Matkaohjelmanne

Iloitse monipuolisesta kiertomatkasta Kreetalla – aurinkosaarella & Jumalten kotimaassa. Tutustu moniin kreikkalaisiin historian todisteisiin, kuten Faistoksen palatsiin, antiikin Apoteraan ja Malian palatsiin. Ihastu lisäksi unelmallisiin maisemiin: Valkoiset vuoret, Lassithin ylänkö sekä Kreetan ihastuttavat rannikkoseudut odottavat!

1. päivä: Saapuminen Kreetalle

Tervetuloa Jumalten aurinkosaarelle! Suomen- tai englanninkielinen oppaamme ottaa meidät lentokentällä
sydämellisesti vastaan. Bussi vie meidät unelmahotelliimme Rethymnonin seudulla, jossa vietämme ensimmäiset kolme yötä. Piristävän tervetuliaismaljan parissa meillä on tilaisuus tutustua mukavaan matkaseuraamme.

2. päivä: Arkadin luostari, arkeologinen. Museo, Kournasjärvi & Rethymnon

Ihastuttavaa Arkadin luostaria (sisältää sisäänpääsymaksun) pidetään Kreetan pyhäkkönä. Sitten saamme tutustua Elefthernan arkeologisessa museossa (sisältää sisäänpääsymyksun) erilaisten historiallisten aikakausien jännittävään arkielämään. Matka jatkuu kauniille Kournasjärvelle, joka on Kreetan ainoa makeanveden järvi. Seuraavana kohteena on idyllinen Argiroupoliksen vuoristokylä, alas laaksoon kaskaadimaisesti laskeutuvine pienine virtoineen. Lopuksi saavutamme vielä Rethymnonin romanttisen vanhan kaupungin. Sen venetsialaisen sataman sanotaan olevan Kreetan kaunein satama.

3. päivä: Agia Triada luostari, Kania & Antiikin Aptera

Akrotirin niemimaalla tututsumme kuuluisaan Agia Triada luostariin, venetsialaiseen mestariteokseen (sisältää sisäänpääsymaksun). Sen jälkeen pysähdymme ihastuttavalla paikalla sijaitsevaan kreetalaisen valtiomiehen Eleftherios Venizoloksen hautamerkille. Täältä saamme ennen alasajoa ihailla maisemia Kania suuntaan. Kanian ihanan sataman ympärillä saamme kuljeskella pienillä kujilla ja maistella markkinahallissa maukkaita erikoisuuksia. Kohokohtia Kaniassa ovat juutalainen kortteli Evraiki tai Hassan Paschan moskeija. Paluumatkalla kuuluisat „Valkoiset vuoret“ tarjoavat vaikuttavan panoraaman. Matkan kruunauksena saamme tutustua vielä Apteran arkeologisiin kaivauksiin (sisältää sisäänpääsymaksun). Kreikkalaisten myyttien mukaan seireenit ja muusat kilpailivat täällä kauneimmista lauluista.

4. päivä: Matala & Faistoksen palatsi

Matkan suuntana on ihastuttava etelä. Rannikolla pysähdymme Matalan pieneen kylään, mikä tuli 60-luvulla tutuksi hippien paratiisina. Sen jälkeen tutustumme perinteiseen mattojen valmistustapaan ja ihastelemme tätä vuosisatojen vanhaa käsityötaidetta. Iltapäivällä ihmettelemme ylängöllä sijaitsevaa Faistoksen minolaista palatsia (sisältää sisäänpääsymaksun) – aikoinaan yksi Kreetan suurimpiin kuuluva. Kuuluisa löytö täällä oli Feistoksen savinen laatta arvoituksellisine symboleineen. Seuraavat yöt vietämme tähti-hotellissamme Iraklionin seudulla.

5. päivä: Venetsialainen linnoitus & Iraklionin vanha kaupunki

Tänään tutustumme pääkaupunkiin Iraklioniin, sen mahtavaan vanetsialaiseen satama-linnoitukseen ja ihastuttavaan promenaadiin. Maalauksellisessa vanhassa kaupungissa näemme Venetsialaisen loggian, Agio Titos kirkon sekä keskeisen Platia Venizeloun. Kreetalainen käsityötaide vie meidät koru- ja nahka-ateljeehen. Siellä saamme kuulla mielenkiintoista tarinaa valmistuksesta ja meillä on myös mahdollisuus henkilökohtaisten matkamuistojen valintaan. Tämä kokemusrikkaan päivän päätteeksi rentoudumme hotellissamme.

6. päivä: Iraklion

Tämä päivä on tarkoitettu rentoutumista varten. Nauti unelmahotellisi antimista, rentoudu uima-altaalla tai tee pyrähdys hiekkarannalle. Joka haluaa, voi tutustua ympäristöön omin päin. Kannattavaa on tutustua Knossoksen kuuluisaan palatsiin. Myös ihastuttava kohde on Agios Nikolaos. Kujineen ja tavernoineen se on yksi Kreetan kauneimmista rannikkokaupungeista.

7. päivä: Malian palatsi, Lassithi-ylänkö, Keran luostari & Krasin vuoristokylä

Aamulla lähdemme matkaan tunnettuun Malian palatsiin (sisältää sisäänpääsymaksun), joka on Kreetan
kuuluisimpiin kuuluva minolainen rakennuskompleksi. Palatsi on rakennettu jo 1.900 ennen ajanalkua ja se tuhoutui ennen ajanalkua vuosien 1750 ja 1700 välisinä aikoina tapahtuneissa maanjäristyksissä. Rauniot ovat siten yli kolmen ja puolen vuosituhannen ikäisiä. Sen jälkeen ajamme mahtavaa vuoristomaailmaa pitkin ylös hedelmälliselle Lassithi-ylängölle. Sen yli kohoavat Dikti-vuorien huiput. Lähistöllä sijaitsee ainutlaatuinen Keran luostari (sisältää sisäänpääsymaksun), jossa nunnia asuu vielä nykyäänkin – Kreetan tärkeimpiin kuuluva uskonnollinen keskus. Ajomatkalla saamme nähdä Kreetalle tyypillisiä kyliä ja pidämme pysähdyksiä valokuvauksia varten – esimerkiksi Krasin vuoristokylässä, missä voimme ihastella 2000 vuotta vanhaa plataanipuuta.

8. päivä: Paluumatka

Nautinnollisen lomaviikon jälkeen bussi vie meidät lentokentälle. Yhdessä olemme saaneet kokea
unohtumattoman lomaviikon ja löytäneet uusia loma-ystäviä. Pian lähdemme uudelle matkalle!


Tulette ihastumaan 4 ja 5 tähden hotelleihimme !


Sisältää upean retkiohjelman + sisäänpääsymaksut !

Hintaan sisältyy

(Palvelujen hinnat erikseen ostettuina)

 • Meno- ja paluulento tunnetulla lentöyhtiöllä Iraklioniin sisältäen hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneissa valituissa 4- ja 5-tähden hotelleissa (maan luokitus)
  7x runsas aamiaisbuffetti
 • Ihastuttava kiertomatka modernissa ja ilmastoidussa bussissa Kreetalla, Jumalten kotimaassa !
  Iloitse ainutlaatuisesta retkiohjelmasta, joihin sisältyvät sisäänpääsymaksut (ohjelman mukaisesti) mm.:
  • Arkadin luostari
  • Kournasjärvi
  • Rethymnon
  • Kania
  • Agia Triada luostari
  • Akrotirin niemimaa
  • Antiikin Aptera
  • Valkoiset vuoret
  • Matala
  • Faistoksen palatsi
  • Malian palatsi
  • Iraklion
  • Venetsialainen linnoitus
  • Lassithi-ylänkö
  • Keran luostari
  • Krasin vuoristokylä
 • Pätevä suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


Lisäpalvelunne

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää puolihoidon eli päivittäin runsaan buffet-illallisen, johon kuuluu kansainvälisiä erikoisherkkuja: 179 euroa/henkilö

Yhden hengen huone lisähintaan:

249 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan)

Tietoa Kreikasta

 THMHTKHESLMJ
Athen101010132226282824181613
Helsinki-2-318131618161282-1

Kreikka:

Kreikka on Etelä-Euroopassa sijaitseva niemimaa tai saarivaltio. Välimeren ilmastosta johtuen sää voi muutella vuodenajasta riippuen voimakkaastikin. Hallinnoltaan Kreikka on vuodesta 1974 lähtien parlamentaarinen demokratia, jonka yksikamarijärjestelmässä on 300 edustajaa. Matti-, koru- ja nahkatavaroiden käsityöläisyys ovat kiinteitä, osoittain satoja vuosia vanhoja osia kulttuuriin. Sen vuoksi kiertomatkalla tutustutaan myös korumanufaktuurin, nahkaliikkeeseen sekä perinteiseen mattotehtaaseen. Siellä saatte tietoa mattojen valmistustaidoista ja koette ja näette, miten käsintehty matto valmistetaan jo sukupolvien ajan. Mielenkiintoisissa esityksissä opitte enemmän myös silkkilankojen valmistuksesta, villan värjäyksestä luonnon aineilla ja filigraanista sekä aikaa vievästä maton solminnasta. Yksittäisissä tehtaissa teillä on aikaa aina noin 1-2 tuntia, taideteoksien ja tuotteiden katseluun. Tinkiminen kuuluu kaupanteossa tyypillisiin tapoihin. Jos ette kiinnostuneet tekemään kauppaa, myyjät hyväksyvät myös selvän EIn. Tavarataloissa ja supermarketeissa ei tingitä. Se tarkoittaa myös toreja, joilla seudun viljelijät myyvät vihanneksia. Turkissa on yleistä antaa juomarahaa. Samoin kuin Amerikassa se on palveluammateissa osa palkkaa. Samalla se symbolisoi myös kiitosta saadusta palvelusta. Huonesiivoojalle voi jättää n. 1-2 euroa/yö. Ravintolassa tai taksissa on n. 10% laskun hinnasta tavallista. Liikkeissä ei anneta juomarahaa. Seuramatkoilla suosittelemme annettavaksi matkaoppaalle n. 2 euroa/päivä/henkilö, bussin kuljettajalle 1-2 euroa/ päivä/henkilö. Tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako antaa juomarahaa ja kuinka paljon.

Sähkö:

22 V vaihtovirta, joillakin alueilla 110 V tasavirta.

Paikallinenaika:

Kreikan Suomen välillä ei ole aikasiirtoja.

Puhelut:

Kreikan etunumero soittoja varten on 0030 ja aluenumeron 0 jätetään pois. Jos soitat Suomeen, valitse 00358 ja jätä aluenumeron 0 pois.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalainen voi matkustaa Kreikkaan ilman viisumia ja oleskella siellä 90 päivää. Passin tai henkilötodistuksen täytyy olla voimassa maahan tullessa.
Muiden maiden kansalaisten tulee itse selvittää se, mitä matka-asiakirjoja tarvitaan.
Maahantulomääräykset voivta muuttua ja TSS Travel service Scandinavia AS tekee kaikkensa pitämään näitä tietoja päivän tasalla.

Matkanjohto:

Suomen tai englannin kieliset oppaat ovat mitä parhaiten koulutettuja ja informoivat teitä perusteellisesti maasta, ihmisistä, kulttuurista ym. ja ovat antavat teille kaikissa organisatorisissa asioissa neuvoa ja apua. He avustavat huoneiden jaossa ja kutsuvat teidät tervetulleiksi tervetuliaisjuoman parissa. Siinä teille kerrotaan kaikki tiedettävät ja käytännölliset asiat matkan kulusta.
Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:

Ruokailupaketti: Paketti sisältää puolihoidon eli päivittäin runsaan buffet-illallisen, johon kuuluu kansainvälisiä erikoisherkkuja.

Tutkimusmatkailija-paketti: Paketti sisältää Päiväretki Agios Nikolaosiin, Kreikkalainen ilta, Pätevä opas antiikin Knossoksessa, Pätevä opas arkeologisessa museossa.

Valuutta/Pankit/luottokortit:

Valuutta: Kreikka on EU:n jäsen. Rahayksikkö on euro.

Pankit/luottokortit: Pankkien aukioloajat ovat ma – to klo 8 – 14, pe klo 8.00 – 13.30, suuremmissa kaupungeissa joskus myös pidempään. Yleiset luottokortit, kuten esim. Visa, MasterCard, American Express, hyväksytään melkein kaikkialla. Käteistä rahaa voi nostaa pankkiautomaateista tunnusluvulla palvelupalkkiota vastaan. Cirrus- tai Maestrosymboleilla varustetut kortit hyväksytään myös.

VAROKAA: Luottokorteilla maksettaessa on varottava huijareita, jotka yrittävät kopioida huomaamatta matkailijoiden kortteja ja saada selville niihin kuuluvat PIN-koodit voidakseen sitten nostaa rahaa väärennetyillä korteilla pankkiautomaateista. Siksi matkailijoita kehotetaan huomioimaan, että kortti on maksettaessa koko ajan näkyvillä ja syöttämään salanumeron niin, että kukaan ei näe koodia. Käytettäessä luottokortteja PIN-koodilla rahanvaihtopisteissä on oltava varovainen.

Rikosoikeudellisia määräyksiä:

Kreikassa valvotaan ankarasti „Kulttuuri- ja luonnonvarojen“ ostamista, omistamista sekä poisvientiä, sillä ne ovat valtion omaisuuksia. Loukkaaminen tarkoittaa myös turisteille useampien kuukausien tutkintavankeutta ja korkeiden vakuusmaksujen (tällä hetkellä n. 9.000 euroa) käytäntöä, myös, jos kyse on antiikkisista tai vanhan näköisista tavaroista, joiden hinnat ovat silti alhaisia. Sen vuoksi varoitetaan erityisesti, olla ostamatta kauppiailta esim. antiikkia, vanhoja rahoja, fossiileja ym. tai ottaa jotain vastaavaa itse mukaan. Huumeiden ostamisesta, omistamisesta sekä tuonnista ja viennistä (myös pieninä määrinä) saa ankaria rangaistuksia. Älä myöskään ota mukaan puolustautumissumutteita. Omistaminen ja käyttö on Kreikassa kiellettyä ja rangaistava teko. Sotilaallisten kohteiden ja merkittävien siviililaitoksien valokuvaaminen (lentokentät/satamat) ovat vakoiluvaaran vuoksi kielletty. Noudattamattomuus on rangaistava. Lisätietoa saa ulkomaanministeriöstä ja osoitteesta esim.: www.formin.finland.fi.

Tullimääräykset:

Kolmansista maista (ei EU-maista) Kreikkaan matkustettaessa saa tuoda henkilökohtaiseen käyttöön tarvittavia tavaroita ilman ongelmia. Alkoholijuomia ja tupakkatuotteita koskevat seuraavat määräykset: 200 savuketta tai pikkusikaria tai 50 sikaria tai 250 g tupakkaa. 1 litra väkeviä alkoholijuomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 22% tai 2 litraa alkoholijuomia, joiden alkoholipitoisuus on korkeintaan 22%. Muita molempia maita koskevia tullimääräyksiä saatte kulloisenkin kohdemaan lähetystöstä. Ainoastaan he voivat antaa oikeudellisesti sitovia tietoja. Tietoja tavaroiden tuontimääräyksistä Suomeen saatte Suomen tullin nettisivuilta: http://www.tulli.fi

Terveyttä koskevia neuvoja:

On suositeltavaa suojautua hyttysten pistoilta. Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (EHIC). Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla todistatte oikeutenne lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EUmaissa. Saatte kortilla hoitoa äkillisissä sairaustapauksissa samaan hintaan kuin maassa asuvat henkilöt. Eurooppalaisesta sairaanhoitokortista lisätietoa Kelan verkkosivuilla: http://www.kela.fi/eurooppalainensairaanhoitokortti Ulkoministeriö suosittelee kaikenkattavan matkustajavakuutuksen ottamista oleskelun ajaksi, joka kattaa sellaisia palveluita, joita KELA ei korvaa (esim. kotiuttaminen Suomeen vakavissa sairaustapauksissa, hoito yksityislääkärillä ja yksityissairaaloissa).
Pyörätuolia ja/tai rollaattoria: tarvitsevat liikuntarajoitteiset henkilöt eivät voi valitettavasti osallistua matkalle.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Tammikuu 2018

kundenstimmen_finnland

”Saimme monia muistoon jääviä kokemuksia. Teille suuret kohteliaisuudenosoitukset matkanjärjestäjänä.“

Karl S. A.: sta, matkustaja, 13.10.20173


”Odotuksemme täyttyivät täysin. Matka oli meille kokonaisuudessaan muistiinjäävä kokemus. Kiitokset järjestäjille.“

Rainer H. A.: sta, matkustaja, 21.10.20173


”Huippuhieno matka, jossa kaikki onnistui. Suosittelemme.“

Irene C. B.: sta, matkustaja, 13.10.20173


3 RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2016 TSS/RSD:llä Kreikkaan matkustaneiden keskuudessa.

Suurennus: