarkoittaa Israelissa. Israelin parlamentti – niin kutsuttu Knesset – on varmasti myös mielenkiintoinen. Sitä vastapäätä on Knesset Menorah, noin 5 metriä korkea pronssinen monumentti seitsemänsakaraisen kynttilänjalan muodossa – juutalaisuuden symboli elämän puuna. Jos haluat, voit vierailla Yad Vashemissa, kuuluisalla holokaustin uhrien kansallismuistomerkillä. Tai kuljet ihanassa Mahane Yehudan markkinapaikassa Siellä 250 kauppiasta tarjoaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, herkullisia leivonnaisia, lihaa ja tuoretta kalaa. Se on aistillinen seikkailu korville, silmille, nenälle ja kitalaelle Jerusalemin suurimmat markkinat ovat myös upea heijastus aitoa juutalaista arkea.

7. päivä: Tutustumispäivä – Kuollutmeri & Masada (UNESCOn maailmanperintökohde)

Tänään järjestettävä valinnainen kokopäiváretki lupaa unohtumattomia kokemuksia. Tutustu ensin Kuolleenmeren länsiranalla sijaitsevaan romanttiseen “Ein Gedi” -keitaaseen. Siellä on makean veden lähteitä, akaasiapuita, Kristuksen orjantappura ja siellä kasvavat Sodoman omena. Ruokoheinä ja kissat viig´htyvyät joen uomassa. Lähellä sijaitsevalla yksinäisellä ylätasangolla kohoaa Masada, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Köysirata vie sinut mukavasti tähän kerran mahtavaan vuoristolinnoitukseen, jonka kuningas Herodes oli rakentanut korkealle Kuolleenmeren yläpuolelle ja joka valmistui noin vuonna 15 jKr. Vuonna 70 jKr. Masada oli viimeinen juutalaisten tukikohta heidän sankarillisessa taistelussaan roomalaisia vastaan. Ennen paluumatkaa meillä on vielä mahdollisuus uida Kuolleessameressä. Veden korkea suolapitoisuus estää uppoamisen ja tekee uimisesta esimerkiksi kirja kädessä ainutlaatuisen kokemuksen.

8. päivä: Paluumatka

Tänään sanomme näkemiin “Pyhälle maalle“ Yhdessä olemme kokeneet unohtumattomia lomapäiviä – ja uusia lomaystävyyssuhteita on syntynyt. Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen.


Hintaan sisältyy

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön⁴ koneella Tel Aviviin
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa viihtyisissä hotelleissa:
  – 1 yö israelilaisella rannikkoseudulla
  – 2 yöpymistä Galileassa
  – 4 yöpymistä Jerusalemissa
  7× runsas buffetaamiainen
 • Kiehtova tutustumismatka Israelin kuuluisimpiin matkakohteisiin modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme!
  Iloitse jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen) mm.:
  • Jerusalem
  • Akko
  • Baha‘i puutarhat
  • Öljyvuori
  • Genesaretinjärvi
  • Galilea
  • Kapernaum
  • Tabgha
  • Vuorisaarnan vuori
  • Nasaret
  • Scythopolis antique
  • Jeriko
  • Qumran
  • Betlehem
  • Öljyvuori
  • Jordaninlaakso
 • Pätevä, englantia puhuva matkaopas
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


4 esim. reittilento lentoyhtiön Turkish Airlines (Euroopan paras Economy Class 2021 Sky Trax World Airline Award mukaisesti) koneilla, välilasku Istanbulissa

Lisäpalvelunne

Kulttuuripaketti:

Paketti sisältää kokopäivämatkan “Kuollutmeri & Masada (Maailmanperintökohde)“ sekä “Laivamatkan Genesaretinjärvellä“: vain 149 euroa/henkilö

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää erinomaisen puolihoidon, ts. 6× runsaan päivällisbuffetin kansainvälisillä erikoisuuksilla sekä 1× pikkupurtavaa saapumispäivän iltana: vain 159 euroa/henkilö

Yhden hengen huone lisähintaan: 299 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan).

Sisältää upean retkiohjelman mm. 3 maailmanperintökohdetta !

Tulette ihastumaan viihtyisiin hotelleihimme !

Tietoa Israel

THMHTKHESLMJ
Jerusalem12°C14°C17°C22°C25°C27°C30°C30°C28°C25°C20°C15°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Yleinen huomautus:

Seuraavasta löydätte yleisktasauksen tiedoista, huomioikaa, että maahansaapumismääräykset, poliittinen ja terveydellinen tilanne voivat muuttua maailman laajuisesti milloin tahansa ja sen vuoksi suosittelemmekin ottamaan selvää näistä tilanteista jo ennen matkalle lähtemistä. Tarkastakaa ennen matkaa ulkoministeriön nettisivut (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o).

Valtio- ja hallitusmuoto:

Israel on ollut itsenäinen valtio 14. toukokuuta 1948 lähtien. Parlamentaarinen demokratia; ilman kirjallista valtiosääntöä, mutta muutama perustuslaki. Parlamentti: Knesset, yksikamarinen, 120-jäseninen parlamentti. Valitaan parlamenttivaaleilla suhteellisella vaalitavalla joka neljäs vuosi. Israelin presidentti: Jitzchak Herzog, joka astui virkaan 09.07.2021. Parlamentti valitsee presidentin joka seitsemäs vuosi.

Pääkaupunki:

Jerusalem

Uskonnot/Kirkot:

75,4 % juutalaisia, 16,9 % muslimeja, 2 % kristittyjä, 1,6 % druuseja ja 4,1 % muita uskontoja

Virallinen kieli:

heprea ja arabia. Kaupallinen kieli: englanti

Ilmasto:

Kolme ilmastovyöhykettä: rannikkotasanko –kosteankuuma kesä, leuto ja sateinen talvi (esim. Tel Aviv); vuoristo – lämmin ja kuiva kesä, kylmä talvi (esim. Jerusalem); autiomaa – kuuma ja kuiva kesä, leuto talvi (esim. Negev)

Paikallinenaika:

Israelissa on käytössä kesä- ja talviaika. Näin ollen Israelissa on sama aika kuin Suomessa vuoden ympäri.

Sähkö:

230 V:n vaihtovirta, 50 Hz. Tarvitaan sovitin.

Puhelut:

Puheluiden suuntanumero Suomesta Israeliin on +972. Israelista Suomeen suuntanumeroksi valitaan +358, aluetunnus 0 jätetään pois.

Maa ja väestö:

Israelissa on tavallista antaa juomarahaa. Se on samaan tapaan kuin Amerikassa osa palkkaa palveluammateissa. Lisäksi se on merkki saadun palvelun arvostuksesta. Huonesiivoojalle annetaan tavallisesti 2 euroa/yö/huone. Ryhmämatkoilla on suositeltavaa jokaisen matkaajan varata oppaalle tippiä n. 5 euroa per päivä ja bussinkuljettajalle n. 3-4 euroa per päivä. Tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako hän antaa juomarahaa ja kuinka paljon.
Tel Avivin ja läheisen rannikon edustalla varoitetaan osittain hyvin voimakkaista merivirtauksista. Lomailijoiden tulisi pysytellä aina rannan läheisyydessä eikä kovin kauas merelle saisi lähteä uimaan. Suositeltavaa on uida vain valvotuilla rannoilla, joilla tulee noudattaa liputusta ja uimavalvojan neuvoja.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 3 kuukauden mittaisille matkoille Israeliin. Matkustajan passin tulee kuitenkin olla voimassa vähintään 6 kuukautta paluuajankohdan jälkeen, ja matkustajalla tulee olla paluulippu. Mikäli matkane tarkoitus on jokin muu kuin lomamatka tai teillä on jonkin muun maan kuin Suomen kansalaisuus tai passinne on muuta tyyppiä kuin kansallinen passi, löydätte lisää tietoa alta http://mfa.gov.il.
Aikaisemmat matkat arabimaihin tai Iraniin eivät sinänsä estä maahantuloa. Jos passissa on arabimaiden tai Iranin myöntämiä viisumeja, maahan tultaessa on kuitenkin hyvä varautua israelilaisten turvallisuusjoukkojen kyselyihin (poikkeus: Jordanian ja Egyptin viisumit). Tämä koskee myös Suomen kansalaisia, jotka ovat syntyperältään arabeja tai iranilaisia. Perusteellisiin turvatarkastuksiin tulisi myös varautua, jos passi sisältää Malesian, Indonesian tai Sudanin leimoja tai viisumeja. Tarvittaessa on suositeltavaa tiedustella asiaa Israelin suurlähetystöstä Helsingistä.
Saapuminen Palestiinalaisalueille (Länsirannalle) Israelista: Suomen kansalaiset voivat periaatteessa matkustaa ongelmitta Israelista Länsirannalle rajanylityspaikkojen aukioloajat huomioon ottaen. Israelin ja Länsirannan välisiä sekä Jordanian ja Länsirannan välisiä rajanylityspaikkoja valvovat israelilaiset viranomaiset, ja ne voidaan sulkea milloin tahansa ilman ennakkovaroitusta. Poistuttaessa maasta Ben Gurionin lentoaseman kautta matkatavarat käyvät läpi aikaavievän ja perusteellisen turvatarkastuksen sekä matkailijoille tehdään tarkkoja kyselyjä. Siksi on suositeltavaa tulla lentokentälle jo hyvissä ajoin. Jos Israelin turvallisuusviranomaiset ottavat haltuunsa elektronisia laitteita, etenkin kannettavia tietokoneita, tarkastuksia varten, ne lähetetään matkailijan olinpaikkaan yleensä yhden tai kolmen päivän sisällä.
Oikeudellisesti sitovia tietoja ja/tai näitä tietoja täydentäviä tietoja maahantulomääräyksistä saa vain suoraan kohdemaan suurlähetystöstä tai pääkonsulaatista. Muiden maiden kansalaisten kannattaa kysyä ajankohtaiset maahantulosäännökset vastaavan kohdemaan suurlähetystöstä. Olet itse vastuullinen anomaan tai hankkimaan viisumin ja esittämään sen.
TSS ei vastaa mahdollisista myöhästymisestä tai tekemättä jättämisestä.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Olemme suunnitelleet teille monipuolisen ohjelman, joka sisältää lukuisia kohokohtia antamalla välähdyksiä Israel kulttuuriin ja monipuolisiin maisemiin sekä paljon tietoa maasta ja siellä asuvista ihmisistä.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Ruokailupaketti: Paketti sisältää erinomaisen puolihoidon, ts. 6× runsaan päivällisbuffetin kansainvälisillä erikoisuuksilla sekä 1× pikkupurtavaa saapumispäivän iltana: vain 159 euroa/henkilö
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää kokopäivämatkan “Kuollutmeri & Masada (Maailmanperintökohde)“ sekä “Laivamatkan Genesaretinjärvellä“: vain 149 euroa/henkilö

Valuutta/Pankit/luottokortit:

Israelin virallinen rahayksikkö on uusi sekeli (ILS). 1 sekeli = 100 agoraa. Kurssi (Syyskuu 2023): 1 euroa = 4,11 ILS; 1 ILS = 0,24 euroa.
Rahanvaihtoa suositellaan paikan päällä. Rahaa voidaan vaihtaa hotelleissa, postitoimistoissa, rahanvaihtopaikoissa ja pankeissa. Pankkien aukioloajat: su-pe klo 8.30–12.00 sekä su, ti ja to lisäksi klo 16.00–18.00.
Useimmista automaateista voidaan nostaa rahaa myös luotto- tai pankkikortilla. Pankkikortilla saa rahaa vain sellaisesta automaatista, jossa on Maestro- tai Cirrus-logo. Nostosta voidaan veloittaa maksu. Useimmissa isommissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa voidaan maksaa myös luottokorteilla. Myös tällöin maksusta saatetaan veloittaa lisämaksu. Pankkikorttia ei yleensä hyväksytä maksuvälineeksi.

Tullimääräykset:

Rahavarojen tuonti ja vienti (käteinen, käteisshekit ja matkashekit), joiden summa on yhteensä 80 000 sekeliä (ILS) täytyy ilmoittaa. Tullilomake nro 84 voidaan pyytää tätä varten puhelimitse numerosta +972 2 658 7777. Lisätietoja tavaroiden tuontia koskevista tulleista saa kohdemaan suurlähetystöstä. Vain sieltä voidaan antaa oikeudellisesti sitovia tietoja.
Tärkeää: Jos sallitut maahantuontia koskevat rajoitukset ylitetään, on tavarat ilmoitettava ennen matkaa verkossa tai maahan saapuessa rajalla. Ilmoittamattomat tavarat voidaan takavarikoida. Ota selvää ajankohtaisista tullimääräyksistä: https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle

Maata koskevia turvallisuusohjeita:

Tähän mennessä ei ole merkkejä siitä, että ulkomaiset matkailijat olisivat väkivallan kohteena. Kuitenkin etupäässä Jerusalemissa ja Länsirannalla tulisi noudattaa erityistä varovaisuutta. Matkailijoiden tulisi välttää väkijoukkoja ja vierailla Jerusalemin vanhassakaupungissa ja muissa julkisisssa paikoissa paikallisen oppaan johdolla. Vierailua Jerusalemin vanhaankaupunkiin ei suositella pimeällä.
Länsiranta on ollut miehitettynä vuodesta 1967 lähtien, ja alue on jaettu erilaisiin hallintoalueisiin. Alueella on useita tarkastusasemia ja suljettuja teitä, etenkin Israelin ja Jerusalemin välillä sekä Israelin ja Länsirannan välillä, mutta myös Länsirannan sisällä.
Länsirannalta Israeliin johtavat rajanylityspaikat voidaan sulkea myös ilman ennakkovaroitusta. Tällöin rajanylitys Israeliin päin on mahdotonta Tel Avivissa sijaitsevan suurlähetystön tai Ramallahin yhteystoimiston väliintulosta huolimatta. Etenkin tarkastuspisteissä, mutta myös Länsirannan suuremmissa kaupungeissa, voidaan järjestää aina spontaanisti mielenosoituksia. Tästä syystä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Kaikille suomalaisille – myös väliaikaisesti maassa oleville – suositellaan matkustusilmoituksen (http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=49382&contentlan=1&culture=fi) tekemistä verkossa. Vastaava edustusto Israelissa oleskeleville on Tel Avivissa sijaitseva Suomen suurlähetystö, Palestiinalaisalueilla oleskelevien edustusto on Ramallahin yhteystoimisto. Ilmoita matkustusilmoituksessa se edustusto, jonka alueella oleskelet suurimman osan ajasta. Turvallisuustilanne voi muuttua nopeasti. Ennen Israeliin matkustamista ja maassa olon aikana suositellaan tilanteen jatkuvaa seuraamista.

Rikosoikeudellisia määräyksiä:

Miesten väliset homoseksuaaliset suhteet ovat rangaistava teko Palestiinalaisalueilla. Tähän mennessä ei ole tullut kuitenkaan tietoon yhtään tapausta, jossa ulkomaalaista olisi rangaistu homosuhteen vuoksi. Syytteeseenpanoa merkittävämpää on kuitenkin yhteiskunnallinen syrjintä: homoseksuaalisuus on Länsirannalla ja Gazan alueella yhä sosiaalisesti ja uskonnollisesti kielletty puheenaihe.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Tarkista viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa viimeisimmät maakohtaiset lääketieteelliset tiedot ulkoministeriöstä (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o ja https://www.rokote.fi/maat/). Jokaisella maakohtaisella sivulla on tietoa rokotussuosituksista, ajankohtaisista terveysriskeistä tai taudinpurkauksista sekä tietoa sairaanhoidosta ulkomailla. Matkaa varten suositellaan rokotuksia Hepatitis A, Jäykkäkouristus, Kurkkumätä, Sikotauti, Tuhkarokko ja Vihurirokko.
Ripulitaudit: Useimmat ripulitaudit voidaan välttää noudattamalla erityistä hygieniaa elintarvikkeiden ja juomaveden suhteen. Tässä muutama perusohje: Juo ainoastaan pullotettua vettä esim. hiilihapollista vettä, älä koskaan vesijohtovettä. Juo hätätapauksessa suodatettua, desinfioitua tai keitettyä vettä. Käytä myös retkillä astioiden pesuun ja hammaspesuun juomavettä mahdollisuuksien mukaan. Syö vain keitettyjä tai kuorittuja elintarvikkeita. Pidä ehdottomasti kärpäset loitolla ruoastasi. Pese kädet niin usein kuin mahdollista saippualla, mutta aina vessassa käynnin jälkeen sekä ennen ruoanlaittoa ja syömistä. Desinfioi kädet tarvittaessa ja käytä kertakäyttöisiä pyyhkeitä.
Infektiosairaudet: joitakin harvoin tavattavia hyttysten tai punkkien välittämiä infektiosairauksia voi joskus esiintyä (esim. leishmaniaasi, Länsi-Niilin virus tai Phlebotomus- kuume). Käytä hyönteissuojaa (esim. karkotteita, hyttysverkkoa ja pitkähihaista vaatetusta).

Terveydenhuolto:

Terveydenhoidon taso Israelissa on hyvä tai erittäin hyvä, ensihoitoa antaa yksinomaan hyvin vakiintunut kansallinen terveydenhuoltojärjestelmä. Palestiinalaisalueilla terveydenhoidon taso on huomattavasti rajoittuneempaa. Sairasautot eivät saa ylittää Israelin rajaa. Lääkärinpalkkiot ja sairaalahoito täytyy yleensä maksaa ennalta ja ne saattavat nousta huomattavan korkeiksi! Siksi on erittäin suositeltavaa ottaa kansainvälinen matkavakuutus, joka sisältää kotiinkuljetuksen.
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa sopivat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Syyskuu 2023