MATKAOHJELMANNE:

Tällä mielenkiintoisella opintomatkalla tutustumme Israelin vaikuttavimpiin kohteisiin: kiehtoviin UNESCOn maailmanperintökohteisiin, historiallisiin kaivauksiin ja upeisiin maisemiin. Koe paikan päällä Pyhän maan jännittävät kulttuurit – kristinuskon ja juutalaisuuden kehto saa sinut varmasti lumoihinsa!

1. päivä: Saapuminen

Lento Tel Aviviin. Matkaoppaamme ottavat meidät sydämellisesti vastaan. Kuljetus Galileassa sijaitsevaan hotelliin, missä vietämme 3 ensimmäistä yötä.

2. päivä: Safed, Akko, Baha‘i puutarhat, Haifa & Nasaret
(2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Lähdemme Safediin, joka on yksi Israelin 4 pyhästä kaupungista. Kuljeskelemme kapeilla kujilla ja molemman kuuluisan synagoogan ohitse. Akkossa tutustumme maalaukselliseen vanhaankaupunkiin, paikka kuuluu myöskin UNESCOn maailmanperintöihin. Saamme ihastella vanhaa ristiretkeilijöiden käyttämää satamaa sekä nähdä temppeliritarien rakentaman, sittemmin maan alle hautauneen hallin (sisältää sisäänpääsymaksun). Matka jatkuu Haifan satamakaupunkiin ja ihastuttaviin Baha’in puutarhoihin – oikeutetusti UNESCOn maailmanperintöön kuuluva. Nasaretissa käymme kuuluisassa Pyhän Joosefin kirkossa, Marian kaivolla ja tunnetussa basiliikassa, missä arkkienkeli Gabriel ilmestyi Marialle.

3. päivä: Genesaretinjärvi, Galilea, Kapernaum, Tabgha & Vuorisaarnan vuori

Tänään opimme tuntemaan Kibbuzin alkuperäisen elämäntavan (sisältää sisäänpääsymaksun): Alue, jossa asukkaat elävät ja työskentelevät kollektiivisesti. Lopuksi saavumme Genesaretinjärvelle, ja halukkaat voivat nauttia laivamatkalla ihastuttavista maisemista. Järven pohjoispäässä sijaitsee ennenaikainen kalastajakylä Kapernaum, Pietarin kotipaikka. Lisäksi saamme tutustua Taghbassa “Leivän ja kalan kirkkoon“ ja sen ainutlaatuisiin mosaiikkeihin. Kohta sen jälkeen saavumme “Vuorisaarnan vuorelle“, missä Jeesus piti unohtumattoman vuorisaarnansa. Ihastuttavat maisemat johtavat meidät takaisin Galileaan.

4. päivä: Antiikkin Skytopolis, Jeriko, Qumran & Betlehem

Hedelmällinen Jordaninlaakson ja Beit She‘an, antiikin Skytopolis. Arkeologinen kansallispuisto (sisältää sisäänpääsymaksun) tutustumme tämän aikoinaan mahtavan paikan kaivantoihin. Täältä etelään saavumme Jerikoon, nykyään vanhin asuttu kaupunki. Maalauksellisen vanhankaupungin läpi kulkiessamme katseemme kohdistuu aina “Kiusausten vuoren“ suuntaan. Seuraava kohokohta: Qumranin arkeologiset kaivaukset (sisältää sisäänpääsymaksun), maailman kuulut vanhimmat raamatun käsikirjat on löydetty täältä. Betlehemiin (Palestiina) saavuttuamme tutustumme vielä Jeesuksen seimipaikkaaan sekä kuuluisaan syntymäkirkkoon. Yövymme seuraavat neljä yötä mukavassa hotel.

5. päivä: Öljyvuori & Jerusalemin vanhakaupunki (UNESCOn maailmanperintökohde)

Maisemia ihastellen ajamme Öljyvuorelle: Näkymät Jerusalemiin ovat henkeä salpaavat. Menemme Jerusalemin vanhaankaupunkiin (UNESCOn maailmanperintökohde) ja näemme jo kuuluisan Kalliomoskeijan kultaisen kupolin sekä Valitusmuurin. Kävelemme Pyhän Annan kirkolle, joka on vanhin kunnossa oleva risriretkeläisten kirkko. Sen vieressä Betesdan lampi, paikka, jossa Jeesus paransi halvaantuneen miehen. Kuljemme pitkin “Via Dolorosaa“ Jeesuksen kärsimystietä pitkin Pyhän haudan kirkolle. Saavumme juutalaisten kortteliin – unohtumattomalle entisajan paikalle. Kävelemme Cardo Maximusin ohitse, mikä oli aikoinaan bysanttisen Jerusalemin pääkatu. Sitten matkaamme kuuluisalle Sionin vuorelle ja Dormitio luostarille, viimeisen aterian salille ja Davidin haudalle.

6. päivä: Jerusalem

Tänään meillä on runsaasti aikaa lepäämiseen ja uusiin löytöihin. Osa matkaajista rentoutuu hotellissa tai on kävelyllä. Toinen osa matkaajista tutustuu omin toimin luonnon- ja kulttuurin tarjoamiin aarteisiin. Suositeltavia ovat mm. ortodoksinen kortteli, Israelin parlamentti – niin sanottu Knesset – sekä Knesset Menora – seitsenhaarainen kynttelikkö.

7. päivä: Tutustumispäivä – Kuollutmeri & Masada
(UNESCOn maailmanperintökohde)

Tänään järjestettävä valinnainen kokopäiväretki lupaa unohtumattomia kokemuksia. Tutustumme ensin Kuolleenmeren länsirannalla sijaitsevaan romanttiseen “Ein Gedi“ -keitaaseen. Lähellä sijaitsevalla yksinäisellä ylätasangolla kohoaa Masada, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Ylös entiseen vuorilinnakkeeseen pääsemme mukavasti köysiradalla – linnake oli juutalaisten viimeinen tukikohta vuonna 70 jaa. heidän taistellessaan urhoollisesti roomalaisia vastaan. Ennen paluumatkaa meillä on vielä mahdollisuus uida Kuolleessameressä. Korkean suolapitoisuutensa ansiosta vedessä voi kellua uppoamatta, mikä tekee uimisesta ainutlaatuisen kokemuksen.

8. päivä: Paluumatka

Tänään sanomme näkemiin “Pyhälle maalle“ Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen.


Sisältää retkiohjelman + sisäänpääsymaksut mm. 3 maailmanperintökohdetta !


Tulette ihastumaan hotelleihimme !

Esimerkkikuvia

Hintaan sisältyy

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön4 koneella Tel Aviviin
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa viihtyisissä hotelleissa (paikallinen luokitus):
  – 3 yöpymistä Galileassa
  – 4 yöpymistä Jerusalemissa
  7× runsas buffetaamiainen
 • Kiehtova tutustumismatka Israelin kuuluisimpiin matkakohteisiin modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme!
  Iloitse jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen) mm.:
  • Safed
  • Akko (Maailmanperintökohde)
  • Baha‘i puutarhat (Maailmanperintökohde)
  • Nasaret
  • Genesaretinjärvi
  • Galilea
  • Kapernaum
  • Tabgha
  • Vuorisaarna vuori
  • Jordaninlaakso
  • Skytopolis
  • Jeriko
  • Qumran
  • Öljyvuori
  • Betlehem
  • Jerusalem (Maailmanperintökohde)
 • Pätevä englantia puhuva matkaopas
 • 24 tunnin lääkäripäivystys

4 esim. reittilento lentoyhtiön Turkish Airlines (Euroopan paras lentoyhtiö vuosina 2011 – 2016 Sky Trax World Airline Award mukaisesti) koneilla, välilasku Istanbulissa


Lisäpalvelunne

Kulttuuripaketti:

Paketti sisältää kokopäivämatkan “Kuollutmeri & Masada (maailmanperintökohde)“ sekä “Laivamatkan Genesaretinjärvellä“: vain 130 euroa/henkilö

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää erinomaisen puolihoidon, ts. 6× runsaan päivällisbuffetin kansainvälisillä erikoisuuksilla sekä 1× pikkupurtavaa saapumispäivän iltana: vain 129 euroa/henkilö

Yhden hengen huone lisähintaan:

199 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan).

Tietoa Israel

 THMHTKHESLMJ
Jerusalem12°C14°C17°C22°C25°C27°C30°C30°C28°C25°C20°C15°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Valtio- ja hallitusmuoto:

Israel on ollut itsenäinen valtio 14. toukokuuta 1948 lähtien. Parlamentaarinen demokratia; ilman kirjallista valtiosääntöä, mutta muutama perustuslaki. Parlamentti: Knesset, yksikamarinen, 120-jäseninen parlamentti. Valitaan parlamenttivaaleilla suhteellisella vaalitavalla joka neljäs vuosi. Israelin presidentti: Reuven Rivlin, joka astui virkaan 24.7.2014. Parlamentti valitsee presidentin joka seitsemäs vuosi.

Pääkaupunki:

Jerusalem

Uskonnot/Kirkot:

74,9 % juutalaisia, 17,52 % muslimeja, 1,9 % kristittyjä, 1,63 % druuseja ja 3,98 % muita uskontoja

Virallinen kieli:

heprea ja arabia. Kaupallinen kieli: englanti

Ilmasto:

Kolme ilmastovyöhykettä: rannikkotasanko –kosteankuuma kesä, leuto ja sateinen talvi (esim. Tel Aviv); vuoristo – lämmin ja kuiva kesä, kylmä talvi (esim. Jerusalem); autiomaa – kuuma ja kuiva kesä, leuto talvi (esim. Negev)

Paikallinenaika:

Israelissa on käytössä kesä- ja talviaika. Näin ollen Israelissa on sama aika kuin Suomessa vuoden ympäri.

Sähkö:

230 V:n vaihtovirta, 50 Hz. Tarvitaan sovitin.

Puhelut:

Puheluiden suuntanumero Suomesta Israeliin on +972. Israelista Suomeen suuntanumeroksi valitaan +358, aluetunnus 0 jätetään pois.

Maa ja väestö:

Israelissa on tavallista antaa juomarahaa. Se on samaan tapaan kuin Amerikassa osa palkkaa palveluammateissa. Lisäksi se on merkki saadun palvelun arvostuksesta.
Ryhmämatkoilla on suositeltavaa jokaisen matkaajan varata oppaalle tippiä n. 2-3 euroa per päivä ja bussinkuljettajalle n. 1,50 euroa per päivä. Tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako hän antaa juomarahaa ja kuinka paljon. Tel Avivin ja läheisen rannikon edustalla varoitetaan osittain hyvin voimakkaista merivirtauksista. Lomailijoiden tulisi pysytellä aina rannan läheisyydessä eikä kovin kauas merelle saisi lähteä uimaan. Suositeltavaa on uida vain valvotuilla rannoilla, joilla tulee noudattaa liputusta ja uimavalvojan neuvoja.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Yleistä viisumeista Tämä sivu sisältää yleistä tietoa viisumeista, eikä sivun sisältö kumoa Israelin lakeja Israelin ulkoasiainministeriö pidättää oikeuden muuttaa menettelytapoja aika ajoin. Ristiriitatilanteissa Israelin ja/tai paikalliset lait ja/tai Israelin ulkoministeriön menettelytavat ajavat tämän sivun sisällön edelle. Israel on solminut viisumivapaussopimuksen usean maan, mm. Suomen ja Viron kanssa. Suomen ja Viron kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 3 kuukauden mittaisille matkoille Israeliin. Matkustajan passin tulee kuitenkin olla voimassa vähintään 6 kuukautta paluuajankohdan jälkeen, ja matkustajalla tulee olla paluulippu. Tämä ns. matkailijastatus ei oikeuta työntekoon Israelissa. Mikäli matkane tarkoitus on jokin muu kuin lomamatka tai teillä on jonkin muun maan kuin Suomen tai Viron kansalaisuus tai passinne on muuta tyyppiä kuin kansallinen passi, löydätte lisää tietoa alta http://mfa.gov.il. Aikaisemmat matkat arabimaihin tai Iraniin eivät sinänsä estä maahantuloa. Jos passissa on arabimaiden tai Iranin myöntämiä viisumeja, maahan tultaessa on kuitenkin hyvä varautua israelilaisten turvallisuusjoukkojen kyselyihin (poikkeus: Jordanian ja Egyptin viisumit). Tämä koskee myös Suomen kansalaisia, jotka ovat syntyperältään arabeja tai iranilaisia. Perusteellisiin turvatarkastuksiin tulisi myös varautua, jos passi sisältää Malesian, Indonesian tai Sudanin leimoja tai viisumeja. Tarvittaessa on suositeltavaa tiedustella asiaa Israelin suurlähetystöstä Helsingistä. Saapuminen Palestiinalaisalueille (Länsirannalle) Israelista: Suomen kansalaiset voivat periaatteessa matkustaa ongelmitta Israelista Länsirannalle rajanylityspaikkojen aukioloajat huomioon ottaen. Israelin ja Länsirannan välisiä sekä Jordanian ja Länsirannan välisiä rajanylityspaikkoja valvovat israelilaiset viranomaiset, ja ne voidaan sulkea milloin tahansa ilman ennakkovaroitusta. Oikeudellisesti sitovia tietoja ja/tai näitä tietoja täydentäviä tietoja maahantulomääräyksistä saa vain suoraan kohdemaan suurlähetystöstä tai konsulaateista. Maahantulomääräykset voivat muuttua ja TSS Travel Service Scandinavia AS pyrkii pitämään informaation ajan tasalla. Poistuttaessa maasta Ben Gurionin lentoaseman kautta matkatavarat käyvät läpi aikaavievän ja perusteellisen turvatarkastuksen sekä matkailijoille tehdään tarkkoja kyselyjä. Siksi on suositeltavaa tulla lentokentälle jo hyvissä ajoin. Jos Israelin turvallisuusviranomaiset ottavat haltuunsa elektronisia laitteita, etenkin kannettavia tietokoneita, tarkastuksia varten, ne lähetetään matkailijan olinpaikkaan yleensä yhden tai kolmen päivän sisällä. Oikeudellisesti sitovia tietoja ja/tai näitä tietoja täydentäviä tietoja maahantulomääräyksistä saa vain suoraan kohdemaan suurlähetystöstä tai konsulaateista.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta,väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa.He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan tarjota teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden yhteydessä tervetuliaisjuoman. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta.Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja nähdä vaihtelevia maisemia sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista. Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää kokopäivämatkan “Kuollutmeri & Masada (maailmanperintökohde)“ sekä “Laivamatkan Genesaretinjärvellä“: vain 130 euroa/henkilö
Ruokailupaketti: Paketti sisältää erinomaisen puolihoidon, ts. 6× runsaan päivällisbuffetin kansainvälisillä erikoisuuksilla sekä 1× pikkupurtavaa saapumispäivän iltana: vain 129 euroa/henkilö

Valuutta/Pankit/Luottokortit:

Israelin virallinen rahayksikkö on uusi sekeli (ILS). 1 sekeli = 100 agoraa.
Kurssi (Matkanjohto:): 1 euroa = 4,07 ILS; 1 ILS = 0,24 euroa.
Rahanvaihtoa suositellaan paikan päällä. Rahaa voidaan vaihtaa hotelleissa, postitoimistoissa, rahanvaihtopaikoissa ja pankeissa. Pankkien aukioloajat: su-pe klo 8.30–12.00 sekä su, ti ja to lisäksi klo 16.00–18.00. Useimmista automaateista voidaan nostaa rahaa myös luotto- tai pankkikortilla. Pankkikortilla saa rahaa vain sellaisesta automaatista, jossa on Maestro- tai Cirrus-logo. Nostosta voidaan veloittaa maksu. Useimmissa isommissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa voidaan maksaa myös luottokorteilla. Myös tällöin maksusta saatetaan veloittaa lisämaksu. Pankkikorttia ei yleensä hyväksytä maksuvälineeksi.

Tullimääräykset:

Rahavarojen tuonti ja vienti (käteinen, käteisshekit ja matkashekit), joiden summa on yhteensä 80000 sekeliä (ILS) täytyy ilmoittaa. Tullilomake nro 84 voidaan pyytää tätä varten puhelimitse numerosta +972 2 658 7777. Lisätietoja tavaroiden tuontia koskevista tulleista saa kohdemaan suurlähetystöstä. Vain sieltä voidaan antaa oikeudellisesti sitovia tietoja.

Maata koskevia turvallisuusohjeita:

Tähän mennessä ei ole merkkejä siitä, että ulkomaiset matkailijat olisivat väkivallan kohteena. Kuitenkin etupäässä Jerusalemissa ja Länsirannalla tulisi noudattaa erityistä varovaisuutta. Matkailijoiden tulisi välttää väkijoukkoja ja vierailla Jerusalemin vanhassakaupungissa ja muissa julkisisssa paikoissa paikallisen oppaan johdolla. Vierailua Jerusalemin vanhaankaupunkiin ei suositella pimeällä. Länsiranta on ollut miehitettynä vuodesta 1967 lähtien, ja alue on jaettu erilaisiin hallintoalueisiin. Alueella on useita tarkastusasemia ja suljettuja teitä, etenkin Israelin ja Jerusalemin välillä sekä Israelin ja Länsirannan välillä, mutta myös Länsirannan sisällä.
Länsirannalta Israeliin johtavat rajanylityspaikat voidaan sulkea myös ilman ennakkovaroitusta. Tällöin rajanylitys Israeliin päin on mahdotonta Tel Avivissa sijaitsevan suurlähetystön tai Ramallahin yhteystoimiston väliintulosta huolimatta.
Etenkin tarkastuspisteissä, mutta myös Länsirannan suuremmissa kaupungeissa, voidaan järjestää aina spontaanisti mielenosoituksia. Tästä syystä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Kaikille suomalaisille – myös väliaikaisesti maassa oleville – suositellaan matkustusilmoituksen (https://um.fi/matkustusilmoitus) tekemistä verkossa. Vastaava edustusto Israelissa oleskeleville on Tel Avivissa sijaitseva Suomen suurlähetystö, Palestiinalaisalueilla oleskelevien edustusto on Ramallahin yhteystoimisto. Ilmoita matkustusilmoituksessa se edustusto, jonka alueella oleskelet suurimman osan ajasta. Turvallisuustilanne voi muuttua nopeasti. Ennen Israeliin matkustamista ja maassa olon aikana suositellaan tilanteen jatkuvaa seuraamista.

Rikosoikeudellisia määräyksiä:

Miesten väliset homoseksuaaliset suhteet ovat rangaistava teko Palestiinalaisalueilla. Tähän mennessä ei ole tullut kuitenkaan tietoon yhtään tapausta, jossa ulkomaalaista olisi rangaistu homosuhteen vuoksi. Syytteeseenpanoa merkittävämpää on kuitenkin yhteiskunnallinen syrjintä: homoseksuaalisuus on Länsirannalla ja Gazan alueella yhä sosiaalisesti ja uskonnollisesti kielletty puheenaihe.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Ripulitaudit: Useimmat ripulitaudit voidaan välttää noudattamalla erityistä hygieniaa elintarvikkeiden ja juomaveden suhteen.
Tässä muutama perusohje: Juo ainoastaan pullotettua vettä esim. hiilihapollista vettä, älä koskaan vesijohtovettä. Juo hätätapauksessa suodatettua, desinfioitua tai keitettyä vettä. Käytä myös retkillä astioiden pesuun ja hammaspesuun juomavettä mahdollisuuksien mukaan. Syö vain keitettyjä tai kuorittuja elintarvikkeita. Pidä ehdottomasti kärpäset loitolla ruoastasi. Pese kädet niin usein kuin mahdollista saippualla, mutta aina vessassa käynnin jälkeen sekä ennen ruoanlaittoa ja syömistä. Desinfioi kädet tarvittaessa ja käytä kertakäyttöisiä pyyhkeitä.
Infektiosairaudet: joitakin harvoin tavattavia hyttysten tai punkkien välittämiä infektiosairauksia voi joskus esiintyä (esim. leishmaniaasi, Länsi-Niilin virus tai Phlebotomus- kuume). Käytä hyönteissuojaa (esim. karkotteita, hyttysverkkoa ja pitkähihaista vaatetusta).

Terveydenhuolto:

Terveydenhoidon taso Israelissa on hyvä tai erittäin hyvä, ensihoitoa antaa yksinomaan hyvin vakiintunut kansallinen terveydenhuoltojärjestelmä. Palestiinalaisalueilla terveydenhoidon taso on huomattavasti rajoittuneempaa.Tärkeää: Lääkärinpalkkiot ja sairaalahoito täytyy yleensä maksaa ennalta ja ne saattavat nousta huomattavan korkeiksi! Siksi on erittäin suositeltavaa ottaa kansainvälinen matkavakuutus, joka sisältää kotiinkuljetuksen.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Huhtikuu 2019

kundenstimmen_finnland

“Kuten aina täysin tyytyväinen; hieno hinta-laatusuhde!“

Joachim K., matkustaja, 10.02.20173


“Onnistunut matka ihastuttavan kauniiseen maahan.“

Hans-Jörg R., matkustaja, 09.03.20173


“Erittäin hyvin järjestetty matka maan kauneimpiin kohteisiin.“

Peter S., matkustaja, 22.3.20173


3 RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2017 TSS/RSD:llä matkustaneiden keskuudessa. Asiakaspalautteet tulevat asiakkailta, jotka ovat matkustaneet TSS/RSD järjestämillä matkoilla.

Suurennus: