Matkaohjelmanne

Iloitse monipuolisesta kiertomatkasta Kreetalla – Aurinkosaarella & Jumalten kodissa. Tutustu Kreikan historian monipuolisiin todisteisiin, kuten vaikuttaviin Knossoksen, Phaistoksen ja Malian palatseihin. Ihastu satumaisiin luonnonmaisemiin: Lassithin ylätasankoon sekä Kreetan ihaniin rannikkoseutuihin! Lepäile ja rentoudu päätteksi ja nauti tähtien arvoisesta mukavuudesta suoraan rannalla.

1. päivä: Saapuminen Iraklioniin ja kuljetus hotelliin

Tervetuloa Jumalten aurinkosaarelle! Suomen- tai englanninkielinen oppaamme ottaa meidät lentokentällä sydämellisesti vastaan. Bussi vie meidät suoraan Rethymnonin seudulla sijaitsevaan unelmahotelliimme, jossa vietämme ensimmäiset 3 yötä.

2. päivä: Arkadin luostari, ark. Museo Eleftherna & Kournasjärvi

Ihastuttavaa Arkadin luostaria (sisältää sisäänpääsymaksun) pidetään Kreetan pyhäkkönä. Sitten saamme tutustua Elefthernan arkeologisessa museossa (sisältää sisäänpääsymaksun) erilaisten historiallisten aikakausien jännittävään arkielämään. Matka jatkuu kauniille Kournasjärvelle, joka on Kreetan ainoa makeanveden järvi. Seuraavana kohteena on idyllinen Argiroupoliksen vuoristokylä, alas laaksoon kaskaadimaisesti laskeutuvine pienine virtoineen. Lopuksi saavutamme vielä Rethymnonin romanttisen vanhan kaupungin. Sen venetsialaisen sataman sanotaan olevan Kreetan kaunein satama.

3. päivä: Rethymnon

Tänään voit tutustua uudestaan omatoimisesti ihastuttavaan Rethymnon satamakaupunkiin. Vanhan kaupungin idylliset kujat, pienet kaupat ja aukiot houkuttelevat viivähtämään. Lisäksi vielä venetsialainen satama, siellä majakka ja rantapromenaadi ovat todellakin viehättävät. Näkemisen arvoinen on myös lähistöllä sijaitseva Hania. Maalauksellinen, puoleensa vetävä pieni rannikkokaupunki, siellä ihastuttava satama, kauppahalli, juutalainenkortteli Evraiki sekä Hasan Pashan-moskeija.

4. päivä: Matala & Faistoksen palatsi

Matkan suuntana on ihastuttava etelä. Rannikolla pysähdymme Matalan pieneen kylään, mikä tuli 60-luvulla tutuksi hippien paratiisina. Sen jälkeen tutustumme perinteiseen mattojen valmistustapaan ja ihastelemme tätä vuosisatojen vanhaa käsityötaidetta. Iltapäivällä ihmettelemme ylängöllä sijaitsevaa Faistoksen minolaista palatsia (sisältää sisäänpääsymaksun). Kuuluisa löytö täällä oli Feistoksen savinen laatta arvoituksellisine palatsi symboleineen. Seuraavat yöt vietämme tähtihotellissamme Iraklionin seudulla.

5. päivä: Knossoksen palatsi, ark. Museo & Iraklionin Vanhakaupunki

Jokaisen Kreetan matkan todellinen kohokohta on varmaankin vierailu Knossoksen kuninkaanpalatsiin (sisältää sisäänpääsymaksun). Ihailemme värikkäitä seinämaalauksia, taidokkaasti tehtyä keramiikka, mahtavia labyrinttimaisia teitä. Sen jälkeen tutustumme Iraklioniin ja sen maalaukselliseen Vanhaan kaupunkiin, uhkeaan satamaan ja ihaniin promenaadeihin. Näemme venetsialaisen linnoituksen , Agios Titos kirkon, venetsialaisen Loggian ja Platia Venizeloun. Päätteeksi meitä odottaa vielä Iraklionin arkeologinen museo. Kreetan vahva käsityöläisperinne vie meidät sitten koru- ja nahka-ateljeihin. Siellä saamme kuulla mielenkiintoista tarinaa valmistuksesta ja meillä on myös mahdollisuus henkilökohtaisten matkamuistojen valintaan.

6. päivä: Iraklion

Tämä päivä on tarkoitettu rentoutumista varten. Nauti unelmahotellisi antimista, rentoudu uima-altaalla tai tee pyrähdys hiekkarannalle. Joka haluaa, voi tutustua ympäristöön omin päin. Kannattavaa on tutustua Knossoksen kuuluisaan palatsiin. Myös ihastuttava kohde on Agios Nikolaos. Kujineen ja tavernoineen se on yksi Kreetan kauneimmista rannikkokaupungeista.

7. päivä: Malian palatsi, Lassithi-ylänkö & Keran luostari

Aamulla lähdemme matkaan tunnettuun Malian palatsiin (sisältää sisäänpääsymaksun), joka on Kreetan kuuluisimpiin kuuluva minolainen rakennuskompleksi. Palatsi on rakennettu jo 1900 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja se tuhoutui ennen ajanlaskun alkua vuosien 1750 ja 1700 välisinä aikoina tapahtuneissa maanjäristyksissä. Rauniot ovat siten yli kolmen ja puolen vuosituhannen ikäisiä. Sen jälkeen ajamme mahtavaa vuoristomaailmaa pitkin ylös hedelmälliselle Lassithi-ylängölle. Sen yli kohoavat Dikti-vuorien huiput. Lähistöllä sijaitsee ainutlaatuinen Keran luostari (sisältää sisäänpääsymaksun), jossa nunnia asuu vielä nykyäänkin. Ajomatkalla saamme nähdä Kreetalle tyypillisiä kyliä ja pidämme pysähdyksiä valokuvauksia varten – esimerkiksi Krasin vuoristokylässä, missä voimme ihastella 2000 vuotta vanhaa plataanipuuta.

8. – 15. päivä: Loman pidennys suoraan rannalla sijaitsevassa 5 tähden luksushotellissa

Nauti seuraavat 8 päivää rentoutumalla suoraan rannalla sijaitsevassa 5 tähden luksushotellissa! Mukavat huoneet ovat yleellisiä ja uudenaikaisesti varustettuja. Rentoudu hotellin ihanassa wellnesstilassa, jossa muun muassa sauna. Vietä aikaa uima-altaalla tai uimahallissa tai kuljeskele rannalla. 15. päivänä suora kuljetus lentokentälle ja paluulento.


4 ja 5 tähden hotellimme tutustumismatkan aikana !

Esimerkkihotelleja


Sisältää upean retkiohjelman !

Hintaan sisältyy

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön4 koneella Iraklioniin sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • Yksi suomalaisten suosituimmista 7 päivän tutustumismatkoista Kreetalle
  – 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa 4 ja 5 tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
  – 7× runsas buffetaamiainen
  – Pätevä, suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
  – Kiertomatka modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme
  – Iloitse jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen) mm.:
  • Arkadin luostari
  • Arkeol. Museo Eleftherna
  • Kournasjärvi
  • Rethymnon
  • Matala
  • Faistoksen palatsi
  • Knossoksen palatsi
  • Arkeol. Museo Iraklion
  • Iraklion
  • Malian palatsi
  • Lassithi-ylänkö
  • Keran luostari
  • Krasin vuoristokylä
 • 8 päivää rentoutumista suoraan rannalla sijaitsevassa 5 tähden luksushotellissa
  – 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa 5 tähden luksushotellissa (paikallinen luokitus)
  – 7× runsas buffetaamiainen
  – Pätevä, suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
  – Upea ulkoilma uima-allas, lämmin sisä-uima-allas ja hieno wellnesstila, jossa muun muassa sauna
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


Lisäpalvelunne

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää puolihoidon eli päivittäin runsaan buffet-illallisen, johon kuuluu kansainvälisiä erikoisherkkuja: 149 euroa/henkilö

Yhden hengen huone lisähintaan:

249 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan)

Tietoa Kreikasta

 THMHTKHESLMJ
IRAKLION/KREETA151617192228292927232115
HELSINKI-2-318131618161282-1

Kreikka:

Kreikka on Etelä-Euroopassa sijaitseva niemimaa tai saarivaltio. Välimeren ilmastosta johtuen sää voi muutella vuodenajasta riippuen voimakkaastikin. Hallinnoltaan Kreikka on vuodesta 1974 lähtien parlamentaarinen demokratia, jonka yksikamarijärjestelmässä on 300 edustajaa. Matto-, koru- ja nahkatavaroiden käsityöläisyys ovat kiinteitä, osoittain satoja vuosia vanhoja osia kulttuuriin. Sen vuoksi kiertomatkalla tutustutaan myös korumanufaktuuriin, nahkaliikkeeseen sekä perinteiseen mattotehtaaseen. Siellä saatte tietoa mattojen valmistustaidoista ja koette ja näette, miten käsintehty matto valmistetaan jo sukupolvien ajan. Mielenkiintoisissa esityksissä opitte enemmän myös silkkilankojen valmistuksesta, villan värjäyksestä luonnon aineilla ja filigraanista sekä aikaa vievästä maton solminnasta. Yksittäisissä tehtaissa teillä on aikaa aina noin 1-2 tuntia, taideteoksien ja tuotteiden katseluun.
Tinkiminen kuuluu kaupanteossa tyypillisiin tapoihin. Jos ette ole kiinnostunut tekemään kauppaa, myyjät hyväksyvät myös selvän EIn. Tavarataloissa ja supermarketeissa ei tingitä. Se tarkoittaa myös toreja, joilla seudun viljelijät myyvät vihanneksia.
Kreikassa juomarahan antaminen on yleinen tapa. Samoin kuin Amerikassa se on palveluammateissa osa palkkaa. Samalla se symbolisoi myös kiitosta saadusta palvelusta. Huonesiivoojalle voi jättää n. 1-2 euroa/yö. Ravintolassa tai taksissa on n. 10% laskun hinnasta tavallista. Liikkeissä ei anneta juomarahaa. Seuramatkoilla suosittelemme annettavaksi matkaoppaalle n. 2 euroa/päivä/henkilö, bussin kuljettajalle 1-2 euroa/ päivä/henkilö. Tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako antaa juomarahaa ja kuinka paljon.

Sähkö:

220 V vaihtovirta, joillakin alueilla 110 V tasavirta.

Paikallinen aika::

Kreikan Suomen välillä ei ole aikasiirtoja.

Puhelut:

Kreikan etunumero soittoja varten on 0030 ja aluenumero 0 jätetään pois. Jos soitat Suomeen, valitse 00358 ja jätä aluenumeron 0 pois.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalainen voi matkustaa Kreikkaan ilman viisumia ja oleskella siellä 90 päivää. Passin tai henkilötodistuksen täytyy olla voimassa maahan tullessa.

Muiden maiden kansalaisten tulee itse selvittää se, mitä matka-asiakirjoja tarvitaan.

Maahantulomääräykset voivta muuttua ja TSS Travel service Scandinavia AS tekee kaikkensa pitämään näitä tietoja päivän tasalla.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Olemme suunnitelleet teille monipuolisen ohjelman, joka sisältää lukuisia kohokohtia antamalla välähdyksiä Kreetan kulttuuriin ja monipuolisiin maisemiin sekä paljon tietoa maasta ja siellä asuvista ihmisistä.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Ruokailupaketti: Paketti sisältää 7 päivän tutustumismatkan aikana päivittäin runsaan buffet-illallisen, johon kuluu kansainvälisiä erikoisherkkuja: vain 149 euroa/henkilö
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää Päiväretki Agios Nikolaosiin, Illalla meno kreetalaiseen tavernaan (ruoka ja juomat maksettava erikseen), ja päivän mittainen retki Kaniaan, sisältäen käynnin Agia Triada luostarissa (sisältää sisäänpääsymaksun) sekä Apteran kaivauksilla (sisältää sisäänpääsymaksun): vain 119 euroa/henkilö (varattavissa paikan päällä).

Valuutta/Pankit/luottokortit:

Valuutta: Kreikka on EU:n jäsen. Rahayksikkö on euro.

Pankit/luottokortit:Pankkien aukioloajat ovat ma – to klo 8 – 14, pe klo 8.00 – 13.30, suuremmissa kaupungeissa joskus myös pidempään. Yleiset luottokortit, kuten esim. Visa, MasterCard, American Express, hyväksytään melkein kaikkialla. Käteistä rahaa voi nostaa pankkiautomaateista tunnusluvulla palvelupalkkiota vastaan. Cirrus- tai Maestrosymboleilla varustetut kortit hyväksytään myös.

VAROKAA:Luottokorteilla maksettaessa on varottava huijareita, jotka yrittävät kopioida huomaamatta matkailijoiden kortteja ja saada selville niihin kuuluvat PIN-koodit voidakseen sitten nostaa rahaa väärennetyillä korteilla pankkiautomaateista. Siksi matkailijoita kehotetaan huomioimaan, että kortti on maksettaessa koko ajan näkyvillä ja syöttämään salanumeron niin, että kukaan ei näe koodia. Käytettäessä luottokortteja PIN-koodilla rahanvaihtopisteissä on oltava varovainen.

Rikosoikeudellisia määräyksiä:

Kreikassa valvotaan ankarasti „Kulttuuri- ja luonnonvarojen“ ostamista, omistamista sekä poisvientiä, sillä ne ovat valtion omaisuuksia. Loukkaaminen tarkoittaa myös turisteille useampien kuukausien tutkintavankeutta ja korkeiden vakuusmaksujen (tällä hetkellä n. 9.000 euroa) käytäntöä, myös, jos kyse on antiikkisista tai vanhan näköisista tavaroista, joiden hinnat ovat silti alhaisia. Sen vuoksi varoitetaan erityisesti, olla ostamatta kauppiailta esim. antiikkia, vanhoja rahoja, fossiileja ym. tai ottaa jotain vastaavaa itse mukaan. Huumeiden ostamisesta, omistamisesta sekä tuonnista ja viennistä (myös pieninä määrinä) saa ankaria rangaistuksia. Älä myöskään ota mukaan puolustautumissumutteita. Omistaminen ja käyttö on Kreikassa kiellettyä ja rangaistava teko. Sotilaallisten kohteiden ja merkittävien siviililaitoksien valokuvaaminen (lentokentät/satamat) ovat vakoiluvaaran vuoksi kielletty. Noudattamattomuus on rangaistava. Lisätietoa saa ulkomaanministeriöstä ja osoitteesta esim.: https://um.fi

Tullimääräykset:

Kolmansista maista (ei EU-maista) Kreikkaan matkustettaessa saa tuoda henkilökohtaiseen käyttöön tarvittavia tavaroita ilman ongelmia. Alkoholijuomia ja tupakkatuotteita koskevat seuraavat määräykset: 200 savuketta tai pikkusikaria tai 50 sikaria tai 250 g tupakkaa. 1 litra väkeviä alkoholijuomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 22% tai 2 litraa alkoholijuomia, joiden alkoholipitoisuus on korkeintaan 22%. Muita molempia maita koskevia tullimääräyksiä saatte kulloisenkin kohdemaan lähetystöstä. Ainoastaan he voivat antaa oikeudellisesti sitovia tietoja. Tietoja tavaroiden tuontimääräyksistä Suomeen saatte Suomen tullin nettisivuilta: http://www.tulli.fi

Terveyttä koskevia neuvoja:

On suositeltavaa suojautua hyttysten pistoilta. Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (EHIC). Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla todistatte oikeutenne lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU-maissa. Saatte kortilla hoitoa äkillisissä sairaustapauksissa samaan hintaan kuin maassa asuvat henkilöt. Eurooppalaisesta sairaanhoitokortista lisätietoa Kelan verkkosivuilla: http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti Ulkoministeriö suosittelee kaikenkattavan matkustajavakuutuksen ottamista oleskelun ajaksi, joka kattaa sellaisia palveluita, joita KELA ei korvaa (esim. kotiuttaminen Suomeen vakavissa sairaustapauksissa, hoito yksityislääkärillä ja yksityissairaaloissa). Pyörätuolia ja/tai rollaattoria: tarvitsevat liikuntarajoitteiset henkilöt eivät voi valitettavasti osallistua matkalle.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Heinäkuu 2020

8 päivää rentoutumista 5 tähden luksushotellissa !

Esimerkkihotelleja