Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

8 päivän ainutlaatuinen tutustumismatkan Ranskaan

Pariisi – Loiren Iaakso – Bordeaux – Pyhän Jaakobin tie – Canal du Midi – Carcassonne – Arles – Avignon – Lyon – Burgundi

1. päivä: Saapuminen & Pariisi (UNESCOn maailmanperintökohde)

Pariisi (Maailmanperintökohde)

Lennämme tänään mukavasti Pariisiin, Ranskan kulttuurin helmeen. Englanninkielinen matkaoppaamme ottaa meidät sydämellisesti vastaan upean ranskalaisen metropolin lentokentälllä. Fantastisen kaupunkikierroksen aikana näemme ”Rakkauden kaupungin“ tärkeimmät nähtävyydet Näitä ovat Notre-Damen katedraali, maailmankuulu Eiffel-torni, Champs Elysées, Opéra Garnier ja vaikuttava Louvre. Jätämme sen jälkeen Pariisin ja suuntaamme ajon kohti Orléansia. Yöpyminen Orléansin alueella.

2. päivä: Orléans & Loiren laakson kohokohdat (UNESCOn maailmanperintökohde)

Orléans

Ensimmäinen pysähdys tänään on Orléans. Kaupunki tunnetaan parhaiten Jeanne d‘Arcista, joka jäi historiaan ”Orléansin neitsyenä“. Hänelle on omistettu myös valtava katedraali historiallisen vanhankaupungin keskustassa. Sitten saavutamme Loiren suurimman ja kauneimman linnan Chambord (sisältää sisäänpääsymaksun). Seuraavan panoraamamatkan aikana Loiren laakson (UNESCOn maailmanperintökohde) läpi näemme Chaumontin ja Amboisen upeat linnat ja kävelemme sitten Toursin läpi. Kauppatori ristikkotaloineen on yksi Ranskan kauneimmista. Yöpyminen Toursin tai Poitiersin alueella.

3. päivä: Atlantin rannikko, La Rochelle, panoraama- lauttamatka, Médocin niemimaa & punaviinin maistelua

La Rochelle

Ajamme Länsi-Ranskan vaikuttavien maisemien läpi Atlantin rannikolla sijaitsevaan La Rochell Siellä on yksi Euroopan kauneimmista keskiaikaisista satamista. Iltapäivällä siirrymme lautalla Royanista kuuluisalle Médocin niemimaalle. Jotkut maailman parhaista viineistä kasvavat täällä ja näemme linnoja, kuten Mouton Rothschild, Margaux tai Lafitte. Linnan tai maalaiskartanon punaviinin maistajaisissa maistelemme viinejä ennen kuin saavumme illalla maailman viinien pääkaupunkiin Bordeaux‘hun. Yöpyminen Bordeaux‘n alueella.

4. päivä: Bordeaux, Pyhän Jaakobin tie, Canal du Midi & Toulouse (3× UNESCOn maailmanperintökohde)

Bordeaux (Maailmanperintökohde)

Bordeaux odottaa meitä aamupäivällä. Mukavalla, vallinnaisella kaupunkikierroksella tutustumme moniin kohokohtiin. Historiallinen keskusta, joka tunnetaan myös nimellä ”Kuun satama“, julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2007. Yhtä vaikuttavia nähtävyyksiä ovat kuuluisa pörssi Gironden varrella sekä ooppera. Kierroksen aikana koemme myös upean näyttelyn entisessä toisen maailmansodan aikaisessa sukellusvenetukikohdassa Bassins de Lumièresissa. Iltapäivällä sanomme hyvästit Atlantille ja suuntaamme matkamme itäänpäin Pyhän Jaakobin tien varrella sijaitsevaan Moissacin pikkukaupunkiin, jossa tutustumme luostariin (sisältää sisäänpääsymaksun). Seuraamme pyhiinvaellusreitin (UNESCOn maailmanperintökohde) jalanjälkiä ja saavumme Toulouseen. ”Ville rose eli Vaaleanpunainen kaupunki“, kuuluisalla Canal du Midillä (UNESCOn maailmanperintökohde) pidetään yhtenä Ranskan kauneimmista kaupungeista. Kaupunkikuvaa leimaa romaaninen Saint-Sernin-basilika, Capitol-aukio ja lukuisat palatsit ja luostarit. Meillä on tarpeeksi aikaa tutustua historialliseen kaupunkiin omatoimisesti.

5. päivä: Carcassonne (UNESCOn maailmanperintökohde) & Camargue

Carcassonne (Maailmanperintökohde)

Tänään matkamme jatkuu kohti Välimerta. Matkan varrella pysähdymme Carcassonnessa (UNESCOn maailmanperintökohde). Kävelemme maailmankuulun linnoituksen läpi, jota ympäröi 40 tornia ja kaupunginmuuri. Täällä asui keskiajalla jopa 4000 ihmistä. Nykyään turistit kävelevät 19. Vuosisadan läpi restauroidussa Viollet-le-Ducissa ja nauttivat hälinästä. Suosittelemme sen jälkeen tapahtumarikasta, valinnaista retkeä kauniiseen Camargueen. Vierailemme härkäkasvattajan tilalla ja nautimme muun muassa erinomaisesta illallisesta. Yöpyminen Arlesin tai Nîmesin alueella.

6. päivä: Arles, Avignon & Lyon (3× UNESCOn maailmanperintökohde)

Arles (Maailmanperintökohde)

Aamulla kävelemme Arlesissa sen roomalaisten ja romaanisten monumenttien keskellä (UNESCOn maailmanperintökohde). ”Provencen Rooma“ tuli tunnetuksi ennen kaikkea taidemaalari van Goghin ansiosta, joka asui täällä jonkin aikaa. Näemme muun muassa amfiteatterin. Sen jälkeen saavumme Avignoniin ”Paavien kaupunki“ mahtavalla Paavin palatsilla (UNESCOn maailmanperintökohde) ja Avignonin silta on suositun laulajan Mireille Mathieun syntymäpaikka ja taas uusi kohokohta matkallamme. Sen jäkeen matka jatkuu Rhônen laakson kautta Lyoniin. Täällä lähdetään lyhyelle orientaatioajelulle. Näemme kaupungin keskustan ja Place Bellecourin sekä historiallisen vanhankaupungin renessanssin ajalta (UNESCOn maailmanperintökohde). Yöpyminen Lyonin alueella.

7. päivä: Beaune, Burgundi (UNESCOn maailmanperintökohde) & Dijon

Beaune

Ohitamme tunnetun Beaujolais-viininviljelyalueen ja jatkamme pohjoiseen Rhônen laakson läpi. Myöhemmin aamupäivällä saavumme vanhaan Beaunen viinikaupunkiin, jossa on yksi Keski-Ranskan suurimmista arkkitehtonisista aarteista: Hotelli Dieu. Kaupunkikierroksen aikana koemme tämän historiallisen kaupungin kauneimmat puolet. Sitten ajamme maailmankuulun Burgundin viinialueen (UNESCOn maailmanperintökohde) läpi Dijoniin. Täällä teemme kaupunkikierroksen kaupungin keskustan läpi, ohitamme monet renessanssipalatsit ja kauniin Ducal Palacen, ”100 tornin kaupungin“ kohokohdan. Yöpyminen Dijonin alueella.

8. päivä: Paluumatka

Tänään ajamme mukavasti bussilla Dijonista Pariisin lentokentälle ja lennämme takaisin kotiin. Matkustajatovereista on tullut hyviä ystäviä.


Carcassonne (Maailmanperintökohde)Lyon (Maailmanperintökohde)

Hintaan sisältyy:

 • Reittilento Air France lentoyhtiöllä tai samanvertaisella Pariisin ja takaisin
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa huolella valikoiduissa Komfort hotelleissa
  sisältää 7× ranskalaisen buffetaamiainen
 • Kiehtova tutustumismatka modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme Ranskan kuuluisimpiin kohokohteisiin!
  Iloitkaa jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen) mm. 10 UNESCOn maailmanperintökohdetta:
  • Pariisi (Maailmanperintökohde)
  • Canal du Midi (Maailmanperintökohde)
  • Loiren laakso (Maailmanperintökohde)
  • Carcassonne (Maailmanperintökohde)
  • Arles (Maailmanperintökohde)
  • Avignon (Maailmanperintökohde)
  • Lyon (Maailmanperintökohde)
  • Bordeaux (Maailmanperintökohde)
  • Pyhän Jaakobin tie (Maailmanperintökohde)
  • Burgundi (Maailmanperintökohde)
  • Toulouse
  • Atlantin rannikko
  • Punaviininmaistelu
  • La Rochelle
  • Médocin niemimaa
  • Beaune
  • Orléans
  • Dijon
 • 1 panoraama-lauttamatka Médocin niemimaalle
 • Pätevä englantia puhuva matkaopas
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


Lisäpalvelunne

Beaune

Kulttuuripaketti:

Paketti sisältää laivamatkan Seinellä Pariisissa, kaupunkikierroksen Bordeauxissa sisältäen pääsyn Bassin de Lumièresiin, kaupunkikierroksen Toulousessa ja retken Camargueheen sisältäen illallisen: vain 179 euroa/henkilö.

Restaurant

Ruokailupaketti:

7× runsas illalinen: vain 229 euroa/ henkilö

Sisältää upean retkiohjelman + sisäänpääsymaksut mm. 10 maailmanperintökohdetta !

Lämpötilavertailu

THMHTKHESLMJ
Parisi5,5610,5151721,52423,5221553
Helsinki-2-318131618161282-1

Yleinen huomautus:

Seuraavasta löydätte yleisktasauksen tiedoista, huomioikaa, että maahansaapumismääräykset, poliittinen ja terveydellinen tilanne voivat muuttua maailman laajuisesti milloin tahansa ja sen vuoksi suosittelemmekin ottamaan selvää näistä tilanteista jo ennen matkalle lähtemistä. Tarkastakaa ennen matkaa ulkoministeriön nettisivut (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o).

Sijainti:

Maa-alueltaan Euroopan suurin maa sijaitsee Länsi-Euroopassa. Ranska on maisemiltaan hyvin monipuolinen ulottuen Alppien ja Pyreneiden vuoristoalueista, Loiren, Rhônen ja Dordognen jokilaaksoista Côte d‘Azuriin sekä Normandian ja Atlantin rannikon alueisiin.

Valtio- ja hallitusmuoto:

Parlamentaarinen demokratia, jossa kaksikamarinen järjestelmällä; Presidentti Emmanuel Macron (toukokuusta 2017 lähtien)

Pääkaupunki:

Pariisi (noin 2,2 miljoonaa asukasta)

Uskonto:

pääosin roomalaiskatolinen

Kieli:

Ranska

Ilmasto:

Neljä päävyöhykettä: Atlantin vyöhyke – lauhkea meri-ilmasto; mannervyöhyke – voimakkaat lämpötilaerot (etenkin idässä); Välimeren vyöhyke – lauhkea, lämmin meriilmasto; alppivyöhyke – ankara vuoristoilmasto.

Paikallinenaika:

Keski-Euroopan aikavyöhyke kesäajan kanssa, joten ei aikaeroa Suomeen.

Puhelut:

Kun soitat Ranskaan Suomesta, valitse ensin maatunnus 0033 (+33). Suomeen soitettaessa on valittava maatunnus 00358 (+358).

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalaiset tarvitsevat Ranskaan matkustaessaan, mikäli oleskelu ei ylitä 90 päivää, voimassa olevan henkilökortin tai passin. Asiakirjojen pitää olla maahan saapuessa vielä voimassa vähintään kolme kuukautta, ja ne on myönnetty viimeisten kymmenen vuoden aikana. Lisätietoja osoitteessa: http://formin.finland.fi ja https://fi.ambafrance.org/.
Ranska on sopimuskumppani 13. joulukuuta 1957 tehdyssä eurooppalaisessa yleissopimuksessa, joka koskee henkilöiden liikkumisen säätelyä Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden välillä. Muut matkustusasiakirjat kuin väliaikainen henkilökortti eivät saa olla vanhentuneita yli vuoden. Periaatteessa nämä maahantulovaatimukset koskevat kaikkia Euroopan talousalueen (ETA) kansalaisia.
Suomen kansalaisten maahantulovaatimukset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla ilman, että ulkoministerötä informoidaan siitä. Voit saada laillisesti sitovia tietoja ja/tai näitä tietoja ylittäviä tietoja maahantulovaatimuksista suoraan kohdemaasi suurlähetystöstä tai jostakin pääkonsulaatista.
Muiden maiden kansalaisia kehotetaan tiedustelemaan heihin sovellettavia maahantulovaatimuksia Ranskan Helsingin- suurlähetystöstä osoitteessa: https://fi.ambafrance.org/. TSS Travel Service Scandinavia AS ei ole vastuussa tietojen täydellisyydestä ja ajantasaisuudesta tai verkkosivujen sisällöstä. Otattehan huomioon,että maahanmuuttoviranomaisten vastuulla on päättää, saatteko tulla maahan.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. Ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta.
Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua Ranskan kulttuuriin ja moninaisiin maisemiin sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää laivamatkan Seinellä Pariisissa, kaupunkikierroksen Bordeauxissa sisältäen pääsyn Bassin de Lumièresiin, kaupunkikierroksen Toulousessa ja retken Camargueheen sisältäen illallisen: vain 179 euroa*/henkilö.
Ruokailupaketti: 7× runsas illalinen: vain 229 euroa*/henkilö
* Pakettihinnat voivat muuttua paikan päällä varatessa.

Citytax/kaupunkivero:

Paikan päällä om maksettava virallinen kylpylä- ja Cityvero/kaupunkivero, joka pn 14,00 € per hlö. (Tila toukokuu 2023).

Valuutta / pankit / luottokortit:

Ranska on EU:n ja Euroopan rahaliiton jäsen. Euro on siis maan virallinen maksuväline. Ostokset voidaan maksaa käteisellä, yleisimmillä luottokorteilla ja joskus myös EC-kortilla. Käteisen nosto onnistuu sekä luotto- että EC-kortilla. Vastaava pankki voi veloittaa käteisnostoista. Lisätietoja tästä saat pankistasi.

Tullimääräykset:

Yksityishenkilöt voivat ostaa ja ottaa mukaansa tavaraa matkoilla EU:n sisällä ilman rajoitusta, jos tavara on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä jälleenmyyntiin. Suomea koskevista tullimääräyksistä voitte lukea erikseen Suomen tullin nettisivuilta www.tulli.fi tai tiedustella puhelimitse.

Maakohtaiset turvallisuustiedot:

Varokaa taskuvarkauksia ja pikkurikollisuutta, etenkin suuremmissa turistikeskuksissa. Suosittelemme tallettamaan rahat, henkilökortit, ajokortit, lentoliput ja muut tärkeät asiakirjat turvallisesti (esim. hotellin kassakaappiin) ja ottamaan mukaan vain päivän vaatima käteinen (ja EC- tai luottokortti). Matkustajien tulee kiinnittää huomiota arvotavaroihinsa väkijoukoissa ja turistien käymissä paikoissa, lentokentillä (myös turva-alueella), rautatieasemilla, metrossa, bussissa jne.
1.11.2017 Ranskassa tuli voimaan uusi terrorismin vastainen laki, joka antaa Ranskan turvallisuusviranomaisille mahdollisuuden ryhtyä erilaisiin toimenpiteisiin terrorismin torjumiseksi. Tässä yhteydessä henkilöiden ja matkatavaroiden tarkastuksia voidaan lisätä tietyillä alueilla, esimerkiksi metroasemilla ja rautatieasemilla sekä lähellä rajaa. Sisäänkäyntien (esim. museoiden) yhteydessä voi olla myös käsilaukkujen tarkastuksia.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Tarkista viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa viimeisimmät maakohtaiset lääketieteelliset tiedot ulkoministeriöstä (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o ja https://www.rokote.fi/maat/) Jokaisella maakohtaisella sivulla on tietoa rokotussuosituksista, ajankohtaisista terveysriskeistä tai taudinpurkauksista sekä tietoa sairaanhoidosta ulkomailla.

Terveydenhuolto:

Ranskassa kaikilla Suomessa laillisesti vakuutetuilla henkilöillä on oikeus hoitoon – sikäli kuin sitä tarvitaan kiireellisesti – lääkäreiltä, hammaslääkäriltä, sairaaloilta jne., jotka ulkomainen lakisääteinen sairausvakuutusyhtiö on hyväksynyt. Tositteena on esitettävä kansainvälinen sairaskortti (EHIC), tai vastaava todistus (molemmat asiakrjat saa omalta sairaskassalta). Tästä huolimatta on erittäin suositeltavaa hankkia matkavakuutus ulkomailla oleskelun ajaksi, mikä kattaa riskit, jotka eivät kuulu lakisääteisten sairausvakuutusvarojen piiriin (esim. tarvittavat kuljetukset takaisin Suomeen sairaustapauksessa, vastaanotto yksityislääkäreillä tai hoito yksityisillä klinikoilla).
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja henkinen kuntonsa on yhteensopiva valittua matkaa varten. Hänen on otettava selko tähän matkaan liittyvästä fyysisestä liikkuvuudesta sekä henkisestä riippumattomuudesta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Elokuu 2023