Matkaohjelmanne

Kokekaa kauniiden maisemien ja itämaisen ilmapiirin ohella seitsemän päivän aikana peräti 5 merkittävintä UNESCOn maailmanperintökohdetta.Casablancassa ja neljässä kuninkaallisessa kaupungissa voitte ihailla vielä nytkin muinaisten aikojen loistoa. Käärmeenlumoojat, jonglöörit ja itämaiset herkut odottavat teitä. Iloitkaa hienoista sulttaanien palatseista ja sukeltakaa tuhannen ja yhden yön maailmaan. Nauttikaa päätteeksi pelkästä luksuksesta ja täydellisestä rentoutumisesta ylellisessä 4 tähden unelmahotellissa.

1. päivä: Saapuminen

”Sydämellisesti tervetuloa!“ Lentokentällä meidät ottaa vastaan hymyilevä suomea tai englantia puhuva matkaoppaamme. Kuljetus 4 tähden hotelliin Marrakechiin, missä teitä tervehditään kupillisella teetä.

2. päivä: Seikkailu Atlasvuoristo – Beni Mellal

Lähtö vaikuttavalle panoraama-matkalle Fèsin suuntaan: Saavumme vilkkaaseen Beni Mellalin maaseutukaupunkiin ja kävelemme siellä rehevän vihreän kaupunginpuutarhan Jardin de Ain Asserdounin halki ja sen kohisevien vesiputousten ohi. Sukellamme Keski-Atlaksen vuoristoon, rentoudumme 1700 metrin korkeudessa sijaitsevassa Ifranen vuoristokylässä. Myöhemmin näemme viiniköynnöksiä, oliivi- ja setripuita sekä eukalyptuksia. Jatkamme 4 tähden hotelliimme Fèsin seudulle.

3. päivä: Fès & Volubilis (2x UNESCOn maailmanperintökohde)

Fès on ihana paikka! Tutustumme upeaan medinaan eli vanhaankaupunkiin: se on ainutlaatuinen kapeiden kujien labyrintti, yksi maailman suurimmista vanhoistakaupungeista ja UNESCOn maailmanperintökohde, missä kuparisepät työskentelevät kuten menneinä aikoina. Näemme Karaouynen, missä on maailman vanhin yliopisto ja 1300-luvulta peräisin olevan teologinen korkeakoulu, niin sanottu Madrasa. Sen lähellä loistavat kuninkaallisen palatsin kullanhohtoiset portit. Borjin linnoitukselta nautimme henkeäsalpaavasta näkymästä talomeren ylitse. Poikkeamme Volubiliksen raunioille (sisältää sisäänpääsymaksun), maan suurimmalle roomalaisajan kaivaukselle (UNESCOn maailmanperintökohde). Siellä kävelemme salaperäisiä pylväsrivistöjä pitkin ja ihailemme taidokkaita lattiamosaiikkeja. Pian sen jälkeen tutustumme perinteisessä matokutomossa kiehtovaan, vuosisatoja vanhaan, ihastuttavaan taidekäsityöhön. Yövymme Meknèsissä.

4. päivä: Meknès & Rabat (2x UNESCOn maailmanperintökohde)

Mahtavien muurien takana meitä odottaa toinen kuninkaallinen kaupunki, Meknès. Sen komea vanhankaupungin kortteli on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Ihailemme stukkokoristeita ja mosaiikkeja sulttaani Monlay Ismailin mausoleumissa ja viivähdämme maailmankuulun Bab El Mansourin portilla. Sitten lähdemme loisteliaaseen Rabatiin – hallintokaupunkiin, kolmanteen kuninkaalliseen kaupunkiimme, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Kävelemme komealle kuninkaalliselle palatsille, näemme Hassanin tornin ja Mohammed V:n mausoleumin.

5. päivä: Casablanca & Marrakech

Casablancassa yöpymisen jälkeen tämän sykkivän metropolin kauniit kahvilat ja varjoisat arkadit tervehtivät meitä. Käynti Hassan II. moskeijassa, yhdessä maailman suurimmista moskeijoista, on vaikuttava: sen minareetti kohoaa yli 200 metrin korkeuteen ja moskeijaan mahtuu yli 100 000 henkeä. Sisäänpääsy ei ole aina mahdollista, sen vuoksi sisäänpääsymaksu ei kuulu hintaan. Tutustukaa omatoimisesti Mohammed V:n aukioon sekä ihastuttaviin nähtävyyksiin kuten raatihuoneeseen, oikeuspalatsiin ja kaupunginteatteriin. Siellä tutustumme loistavaan Koutoubian moskeijaan, yhteen kaupungin kauneimmista rakennuksista. Yövymme Marrakechin seudulla.

6. päivä: Marrakech (UNESCOn maailmanperintökohde)

Maaginen Marrakech! Kaupunkikiertoajelu johdattelee meidät sulttaanin palatsille ja kaupungin muuria pitkin. Täältä jatkamme tunnetulle Bab Agnaoun kaupunginportille ja ainutlaatuiseen medinaan eli vanhaankaupunkiin – jälleen UNESCOn maailmanperintökohteeseen. Marokon suuri käsityöperinne vie meidät sekä koru- että nahkatehtaaseen. Kuulemme paljon valmistuksesta ja meillä on mahdollisuus tehdä ostoksia. Päivän päätteksi menemme 4 tähden hotelliimme.

7. päivä: Rentoutumista Marrakechissa tai valinnainen retki Essaouiraan
(UNESCOn maailmanperintökohde)

Rentoutukaa tänään 4 tähden hotellissamme tai tutustukaa omatoimisesti Marrakechiin. Jännittävä vaihtoehto: Retkemme rannikolle ihanaan Essaouiraan! Vanhankaupungin valkoiset talot muodostavat sinisine ikkunaluukkuineen satumaisen kauniit kulissit (UNESCOn maailmanperintökohde). Maistamme tuoretta kalaa, kävelemme maailmankuulun portugalilaisen linnoituksen, Scala de la Kasbahin, muurilla ja iloitsemme näkymästä kimaltelevalle merelle. Aivan uskomaton päivä.

8. – 15. päivä: Ilmainen loman jatko 4 tähden hotellissa
maailmankuulussa Marrakechissa

Rentoutukaa tulevan viikon aikana suositussa trendikohteessa, Marrakechissa, missä Hollywoodin tähdetkin lomailevat. Nautikaa 4 tähden hotellinne lukuisista mukavuuksista. Pitäkää tauko hotellin uima-altaalla, rentoutukaa perinteisessä höyrysaunassa tai antakaa hemmotella itseänne wellness-osastolla.
15. päivänä kuljetus lentokentälle ja paluulento.


4 tähden hotellimme tutustumismatkan aikana !

Lahjamme loman jatkona Marrakechissa:
8 päivän rentoutumista 4 tähden unelmahotellissa!

Täältä löydätte vaikutelmia ja kuvia valikoiduista esimerkkihotelleista.


Kulttuurillisiä kohokohtia

Rabat

Kuninkaallinen kaupunki ja Marokon nykyinen pääkaupunki, joka nimettiin vuonna 2012 UNESCOn maailmanperintökohteeksi, oli jo roomalaisajalla yksi merkittävimmistä kaupungeista. Roomalaisten jälkeen ovat ennen kaikkea ranskalaiset vaikuttaneet suuresti siihen, että Rabat on moderni ja arvostettu pääkaupunki. Se on yksi syy siihen, että kaupungin kuuluisimmat rakennusmuistomerkit ovat peräisin eri aikakausilta, keskiajalta nykyaikaan. Mutta siten Rabatista kehittyi myös monien vastakohtien kaupunki. Yksi esimerkki siitä on Hassanin torni 1100-luvulta sekä Mohammed V:n mausoleumi 70-luvulta, jotka ovat aivan vierekkäin ja muodostavat hämmästyttävän kontrastin.

Meknès

Meknès ei ole ainoastaan yksi neljästä kuninkaallisesta kaupungista, vaan se kuuluu myös niihin viiteen maailmanperintökohteeseen joita voitte ihastella tämän vaikuttavan kiertomatkan aikana. Kaupungin sokkeloista medinaa leimaavat vielä nykyäänkin rakennukset, jotka ovat alaviitti-sulttaani Moulay Ismailin ajalta ja joka halusi tehdä Meknèsistä yhden maan vaikuttavimmista ja mahtavimmista kuninkaallisista kaupungeista. 40 km pitkän muurin ansiosta lukuisat nähtävyydet ovat säilyneet ja ovat tänä päivänä todistuksena silloisen ajan loistosta. Ennen kaikkea moskeijoiden suuri määrä antoi kaupungille lisänimen „sadan minareetin kaupunki“. Jos vanhastakaupungista poistutaan kuuluisan Afrikan portin, Bab El Mansourin kaupunginportin kautta, tullaan kauppiaiden ja sadunkertojien aukiolle, joka muodostaa erittäin jyrkän vastakohdan vanhankaupungin ahtauteen.

Marrakech

Marrakech, jota nimitetään myös „etelän itämaiseksi helmeksi“, perustettiin noin 1000 vuotta sitten ja se on Casablancan, Fèsin ja Rabatin jälkeen Marokon neljänneksi suurin kaupunki. Tämä kuninkaallinen kaupunki oli useita kertoja Marokon pääkaupunki. Vielä tänäkin päivänä sille ovat tunnusomaisia 20 km pitkät muurit, joissa on 200 tornia ja enemmän kuin tusina portteja. Marrakech on tunnettu vieraanvaraisuudestaan sekä toreistaan ja juhlistaan. Myös Marrakechin souk (tori) on yksi Marokon parhaimmista. Kaupungin keskusta ja vilkas keskipiste on vanhassakaupungissa sijaitseva Djemaa el-Fna –aukio, joka nimettiin 1985 maailmanperintökohteeksi.

Fès

Fès, tätä vanhinta ja merkittävintä kuninkaallista kaupunkia kutsutaan lisänimellä „itämaiden helmi“. Komea kuninkaallinen kaupunki oli monia vuosia sitten Marokon intellektuaalinen keskus, mikä on vieläkin havaittavissa. Korttelissa on lukuisia nähtävyyksiä ja basaarikujia, ja siellä asuu suurin osa kaupungin asukkaista. Mutta myös kaupungin uudessa osassa on paljon nähtävää. Sille ovat ominaisia ihanat puutarhat ja siellä sijaitsee kuninkaallinen palatsi kullanhohtoisine portteineen.

Sisältää upean retkiohjelman !

Hintaan sisältyy

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön5 koneella Marrakechiin
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 päivän ainutlaatuinen tutustumismatka Marokkoon
  – 7 yöpymistä tutustumismatkan aikana kahden hengen huoneessa valikoiduissa 4 tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
  – 7× runsas buffetaamiainen
  – Kiertomatka modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme
  – Iloitse jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen) mm. 5 UNESCOn maailmanperintökohteeseen: Fès, Volubilis, Meknès, Rabat, Marrakech
 • 8 päivän rentoutumista 4 tähden unelmahotellissa maailmankuulussa Marrakechissa
  – 7 yöpymistä 4 tähden unelmahotellissa (paikallinen luokitus)
  – 7× runsas buffetaamiainen
  – Hotellin palveluiden ilmainen käyttö: lämmitetty uima-allas sekä täydellisesti varustettu kuntosali
 • Pätevä suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
 • 24 tunnin lääkäripäivystys

5 esim. charterlento lentoyhtiön Iberia (Espanjan suurin lentoyhtiö), Royal Air Maroc (Marokon suurin lentoyhtiö) koneilla.Lisäpalvelunne

Ruokailupaketti tutustumismatkan aikana:

Paketti sisältää 7 päivän tutustumismatkan aikana päivittäin runsaan buffet-illallisen, johon kuluu kansainvälisiä erikoisherkkuja: vain 169 euroa/henkilö

Suosittelemme teitä varaamaan tämä ruokailupaketin tutustumismatkan aikana paikan päällä, koska osa kiertomatkan hotelleista sijaitsee idyllisen luonnon keskellä ja sen vuoksi hieman syrjässä kaupungeista.

Valinnainen retki UNESCOn maailmanperintökohteeseen Essaouira:

vain 49 euroa/henkilö, sisältää lounaan (varattavissa paikan päällä)

Yhden hengen huone lisähintaan:

299 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan)

Tietoa Marokon kuningaskunnasta

 THMHTKHESLMJ
Rabat17°C17°C19°C22°C24°C26°C28°C29°C27°C25°C20°C18°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Sijainti:

Marokko sijaitsee Afrikan luoteisosassa ja idässä sen rajanaapurina on Algeria. Se rajoittuu pohjoisessa Välimereen ja lännessä Atlantin valtamereen.

Valtiomuoto:

Vuodesta 1972 alkaen perustuslaillinen monarkia. Itsenäinen vuodesta 1956 alkaen (Ranskan ja Espanjan entinen siirtomaa). Valtion päämies on Marokon kuningas Mohammed VI (vuodesta 1999 lähtien).

Pääkaupunki:

Rabat

Uskonto:

Islam (sunnamuslimeja); kristittyjä n. 23 000, juutalaisia n. 3000

Kieli:

Virallinen kieli on arabia (puhekieli on marokonarabia eli darija) ja uuden perustuslain myötä myös berberikieli tamazight; muita paikallisia berberikieliä; ranskan kieltä käytetään paljon liiketoiminnassa ja koulutuksessa.

Ilmasto:

Eri ilmastovyöhykkeitä; Rabatissa on Atlantin ilmasto, kesällä kostean kuumaa, talvella kostean viileää.

Sähkö:

Jännite on Marokossa 110/220V, taajuus 50 hertziä, suositellaan europistoketta.

Paikallinen aika:

Aikaero Suomeen on kesäisin – 2 tuntia. Huomattavaa on, että Marokon kesä- ja talviajan siirtymäajankohdat poikkeavat EU:n siirtymäajoista.

Puhelut:

Suuntanumero Suomeen on 00358 (+358). Puheluihin Suomesta Marokkoon on lisättävä alkuun suuntanumero 00212 (+212).

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 3 kuukautta kestäviin matkoihin Marokkoon. Matkustusasiakirjaksi alle 3 kuukautta kestävillä matkoilla riittää passi, joka on voimassa vähintään 3 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Muiden maiden kansalaisia kehotetaan tiedustelemaan Marokon suurlähetystöstä, mitä matkustusasiakirjoja he tarvitsevat ja he ovat itse velvollisia huolehtimaan määräysten noudattamisesta. Lisätietoja antaa Marokon suurlähetystö Helsingissä. Sähköposti: embassy.of.morocco@co.inet.fi

Maa ja väestö:

Matto-, koru- ja nahkakäsityöt ovat kiinteitä, osittain vuosisatoja vanhoja itämaisen kulttuurin osia. Sen vuoksi tutustumme kiertomatkallamme myös korujen valmistukseen, nahkaliikkeeseen sekä perinteiseen mattokutomoon. Saatte siellä tietoa mattojen valmistustaidosta ja näette, kuinka käsin solmittu matto valmistuu jo kautta sukupolvien. Mielenkiintoisten esitysten puitteissa näette ja kuulette lisää silkkilangan valmistuksesta, villan luonnollisesta värjäyksestä ja taidokkaasta ja paljon aikaavievästä sidonnasta. Teillä on kussakin kohteessa 1-2 tuntia aikaa katsella taideteoksia ja tuotteita. Tinkiminen kuuluu maalle ominaisiin tapoihin. Jos ette ole kiinnostunut ostamisesta, hyväksyvät kauppiaat myös selvän kiellon. Tavarataloissa ja marketeissa ei tingitä. Sama pätee myös toreilla, missä ympäristön maanviljelijät myyvät vihanneksiaan. Marokossa on yleistä antaa juomarahaa, sillä se on palveluammateissa osa palkkaa ja symbolisoi kiitosta. Huonesiivoojalle annetaan tavallisesti 0,50 – 1 euroa/yö, ravintolassa ja taksissa n. 10% laskun summasta. Ryhmämatkoilla on suositeltavaa antaa matkaoppaalle n. 2 euroa/päivä/henkilö, bussinkuljettajalle 1 – 2 euroa/päivä/henkilö. Tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako antaa juomarahaa ja kuinka paljon. Liikkeissä ei odoteta annettavan juomarahaa.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan tarjota teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden yhteydessä tervetuliaisjuoman. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää matkankulusta. Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua Marokon kulttuuriin ja moninaisiin maisemiin sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista. Matkaanne sisältyy jo paljon palveluita. Halutessanne voitte rikastuttaa matkaanne valitsemalla paikan päällä vielä muita lisäpalveluita. Suosittelemme teitä varaamaan itsellenne seuraavat paketit paikan päällä, koska matkan varrella olevat yksittäiset hotellit ovat idyllisessä luonnossa, mutta sen vuoksi tosin hiukan syrjässä kaupungeista. Teille on silloin hyötyä erikoisehdoista:

Ruokailupaketti tutustumismatkan aikana:

Paketti sisältää 7 päivän tutustumismatkan aikana päivittäin runsaan buffet-illallisen, johon kuuluu kansainvälisiä erikoisherkkuja.

Suosittelemme teitä varaamaan tämä ruokailupaketin tutustumismatkan aikana paikan päällä, koska osa kiertomatkan hotelleista sijaitsee idyllisen luonnon keskellä ja sen vuoksi hieman syrjässä kaupungeista

Löytäjäpaketti:

Paketti sisältää 6 x lounaan ja seuraavat retket: Casablanca by night, retki “Djemaael-Fna“ ja ajelu hevosvaunuilla, kokopäiväretki Essaouiraan ja tutustuminen kasvitieteelliseen puutarhaan “Jardin Majorelle“.

Valinnainen retki UNESCOn maailmanperintökohteeseen Essaouira:

vain 49 euroa/henkilö, sisältää lounaan (varattavissa paikan päällä)

Valuutta/pankit/luottokortit:

Marokon rahayksikkö on Marokon dirham. 1 Marokon dirham (MAD) = 100 centimeä. Kurssi (Tammikuu 2019): 1 MAD = 0,09 euroa; 1 euro = 10,84 MAD
Pyydämme huomioimaan, että Marokon dirhamia ei voi vaihtaa maan rajojen ulkopuolella. Suosittelemme vaihtamaan rahaa vain virallisissa valuutanvaihtopisteissä. Niitä on lentoasemilla, joissakin hotelleissa sekä useimmissa pankeissa. Vaihtaessanne rahaa saatte kuitin. Säilyttäkää se ehdottomasti niin kauan kunnes poistutte maasta voidaksenne vaihtaa jäljelle jääneet dirhamit matkanne lopussa takaisin. Yleensä on mahdollista vaihtaa enintään 50 % alunperin vaihdetusta summasta takaisin. Vaihtoehtoisesti teillä on mahdollisuus nostaa rahaa suuremmissa kaupungeissa luottokortilla tai Maestrokortilla ja PIN-numerolla. Tosin viime aikoina Marokossa on tapahtunut usein vääriä veloituksia pankkiautomaateista. Tavallisesti on mahdollista maksaa tunnetuimmilla kansainvälisillä luottokorteilla myös hotelleissa, liikkeissä tai suuremmissa ravintoloissa. Maan valuutan maahantuonti ja maasta vienti on kielletty. Ennen maasta poistumista on maan valuutta vaihdettava takaisin. Vieraiden valuuttojen maahantuonti ei ole rajoitettua, mutta se on ilmoitettava, jos kyseessä on yli 100 000 dirhamia vastaava summa. Maasta poistuttaessa on 50 000 dirhamia vastaava vieras valuutta ilmoitettava ja on todistettava, että raha on tuotu maahan saavuttaessa.

Tullimääräykset:

Marokossa on tiukat valuuttamääräykset: Dirhamia ei saa periaatteessa tuoda eikä viedä maasta. Tällä hetkellä on voimassa erilaisia rajoituksia turisteille (tällä hetkellä 1000 dirhamia). On suositeltavaa tutustua Marokon tullin nettisivuihin: www.douane.gov.ma. Lisätietoja tavaroiden maahantuonnista saatte kohdemaan lähetystöstä. Vain he voivat antaa oikeudellisesti sitovia tietoja. Tietoja tavaroiden tuontimääräyksistä Suomeen voitte tiedustella puhelimitse tai lukea Suomen tullin nettisivuilta: www.tulli.fi

Erityisiä rikosoikeudellisia määräyksiä:

Huumausaineiden hallussapidosta rangaistaan Marokossa vankeudella 10 vuoteen saakka sekä korkeilla raha- ja tullirangaistuksilla. Jo pienten määrien hallussapidosta rangaistaan. Avioliiton ulkopuoliset suhteet ja samaa sukupuolta olevien seksuaaliset suhteet ovat Marokossa rangaistavia.

Yleistä matkainformaatiota:

Tieliikenteessä on noudatettava suurta varovaisuutta. Sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden on oltava erittäin varovaisia. He eivät voi luottaa muiden tielläliikkujien huomaavaisuuteen ja liikennesääntöjen noudattamiseen. Myös moottoriteillä on aina varauduttava jalankulkijoihin ja eläimiin. Oikeutettujenkin vahingonkorvausvaatimusten läpivieminen on tuskin mahdollista.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Rokotussuoja: Marokkoon matkustettaessa ei ole mitään pakollisia rokotuksia. Matkustajia suositellaan tarkistamaan, että ajankohtaisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat voimassa. Siihen kuuluvat myös aikuisilla jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskärokotus, mahdollisesti polio (lapsihalvaus) sekä tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko (MPR) ja influenssarokotus.
Ripuli: Useimmat ripulisairaudet voi välttää noudattamalla ruoka- ja juomavesihygeniaa. Vesikauhu: Vapaana juoksevat koirat eivät ole maaseudulla harvinaisia. Tästä syystä rokotus vesikauhua vastaan on suositeltava.
Terveydenhoito: Terveydenhoito ei ole maaseudulla täysin verrattavissa Eurooppaan. Rabatissa ja Casablancassa on tosin erittäin hyviä korkeatasoisia, yksityisiä sairaaloita.
Suosittelemme ottamaan ulkomaille matkustamista varten sairausvakuutuksen, joka kattaa myös välttämättömässä tapauksessa sairaan kotiinkuljetuksen.
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Pyörätuolia ja/tai rollaattoria:

Tarvitsevat liikuntarajoitteiset henkilöt eivät voi valitettavasti osallistua matkalle.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Tammikuu 2019

kundenstimmen_finnland

”Kaikki oli hyvin järjestetty ja matka antoi lyhyessä ajassa erittäin hyvän käsityksen elämästä Marokossa ja sen kulttuurista. Suosittelen!“

S. B., matkustaja, 07.02.20163


”Matka oli hieno kokemus ja tunsimme olomme koko ajan turvalliseksi ja meistä huolehdittiin.“

I. M., matkustaja, 16.12.20143


”Tutustumismatka oli erittäin onnistunut. Viikon rentoutuminen jatkohotellissa oli täydellinen päätös upealle matkalle.“

M. F., matkustaja, 12.04.20143


”Olemme aivan innoissamme ja voimme vain suositella matkaa muillekin.“

H. O., matkustaja, 21.02.20143


3) RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2017 TSS/RSD:llä matkustaneiden keskuudessa. Asiakaspalautteet tulevat asiakkailta, jotka ovat matkustaneet TSS/RSD järjestämillä matkoilla.

Suurennus: