4 tähden hotellinne: SEASHELLS RESORT AT SUNCREST

Sijainti:

Kuuluisa 4 tähden hotelli ”Seashells Resort at Suncrest” sijaitsee St. Paul’s Bay -lahden rannalla satumaisessa Qawran kaupungissa ja tarjoaa upean näköalan Välimerelle. Hotellin välittömässä läheisyydessä on ravintoloita, baareja ja ostospaikkoja. Maltan pääkaupunki Valletta on hotellilta noin 30 ajominuutin päässä. Suoraan hotellia vastapäätä on bussipysäkki.

Varustus:

Suosittu lomahotelli tekee vaikutuksen huoneillaan ja ravintolallaan, joissa on ajanmukainen ja tyylikäs ilmapiiri ja mukava varustelu. Coral Cove -ravintolassa tarjoillaan aamiais- ja illallisbuffet rennossa tunnelmassa. Antakaa kokkien hurmata Teidät ”Show Cooking” taidoillaan ja nauttikaa upeasta näköalasta ravintolan terassilta. ”Carisma Spa” -wellnessosastolla käytössänne on turkkilainen hamam, jossa voitte rentoutua myös perinteisen (maksullisen) hieronnan avulla. Hotellin ulkotiloihin kuuluu suuri uima-allas, jossa on myös vesihierontaosa (sään mukaan). Sisäuima-allas ja kuntosali ovat 50 metrin päässä hotellilta.

Huoneet:

Jokaisessa tyylikkäässä vakiohuoneessa on kylpyhuone/WC, hiustenkuivaaja, litteänäyttöinen satelliitti-TV, WLAN (maksuton), tallelokero ja jääkaappi. Lisäksi huoneissa on omat parvekkeet.

Lahjanne: Retki Golden Bay –lahdelle + kohteeseen Skorba

Nauttikaa Maltan pohjoisosan luonnollisesta kauneudesta. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Melliehan kylä ja Pyhän Neitsyt Marian pyhiinvaelluskirkko. Kappelissa on Pyhän Marian bysanttilainen fresko. Perimätiedon mukaan freskon maalasi Pyhä Luukas haaksirikkouduttuaan vuonna 60 jKr saarelle Pyhän Paavalin kanssa. Ajamme sitten 1700-luvulta peräisin olevalle Selmunin palatsille, joka oli aikoinaan Maltan ritareina tunnettujen Johanniittojen virkistyspaikka.

Jatkamme maaseutua pitkin luoteisrannikolle Golden Bayn lahdelle. Alue tarjoaa maalauksellisia kävelyreittejä ja panoraamanäkymiä kallioille ja kimmeltävälle merelle. Ajamme edelleen Skorbaan, missä tutustumme megaliittisiin temppelijäännöksiin, jotka ovat UNESCOn maailmanperintökohde. Reittimme vie meidät edelleen Anchor Bayhin. Täällä pidämme valokuvaustauon maalauksellisen lavastekylän luona, missä filmattiin Kippari-Kalle, pääosassa Robin Williams.


Maltan saaristo – Kulttuurielämyksiä Välimeren syvänsinisillä rannoilla

Maltan valtio koostuu kolmesta asutusta saaresta – Malta, Gozo ja Comino – sekä useista pienistä, asumattomista saarista. Saarivaltion historia ulottuu 7 000 vuoden taakse, ja siksi sitä kuvaillaankin myös yhdeksi suureksi ulkoilmamuseoksi. Vuosituhansien saatossa Maltaa asuttaneiden eri sivilisaatioiden jättämät jäljet ovat vielä tänä päivänä selvästi nähtävissä. Maltan saari on kolmesta asutusta suurin ja maan kulttuurin ja talouden keskus. Maan pääkaupunki Valletta nimettiin vuonna 1980 UNESCON maailmanperintökohteeksi, ja vuonna 2018 siitä tulee Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Saarivaltion symboli on kahdeksankärkinen maltanristi, maltalaisritarien symboli. Se on vain yksi monista jäljistä, joita ritarikunta jätti saarille yli 250-vuotisen valtakautensa aikana. Ritarikunnan vaikutus näkyy muun muassa lukuisissa palatseissa, kartanoissa ja puutarhoissa sekä saarten kulttuurielämässä. Seuratkaa maltalaisritarien jalanjälkiä esimerkiksi pääkaupunkiin Vallettaan. Toimistomme paikan päällä antaa Teille mielellään lisätietoja.

Gozo – Kalypsonlegendaarinensaari

Maltan pienempi sisarsaari on legendan mukaan Kalypson saari, jolla Homeroksen Odysseian sankari Odysseus oli seitsemän vuotta Kalypso-nymfin pauloissa. Tarunomainen saari on kooltaan vain noin kolmannes Maltasta, ja siellä on noin 30000 asukasta. Niinpä se onkin säilyttänyt maalaismaisen ja alkuperäisen luonteensa. Nähtävyys, jota teidän ei pitäisi missään tapauksessa jättää näkemättä, on Ta‘ Pinun basilika. Kirkko on rakennettu uusromaaniseen tyyliin ja sitä pidetään saaren tunnetuimpana kirkkorakennuksena. Kertomus Marian ilmestyksestä vuonna 1883 teki paikasta nopeasti tärkeän pyhiinvaelluskohteen.

Ehdottomasti näkemisen arvoiset ovat myös Ggantijan temppelit. Ne kuuluvat ”Maltan megaliittisiin temppeleihin”. Tähän UNESCON maailmanperintökohteeseen kuuluu seitsemän temppeliä Gozolla ja Maltalla. Nimi Ggantija on lähtöisin maltalaisesta jättiläistä tarkoittavasta sanasta. Tämä johtuu siitä, että Gozon asukkaat uskoivat pitkään jättiläisten rakentaneen nämä kaksi temppeliä. Uskomus perustui megaliittien kokoon; ne ovat osittain viiden metrin pituisia ja painavat jopa 50 tonnia. Gozon temppelit rakennettiin 3600 – 3200 eKr. ja ne ovat siten jopa vanhempia kuin Stonehenge Isossa-Britanniassa. Gozonretken voitte varata toimistossamme paikan päällä.

Comino – rauhallinen keidas

Comino on 2,6 km²:n kokoinen saari Maltan ja Gozon välissä. Pienellä saarella on yksi hotelli; autot ovat kiellettyjä. Saari on suureksi osaksi asumaton ja soveltuu erinomaisesti pitkiin kävelyretkiin ja valokuvausharrastukseen. Aiemmin ritarien saapumisen jälkeen Cominoa käytettiin lähinnä Maltan saarten puolustamiseen hyökkääjiä vastaan sekä metsästykseen. Tunnetuin on Cominon lahti, jota turkoosinsinisen vetensä ja Maltan saarille epätyypillisen valkoisen hiekan takia sanotaan myös Siniseksi laguuniksi

Tutustukaa Maltaan upeilla retkillämme ”Kulttuuri- & ruokailupaketin” puitteissa:

Kokopäiväretki ”Maa ja sen asukkaat”

Tällä retkellä tutustumme maan kulttuuriin, käsitöihin, historiaan ja perinteisiin. Näemme San Antonin palatsin rehevine puutarhoineen, viehättäviä kävelyteitä, veistoksia, koristelampia sekä eksoottisia puita ja kasveja. Kasvitieteellisen puutarhan keskeltä löytyy 1600-luvulta peräisin oleva palatsi, joka oli ennen suurmestarin kesäasunto ja nykyään presidentin virka-asunto. Jatkamme saaren keskustaan ja vierailemme Ta`Qalin käsityöläiskylässä, joka oli 2. maailmansodan aikana osa lentokenttää. Joitakin vanhimmista paikallisista käsitöistä valmistetaan täällä.

Ajamme edelleen kaakkoon rauhalliseen Marsaxlokkin kylään, missä paikalliset kalastajat asuvat. Satamaan värikkäät veneet, joita kutsutaan myös nimellä „Luzzu“, tuovat päivän saaliin, ja se on ihanteellinen paikka lounastauollemme. Retkemme jatkuu pienen kylän halki Siniseen luolaan, joka on kuuluisa lukuisista luonnon muovaamista luolistaan ja kimmeltävästä sinisestä vedestä. Pysähdymme pienessä Wied iz-Zurrieqin kylässä. Täältä on mahdollisuus tehdä veneretki, mikäli sää sen sallii (lisämaksullinen).

Puolen päivän retki ”Salaperäinen Malta”

Retkemme vie Maltan sydämeen, Mostan kaupungin pääaukiolle. Siellä on Neitsyt Marian taivaaseenastumisen kirkko, jonka kupoli on yksi Euroopan suurimmista. Matkalla Dingliin pysähdymme yhdellä Maltan harvoista metsäalueista hedelmällisessä laaksossa, jonne näkyy vuorella kohoava majesteettinen Verdalan palatsi. Se rakennettiin vuonna 1582 suurmestarin kesäresidenssiksi ja on nyt Maltan presidentin kesäasunto.

Pian sen jälkeen saavumme Dinglin ylätasangolle, Maltan korkeimmalle kohdalle. Sieltä on mahtava näkymä avomerelle. Voimme arvailla salaperäisten, esihistoriallisten urien alkuperää, jotka halkovat kivistä tasannetta. Ovatko ne ehkä vanhan kastelujärjestelmän jäännöksiä? Arkeologit pohtivat sitä vielä – ja matkailijat heidän kanssaan.

Teille sisältyvät palvelut

 • Meno-paluulento Maltalle tunnetun lentoyhtiön
  LUFTHANSAN (tai samanarvoisen) koneella sis. lentokenttämaksut Lentokenttäkuljetukset: lentokenttä – hotelli – lentokenttä
 • 7 yöpymistä 4 tähden hotellissa
  SEASHELLS RESORT AT SUNCREST kahden hengen vakiohuoneessa (paikallinen hotelliluokitus)
  – Hotellin palveluiden ilmainen käyttö: houkutteleva ulkouima-allas ja ihana wellness-alue, jolla on sauna, sekä lämmitetty sisäallas ja hyvinvarustettu kuntosali sivurakennuksessa
  – 7 x runsas buffetaamiainen
  – Ystävällisen, suomen- tai englanninkielisen matkaoppaamme palvelut (saatavuuden mukaan)
 • Ihana retki Golden Bay -lahdelle ja UNESCON maailmanperintökohteesen Skorba!
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


Lisäpalvelunne

Hieno Kulttuuri- & ruokailupaketti

Pakettiin sisältyy 7 x runsas, kansainvälinen illallisbuffet juomineen sekä kokopäivän retki „Maa ja sen asukkaat“ ja puolen päivän retki „Salaperäinen Malta“. Kaiken tämän saatte edulliseen hintaan 199 euroa/henkilö.

Jatkoviikko:

Jatkakaa lomaanne viikolla 4 tähden luksushotellissanne Seashells Resort tai vastaavan tasoisessa hintaan
199 euroa/henkilö (sis. puolihoidon).

199 euroa: 04.12. 2017
22.01. – 29.01.2018
299 euroa: 13.11. – 27.11.2017
05.02. – 19.03.2018

Yhden hengen huone lisähintaan:

190 euroa/henkilö/viikko (saatavuuden mukaan).

Tietoa Malta

 THMHTKHESLMJ
Valletta15°C16°C17°C21°C23°C30°C32°C33°C31°C25°C22°C18°C
Helsinki-4°C-3°C2°C8°C12°C15°C18°C16°C14°C8°C2°C-2°C

Sijainti:

Maltan saarivaltio sijaitsee Välimeressä ja koostuu Maltan pääsaaresta, pienemmistä Gozon ja Cominon saarista sekä asumattomista saarista Cominotto, Filfla ja St. Pauls. Saarten 316 neliökilometrin pinta-alasta on pääsaari Malta 247 neliökilometrin suuruinen, joka on niin ollen yhtä suuri kuin Turku (maapinta-ala). Saariryhmä sijaitsee 93 km Sisiliasta etelään ja 290 km Pohjois-Afrikan rannikolta pohjoiseen.

Pääkaupunki:

Valletta

Valtiomuoto:

Tasavalta 1974 alkaen (kuuluu Kansainyhteisöön). Perustuslaki on vuodelta 1974, viimeinen muutos vuodelta 1987. Itsenäinen vuodesta 1964 alkaen (entinen Britannian kruununsiirtomaa). Malta on EU:n jäsen.

Uskonto:

97% väestöstä on roomalaiskatolisia.

Kieli:

Viralliset kielet ovat malta ja englanti. Myös italiaa ymmärretään yleensä.

Ilmasto:

Malta on tunnettu sinisestä taivaasta ja auringosta, joka paistaa täällä luotettavasti. Jopa talvikuukausien aikana marraskuussa ja joulukuussa aurinko paistaa keskimäärin 6 tuntia päivässä ja kesäkuukausien aikana kesäkuusta elokuuhun jopa 12 tuntia. Myös keväällä ja syksyllä voi olla välillä erittäin kuumaa, kun nk. sirocco-tuuli tuo kuumaa, kuivaa ilmaa Afrikasta Maltalle. Talvella lämpötila on harvoin alle 10°C. Syksyllä ja talvella on yksittäisiä sateita, mutta useimmiten sataa vain lyhyesti.

Sähkö:

Maltan sähköverkko toimii 220/240V vaihtovirralla. Taajuus on 50 Hz. Kuten Isossa-Britanniassa on sähköpistokkeissa kolme kolmion muodossa olevaa suorakulmaista reikää. Suomalaisten matkailijoiden kannattaa ottaa mukaan sopiva kolmipiste-adapteri. Näitä saa myös usein lainaksi hotellien vastaanotosta ja niitä voi ostaa myös edullisesti paikan päällä.

Paikallinen aika:

Keski-Euroopan aika UTC+1. Maaliskuun viimeisestä sunnuntaista lokakuun viimeiseen sunnuntaihin: UTC+2 (kesäaika).

Puhelut:

Maltan maakoodi on 00356 ja heti sen jälkeen puhelinnumero. Maltalla sekä Gozolla ja Cominolla ei ole alueellisia suuntanumeroita. Jos soitatte Maltalta Suomeen, valitkaa maakoodi 00358 ja alueellinen suuntanumero
ilman nollaa.

Maa ja väestö:

Kolmen asutun saaren maisemalle ovat ominaisia mäet ja terassipellot. Maltalla ei ole vuoria eikä jokia. Rannikolla on satamia, lahtia, kauniita hiekkarantoja ja pieniä kalliolahtia. Gozolle pääsee Maltalta lautalla ja sen kasvillisuus on rehevää.
Siellä on loivia kukkuloita ja jyrkkiä kallioita. Comino on pienin saari ja sinne pääsee Maltalta ja Gozolta lautalla.

Matkustusmääräykset Suomen kansalaisille:

Malta on Euroopan henkilöliikennettä koskevan sopimuksen osapuoli, joka solmittiin Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden kesken 13.12.1957.
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Maltalle matkustaessaan viisumia. Passin tai poliisin myöntämän kuvallisen henkilökortin on oltava voimassa vähintään koko suunnitellun matkan ajan. (On suositeltavaa aina pitää mukana passia tai henkilötodistusta, koska aina voi tulla tilanteita, joissa henkilöllisyys on todistettava.) Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava oman maansa konsulaatista tai kohdemaan edustustosta voimassaolevat passi- ja viisumimääräykset ja he ovat itse vastuussa määräysten noudattamisesta. Maahantulomääräykset voivat muuttua ja TSS Travel Service Scandinavia AS pyrkii pitämään informaation ajan tasalla.

Valuutta/pankit/luottokortit:

Euro on 01.01.2008 alkaen Maltan virallinen valuutta.
PANKKIEN AUKIOLOAJAT
ma-pe klo 08.30-12.30 ja la klo 08.30-11.30 Jotkut pankit ovat auki pitempään.
LUOTTOKORTIT
Useimmat hotellit ja ravintolat sekä monet liikkeet hyväksyvät Visan, Mastercardin, American Express – ja Diners Club –kortin. Yksityiskohtia kunkin kortin myöntäjältä. Tietoja pankkikortin käytöstä ulkomailla saatte omalta pankiltanne.

Tullimääräykset:

Matkustettaessa Maltalle tai transitliikenteessä Maltan kautta on yli 10 000 euroa tai sitä suurempi määrä käteistä rahaa (missä valuutassa tahansa) tai muuna helposti vaihdettavana arvona (kiinneobligaatiot, matkasekit jne.) ilmoitettava.
Henkilökohtaisissa matkatavaroissa saa tuoda lahjoja enintään 190 euron arvosta ilman tullia. Siihen lasketaan myös tuotteet, jotka on ostettu tulohallin Duty-free-myymälästä. (Huom.: suurempien lahjojen arvoa ei voi jakaa ryhmälle, esim. eri perheenjäsenille.) Esineille, joiden arvo ylittää 190 euroa, lasketaan prosentuaalinen tulli. Nämä rajoitukset eivät koske enää tavaroita, jotka tuodaan Maltalle Euroopan Unionin jäsenmaista.
Esineet, joiden tuontiin tarvitaan erityislupa (esim. aseet), otetaan säilytykseen luvan myöntämiseen saakka. Mikäli tarvitsette tarkempia tulliohjeita tavaroiden tuonnista, pyydämme Teitä ottamaan yhteyttä suoraan kohdemaanne lähetystöön. Vain sieltä saatte laillisesti sitovia tietoja.
Suomea koskevat tullimääräykset löytyvät Suomen tullin sivustolta www.tulli.fi/ tai niistä voi kysyä puhelimitse.

Erityisiä rikosoikeudellisia määräyksiä:

Pientenkin huumemäärien hallussapito on rangaistava. Huumeiden maahantuonti katsotaan periaatteessa huumekaupaksi ja siitä saa vähintään 6 kuukauden rangaistuksen. On olemassa mahdollisuus luovuttaa mukana tuodut huumeet tullille, josta ei rangaista. Toteennäytetystä huumekaupasta langetetaan Maltalla ankaria vankilarangaistuksia. Tavallinen rangaistus on tällä hetkellä 15 vuotta.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Rokotussuoja
Lasten ja aikuisten yleiset rokotukset tulisi tarkistaa ja täydentää matkan johdosta. Lisäksi suositellaan erikoistapauksissa alttiiksi jouduttaessa (esim. ajankohtaisissa tartuntatautien puhkeamistapauksissa, yksinkertaisissa matkustusoloissa, hygienian puutteessa, riittämättömän terveydenhoidon vuoksi, erityisissä ammatillisissa/sosiaalisissa kontakteissa) hepatitis Aja B-rokotusta. Kysykää neuvoa matkailuun erikoistuneelta lääkäriltä.
Auringolle herkkien henkilöiden pitäisi käyttää välttämättä pitkähihaisia vaatteita ja aurinkovoidetta korkealla suojakertoimella, koska auringon säteily on huomattavasti voimakkaampaa ja otsonipitoisuus on korkeampi kuin Suomessa.
Kesällä ja alkusyksyllä voi kostean kuuma sää olla voimakas rasite sydämelle ja verenkierrolle; syksyllä ja talvella kostean viileä sää rasittaa ennen kaikkea hengityselimistöä. Myös reumaattisia vaivoja esiintyy pitemmän oleskelun aikana Maltalla vallitsevien ilmasto-olosuhteiden vuoksi.
Vesijohtovesi on sekoitus pohjavedestä ja merivedestä, josta suola on poistettu eikä sitä pitäisi juoda tai ainoastaan keitettynä.
Terveyttä koskevien tietojen täydellisyyttä ja oikeellisuutta ei taata eikä oteta vastuuta mahdollisista vahingoista. Olette itse vastuussa terveydestänne. Suosittelemme ottamaan kaikenkattavan ulkomaan matkustajakuutuksen. Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty: Toukokuu 2017

kundenstimmen_finnland

“Ihastuttava kohde ja hyvin järjestetty matka.”

Eija N. från Y. resenär 11.03.20173


“Malta yllätti positiivisesti kulttuurihistorian osalta”

Jukka H. från K. resenär 3


“Matka oli täydellinen”

Aino Saari från K. resenär 02.03.20173

3) RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2013/2014 TSS/RSD:llä Maltalle matkustaneiden keskuudessa. Mikäli ette enää jatkossa halua saada mielenkiintoisia tarjouksiamme, pyydämme ilmoittamaan siitä meille kirjallisesti liittämällä mukaan mainos, jossa on osoitteenne.

Suurennus: