Matkaohjelmanne

Tällä ihastuttavalla matkalla Shangaista Pekingiin koette „Keskivaltakunnan“ mahtavimmat kohokohdat. Monien UNESCOn maailmanperintökohteiden ohella meitä odottaa myös jännittävä jokiristeily Yangtse joella. Käyttäkää hyväksenne ainutlaatuista mahdollisuutta saada ihastella terrakotta-armeijaa sekä maailman suurinta rakennusta, Kiinan muuria.

1. – 3. päivä: Saapuminen – Shanghai

Lento Shanghaihin. Saavumme metropoliin toisen päivän iltapäivällä. Ystävällisen, englanninkielisen oppaamme kanssa tutustumme kuuluisaan Huangpu-joen rantapromenaadiin, tätä satama-aluetta kutsutaan yleisesti myös nimellä “Bund“, sekä kauppakeskuskatuun “Nanjing Road“. Kolmantena päivänä menemme katsomaan kuuluisaa Jade-Buddha-temppeliä (maksuton sisäänpääsy), jossa valkoisesta jadelohkosta valmistettu ihmisen kokoinen buddhaveistos. Sen jälkeen pysähdymme vilkkaassa vanhassa kaupungissa Ming-ajalta olevaan YuYuan-puutarhaan (maksuton sisääpääsy). Täällä saamme tutustua perinteiseen puutarhataiteeseen. Iltapäivällä lähdemme vanhaan ranskalaiskortteliin. Silkkitehtaassa saamme ihailla tämän arvokkaan materiaalin valmistusprosessia.

4. päivä: Shanghai – Tutustumispäivä Zhujiajiaon vesikylään

Tämä päivä tarjoaa paljon aikaa Shanghain metropolin tutustumiseen. Mielellämme tarjoamme mahdollisuuden osallistumaan valinnaiseen retkeen Zhujiajiaon vesikylään. Siellä saatte ihailla lukuisten kanavien ja pienten jokien varrella sijaitsevia perinteisiä rakennuksia.

5. – 9. päivä: Yangtze-jokiristeily

Suurnopeusjuna vie meidät 7 tunnissa Yichangiin, siellä premiumlaivamme odottaa meitä illalla. 6. päivänä alkaa jokiristeily Kiinan pisimmällä Yangtse-joella. Seuraavina päivinä saamme nähdä kohokohtia, kuten kuuluisan Kolmen rotkon padon, maailman suurimman vesivoimalan. Koemme Kolme rotkoa ja ajamme Wu-rotkon 12 huipun ohitse. Laivassa meille tarjotaan vapaaehtoisia retkiä, muun muassa pienissä veneissä retken Yangtse-joen sivujoelle, Fengdun kummituskaupunkiin tai Shibaozhain kukkulalle. 9. päivänä saavumme Chongqingiin, missä jokiristeilymme päättyy ja lennämme sieltä Xi´aniin. Aina paluulennon ajasta riippuen teemme vielä kaupunkiajelun Chongqingissa ja tutustumme vanhan kaupungin kortteliin Ciqikou. Xi´anissa meille on tarjolla jännittävä opastus ja esittely jadekiven vuolemisesta.

10. päivä: Xi’an – Tutkijapäivä Terrakotta-armeija
(UNESCOn maailmanperintökohde) & Iso moskeija

Tänään teitä odottaa erikoinen kohokohta. Lähdette kanssamme fantastiselle, vapaaehtoiselle retkelle näkemään maailmankuulun terrakotta-armeijan. 2.000 vuotta sitten Kiinan ensimmäinen keisari haudattiin ihmisen kokoisista terrakotta-sotilaista valmistetun armeijan kanssa hautaansa. Vasta vuonna 1974 hauta löydettiin sattumalta. Vuodesta 1987 lähtien terrakotta-sotilaat kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Paluumatkalla hotelliin käytte katsomassa Isoa villihanhipagodia ja Suurta moskeijaa.

11. päivä: Peking – Kesäpalatsi (UNESCOn maailmanperintökohde)

Matkustatte tänään suurnopeusjunalla Xi´anista Pekingiin. Siellä tutustumme Kesäpalatsiin (maksuton sisäänpääsy), joka oli aikanaan Quing keisarin residenssi kesäkuukausien ajan, kohde kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Laaja alue on vaikuttava nähtävyys perinteisten rakennuksien ja Kunming-järven ympärillä olevan kauniin puutarhamaiseman ansiosta. Lopuksi tutustumme kiinalaiseen helmien viljelyyn.

12. päivä: Peking – Tutkimusmatkailupäivä Kiinan muuri & Ming-haudat
(2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Tänään järjestettävä ainutlaatuinen ja valinnainen kokopäiväretki lupaa unohtumattomia kokemuksia. Tutustukaa kanssamme Kiinan muuriin, Kiinan maanmerkkiin. Maailman pisin muuri on julistettu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Päätteeksi toinenkin kohokohta: Ming-haudat, jossa vaikuttava “Sielujen tie“, samoin UNESCOn maailmanperintökohde.

13. päivä: Peking – Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki & Taivaan temppeli
(2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Teemme tuttavuutta vaikuttavan Tian‘anmen aukion, Taivaallisen rauhan aukion kanssa. Sen takana näkyy kuuluisa keisarillinen palatsi (maksuton sisäänpääsy), paremmin tunnettu nimellä “Kielletty kaupunki“. Vuodesta 1987 lähtien UNESCOn maailmanperintökohde. Toinen kohokohta on Taivaan palatsi (maksuton sisäänpääsy). Sen tyyli on perinteistä kiinalaista arkkitehtuuria ja kohde on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Lopuksi käymme Cloisonné-ateljeessa, missä saamme lisätietoa perinteisestä käsityötaiteesta.

14. päivä: Peking – Paluumatka

Kuljetus Pekingin lentokentälle paluulennolle.


Tulette ihastumaan 4 tähden hotelleihimme !


Sisältää upean retkiohjelman + Yangtze-jokiristeily !

Hintaan sisältyy

 • 3 lentoa tunnetulla lentoyhtiöllä4:
  • Suomesta Shanghaihin
  • Chongqingista Xi’aniin
  • Pekingistä Suomeen
  Sisältää hotellikuljetukset, lentokenttä- ja turvallisuusmaksut
 • Kiertomatka modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme upealla retkiohjelmalla +
  maksuttomilla sisäänpääsyillä (ohjelman mukaisesti)
 • 8 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa 4 tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
  8x runsas buffetaamiainen
 • Panoraamamatka huippumodernissa pikajunassa
  • Shanghai – Yichang
  • Xi’an – Peking
 • 4 yöpymistä Yangtze-jokiristeilyllä Yichang – Chongqing
  sisältäen täyshoidon premiumlaivallamme
 • Pätevä englanninkielinen matkaopas
 • 24 tunnin lääkäripäivystys

4 esim. Finnairin reittilento


Lisäpalvelunne

Nautintopaketti:

Paketti sisältää 8x illallisen kiinalaisilla erikoisuuksilla sisältäen esim. 1x perinteisen „Pekingin ankan“: vain 180 euroa per henkilö

Tutkimusmatkailija-paketti:

199 euroa per henkilö maksava paketti sisältää seuraavat retket:
• 4. päivä: Päiväretki Shangaissa Zhujiajiao vesikylään
• 10. päivä: Terrakotta-armeija, Iso villihanhipagodi ja Xi´anissa iso moskeija
• 12. päivä: Kiinan muuri, Ming haudat ja Sielujen tie Pekingissä

Yhden hengen huone lisähintaan:

499 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan)

Tietoa Kreikasta

 THMHTKHESLMJ
Peking27122228303230272285
Helsinki-2-318131618161282-1

Valtio- ja hallitusmuoto:

Kiinan sosialistinen kansantasavalta (Perustettu: 01.10.1949) Kiinan kommunstisen puoleen yksivaltaisella johdolla (KPCh). Maassa vallitsee yksipuoluejärjestelmä. Valtion päämies on presidentti Xi Jingping.

Pääkaupunki:

Peking (Beijing), suuralue: n. 21,5 milj. asukasta, josta n. 8 miljoonaa liikkuvia työntekijöitä.

Uskonnot/Kirkot:

Ateistinen valtioideologia; buddismi, islam, taoismi, protestanttiset ja katoliset „valtionkirkot“ sekä puolueettomat kotikirkot.

Virallinen kieli:

Vakiona – mandariinikiina, kielimurteita; erilaisia vähemmistökieliä (mongoli, tiibetti, uiguri, turkkielet, korea).

Ilmasto:

Ilmasto pohjoisessa mannerilmasto, etelässä subtrooppinen.

Sähkö:

220-250 volt vaihtovirta, 50 Hertz. Tarvitaan sovitin.

Paikallinenaika:

Kiinan valtavasta koosta huolimatta maassa on vain yksi aikavyöhyke (Peking Standard Time). Aikaero Suomen aikaan on kesällä +6 tuntia ja talvella +7 tuntia.

Puhelut:

Kaukopuhelut Suomesta Kiinaan etuvalintanumerolla 0086, Kiinasta Suomeen 00358. Aluenumeron nolla jätetään pois.

Maa ja väestö:

Kiina kuuluu maailman vanhimpiin sivilisaatioihin ja asukasmäärällään 1.256.200.000 se on maailman väestölukuisin maa. Väestömäärän laajenemista vastaan säädettiin kahdeksankymmenluvulla niin sanottu yksi-lapsi-politiikka. 2015 säädöstä lievennettiin ja pareilla on valtiollinen lupa saada kaksi lasta. Tervehtiessään kiinalaiset nyökkäävät päätään kohteliaasti tai tekevät pienen kumarruksen. Suuresta väestömäärästä huolimatta koskettelua yritetään välttää, ja ennen kaikkea henkilöihin, joita kiinalainen ei tunne. Hymy on aina parempi vaihtoehto olalle taputtelun tai muun tervehdystä vastaavan ilmeilyn sijaan. Sääntöjen noudattaminen on erittäin tärkeää, kun ollaan tekemisissä vanhempien ihmisten kanssa tai jos henkilön asema on korkeampi.

Syöminen ja juominen:

Päätuotteita ovat peruna, tofu, maissijauhe, riisi ja muut viljalajit. Myös nuudelit ovat yleistä. Naudan-, sian- ja kananlihasta tai kalasta valmistetut ruoat ovat pidettyjä, mutta myös erittäin kalliita. Aina seudusta riippuen on tarjoalla erikoisuuksia tyypillisestä Pekingin ankasta aina voimakkaasti maustettuihin Sichuan Sheng seudun ruokiin.
Kiinassa käytetään syöntiin syömäpuikkoja. Ruoka asetetaan aina keskelle pöytää ja se voi koostua muistakin kuin vain pääruoasta. Ruokatavat ovat monessa suhteessa vieraita eurooppalaiseen kulttuuriin nähden. Tavallisesti ruoan myötä tarjotaan riisiä. Syönnin jälkeen syömäpuikkoja ei laiteta riisikulhoon vaan jätetään sievästi pöydälle.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Kiinan matkustamista varten suomalaiset matkustajat tarvitsevat maksullisen viisumin, mikä on haettava ehdottomasti matkaa ennen Chinese Visa Application Service Center.
Passin täytyy olla voimassa vielä vähintään 6 kuukatta matkan päättymisen jälkeen ja siinä täytyy olla vähintään 2 tyhjää sivua.
Viisumin käsittely on mahdollista aikaisintaan 3 kuukautta ja viimeistään 4 viikkoa matkaa ennen. Ottakaa huomioon, että liian aikaisin lähetetyt asiakirjat voivat johtaa siihen, että viisumi on jo vanhentunut ennen matkalle lähtöä. Viisumin anomuksia kirjeitse tai sähköpostina ei hyväksytä.
Turisti-viisumi (kategoria L) oikeuttaa yhteen matkaan Kiinan kansantasavaltaan. Viisumia voi hakea vain, kun kaikki tarpeelliset asiakirjat ovat täydellisesti tulleet määräaikana perille. Muussa tapauksessa voi tulla viiveitä niin, että niiden käsittelyä varten syntyy lisäkustannuksia tai ette saa viisumia ajoissa.
Lisätietoja: http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/. Muiden maiden kansalaisten on kysyttyävä ajankohtaiset maahantulosäännökset Kiinan suurlähetystöltä. Maahantulomääräykset voivat muuttua ja TSS Travel Service Scandinavia AS pyrkii pitämään informaation ajan tasalla.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta,väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan tarjota teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden yhteydessä tervetuliaisjuoman. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja nähdä vaihtelevia maisemia sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista.
Matkaanne sisältyy jo paljon palveluja. Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia.
Suosittelemme seuraavia paketteja:
Nautintopaketti: Paketti sisältää 8x illallisen kiinalaisilla erikoisuuksilla sisältäen esim. 1x perinteisen „Pekingin ankan“: vain 180 euroa per henkilö
Tutkimusmatkailija-paketti: 199 euroa per henkilö maksava paketti sisältää seuraavat retket:
• 4. päivä: Päiväretki Shangaissa Zhujiajiao vesikylään
• 10. päivä: Terrakotta-armeija, Iso villihanhipagodi ja Xi´anissa iso moskeija
• 12. päivä: Kiinan muuri, Ming-haudat ja Sielujen tie Pekingissä

Valuutta/Pankit/Luottokortit:

Kiinan virallinen valuutta in Renminbi (kansanvaluutta). Sitä kutsutaan myös Yangiksi (CNY).
1 CNY = 10 Jiao. Kursi (Marraskuu 2018): 1 EUR = 7,92 CNY, 1 CNY = 0,13 EUR.
Suositeltavaa on tehdä rahanvaihto tai nosto vasta paikan päällä, koska vaihtokurssit ovat Kiinassa paremmat kuin esimerkiksi Suomessa. Rahanvaihto on parasta tehdä pankissa. Pankkien aukioloajat: Ma – Fr klo 9:00 – 17:30 Uhr; la – su klo 9:00 – 15:00. Useimmista automaateista voidaan nostaa rahaa myös EC-korteilla ja luottokortilla. Lisämaksut ovat mahdollisia. Kiinassa maksetaan tavallisesti käteisellä, vaikka maksaminen kortillakin on yhä tavallisempaa. EC-pankkikorttia hyväksytään harvemmin maksuvälineeksi.

Tullimääräykset:

Tuonti: 400 savuketta, 2 pulloa väkeviä juomia (750 ml). Valuutat: 5.000 USD (tai vasta-arvo muissa valuutoissa) ei Kiinan kansalaisille. Muussa tapauksessa valuutan tuonti on ilmoitettava. Lisäksi maahan saa tuoda 20.000 CNY.
Vienti: Antiikkitavaroiden vienti on ankarasti säädetty, se on riippuva taidetavaroiden tärkeydestä. Kolikoita, jota ovat ajalta 1949 ja sitä ennen, ei saa viedä maasta laisinkaan, useimpia antiikkitavaroita vain, jos niissä on Kiinan kulttuuriviraston antama virallinen leima. Valuutat: 5.000 USD (tai vasta-arvo muissa valuutoissa) ei Kiinan kansalaisille. Nämä rajat ylittävät summat vain ensin tehdyn tuonti-ilmoituksen jälkeen. Lisäksi maasta saa viedä ulos 20.000 CNY.
Lisätietoja tavaroiden tuontia koskevista tulleista saa kohdemaan suurlähetystöstä. Oikeudellisesti sitovat tiedot voi saada vain sieltä. Suomeen tuontia koskevista tullimääräyksistä saatte tietoa Suomen tullin verkkosivulta http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle tai voitte tiedustella puhelimitse.

Rikosoikeudellisia määräyksiä:

Kiinan turvallisuustilanne voidaan arvioida periaatteessa hyväksi. Yli 16-vuotiailla ulkomaalaisilla täytyy olla henkilöllisyyden esittämiseen voimassa oleva matkapassi sekä kiinalainen viisumi. Poliisitarkastukset ovat aina mahdollisia, erityisesti suurtapahtumien tai muistopäivien juhlallisuuksien yhteydessä tehtävissä turvallisuustoimenpiteissä. Suositeltavaa on tehd passista ja lentolipuista kopiot ja jättää ne säilöön hotelliin ja pitää passi ja viisumi mukana aina mahdollisten poliitarkastuksien vuoksi. Suhteellisten pienienkin huumemäärien maahantuonti ja omistus voidaan rangaista ankaralla vankeustuomiolla tai jopa kuolemantuomiollakin. 01.01.2014 lähtien myös Khat luetaan huumeeksi; maahantuonti Kiinaan on kielletty, omistus on rangaistava teko. Matkaustajia varoitetaankin sen vuoksi olla ottamatta mitään sisällöltään tuntematonta tavaraa toiselta henkilöltä mukaansa. Sotilaallisten kohteiden valokuvaaminen on kielletty. Henkilöitä valokuvatessa on hyvä kysyä heiltä ensin lupaa siihen.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Rokotukset: Selvitä ennakkoon matkakohteesi tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, „Matkailijan terveysopas“ https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijanterveysopasMaailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu hepatitis A, Hepatitis B ja lavantautirokotukset ovat suositeltavia.
Ripulitaudit: Useimmat ripulitaudit voidaan välttää noudattamalla erityistä hygieniaa ruoan ja juomien nauttimisessa. Tässä muutama perusohje: Juo ainoastaan pullotettua vettä esim. hiilihapollista vettä, älä koskaan hanavettä. Käytä hätätilassa suodatettua, desinfioitua tai keitettyä vettä. Käytä hampaiden pesuun juomavettä. Ravintoaineiden suhteen: keitä ja kuori itse. Pidä ehdottomasti kärpäset loitolla ruoastasi. Pese kädet niin usein kuin mahdollista saippualla, aina vessassa käynnin jälkeen ja ennen ruoan valmistamista sekä ennen ruokailua. Käytä käsien desifiointimahdollisuutta ja kertakäyttöpyyhkeitä.
Tartuntataudit: Kysykää ennen Kiinan kansantasavalta matkaa neuvoa matkustamiseen perehtyneeltä lääkäriltä/neuvontapisteestä.

Terveydenhuolto:

Kiinan terveysjärjestelmässä ei tunneta yksityislääkäreitä. Sairaanhoito keskittyy sen vuoksi sairaaloihin. Suurissa kaupungeissa on erittäin suuria, modernisti varustettuja keskusairaaloita, kun taas maaseudulla terveydenhuolto voi ollla erittäin yksinkertaista. Hygienia ei aina vastaa eurooppalaisia odotuksia. Terveydenhuollon suurimpia ongelmia ovat ulkomaalaisille kielivaikeudet sekä toisenlainen lääkinnällinen kulttuuri. Ymmärtäminen ilman kiina kielen taitoa voi kehittyä englannin kielen puutteessa olevien hoitohenkilöiden kanssa vaikeaksi. Sen vuoksi suositellaan ehdottomasti ottamaan myös Kiinassa sovellettava sairasvakuutus ja luotettava kotiuttamisvakuutus. Henkilökohtainen matka-apteekki on suositeltavaa. Lääkäri- ja sairaalakustannukset on maksettava käteisellä heti hoitotoimenpiteiden päätyttyä. Tavallisesti maksu on mahdollinen kiinalaisella luottokortilla. Ulkomaalaiset luottokortit hyväksytään vain muutamissa kansainvälisissä klinikoissa ja vain muutamissa suurkaupungeissa.

Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa sopivat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Marraskuu 2018

kundenstimmen_finnland

”Tämä matka oli kokonaisuudessaan täydellisesti organisoitu, nähtävyydet hyvin valittu. Tuhannet kiitokset tästä suurenmoisesta elämyksestä!“

Mara L. H. matkustaja, 18.01.20173


”Täydellisesti organisoitu ja toteutettu matka monilla kohokohdilla. Meitä miellytti erikoisesti lentomatkan, bussimatkan, pikajunamatkan, laivamatkan yhdistelmä.“

Heidemarie E. G. matkustaja, 05.01.20173


3RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2017 TSS/RSD:llä matkustaneiden keskuudessa. Asiakaspalautteet tulevat asiakkailta, jotka ovat matkustaneet TSS/RSD järjestämillä matkoilla.

Suurennus: