Matkaohjelmanne

„Ikuinen kaupunki“ Rooma ja Italian kohokohdat on saatava kokea kerran elämässä! Nyt se on saavutettavissa – sano KYLLÄ kristinuskon pyhätöille, Välimeren kauniimmalle rannikkomaisemalle, mystilliselle Pompejille ja italialaiselle elämänilolle.

1. päivä: Lento Roomaan

Tervetuloa Rooman maailmankaupunkiin. Ystävälliset, pätevät englantia puhuvat matkaoppaamme ottavat meidät vastaan lentokentällä ja saattavat meidät moderniin linja-autoomme. Se vie meidät 4 tähden Väl imer i hotelliimme. Vietämme täällä ensimmäiset 4 yötä.

2. päivä: “Klassinen Rooma“ (UNESCOn maailmanperintökohde)

Aamupalan jälkeen lähdemme historiallisen Rooman keskustaan, mikä on vuonna 1980 luetteloitu UNESCOn maailmenperintökohteeksi. “Ikuinen kaupunki“ perustettiin vuonna 753 eaa ja se oli sen ajan Rooman Valtakunnan keskus. 4. vuosisadalla kaupunki muuttui Vatikaanin kautta kristinuskon keskuspaikaksi, mitä se on nykyäänkin. Kiertokävelyllä ihastelemme muutamia Italian pääkaupungin upeita suihkulähteitä. Niiden mukana ehkä kuuluisin ja tutuin: mahtava Fontana di Trevi suihkulähde, 26 metriä korkea ja 50 metriä leveä suihkulähde on kaupungin suurin. Muita kohokohtia kaupunkikierroksella ovat del Popolo aukio, Berninin Triton-suihkulähde sekä Neljän-joen-lähde. Myös Espanjalaiset portaat 18. vuosidalta ovat näkemisen arvoiset – Pyhän kolminaisuuden symboli ja maailman tunnetuimmat portaat.

3. päivä: Kulttuuripäivä: Aktiikin Rooma ja Circus Maximus, Kolosseumi, Forum Romanum & Pantheon

Tänään olemme mukana ihastuttavalla, vaihtoehtoisella kokopäivän kestävällä retkellä, jolla tutustummee kaupungin antiikkisiin aarteisiin. Ensimmäisenä tutustumiskohteena on Circus Maximus, antiikin Rooman vanhin sirkusareena. Circus Maximus tunnetaan ennen kaikkea kaikista antiikin ajan lukuisista kilpa-ajoista, joita siellä järjestettiin. Mahtava Kolosseumi, Konstantinuksen riemukaari ja Forum Romanum ovat ihastuksemme
Pantheon, Rooma kohteita ulkoapäin, ja maailman kuulu Pantheon on myös yksi Rooman henkeä salpaavista kohokohdista.

4. päivä: Kulttuuripäivä: Vatikaani, Pietarinkirkko & Sikstiiniläinen kappeli (UNESCOn maailmanperintökohde)

Toivomuksesta tutustumme tänään vaihtoehtoisella kokopäivän retkellämme ainutlaatuiseen Vatikaanikaupunkiin – kristinuskon kehtoon. Pyhä istuin ja sen myötä Vatikaanikaupunki kuuluvat 1990 luvulta lähtien UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Tunne Pietariaukion taika ja ihastele maailman kuuluja rakennuksia, kuten Pietarinkirkko ja siellä Berninin valtava pronssikatos. Ihastele sikstiiniläisessä kappelissa Michelangelon seinämaalauksia – VIP-sisäänpääsylipun ansiosta meidän ei tarvitse jonottaa! Tietenkin tutustumme Vatikaanikapungin museoihin (sisältää sisäänpääsymaksun) ja siellä paavien kuuluisaan taidekokoelmaan.

5. – 6. päivä: Napoli & Pompeji (2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Tänään lähdemme Roomasta ja ajamme maalauksellista rannikkoa pitkin etelän suuntaan. Iloitse jo Napolista. Ihastuttava Napolin kaupunki sijaitsee rannikolla ja sieltä on suora näkyvyys Euroopan tunnetuimmalle tulivuorelle, Vesuviukselle. Kaupunki ihastuttaa lukuisilla, lähes 3.000-vuotisen historiansa aikaisilla nähtävyyksillä. Ei olekaan ihan turha sanoa: “Nähdä Napoli ja kuolla“. Kävelyretken aikana opimme tuntemaan Vanhankaupungin
(myös UNESCOn maailmanperintökohde) ja ihastelumme kohteina ovat mm. Santa Chiaran luostari, Municipon aukio sekä Umberton galleria ja Plebisciton aukio. Lopuksi ajamme kuuluisalle antiikin Pompeijin kaivauksille (sisältää sisäänpääsymaksun), mikä on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Paikka on vaikuttavin todistus antiikin ajan elämästä. Tämän ja seuraavan yön vietämme Napolin lähellä sijaitsevassa 4 tähden hotellissa/Sorrenton niemellä. 6. päivänä teillä on omaa aikaa levätä hotellissa tai tutustua omin toimin Napoliin.

7. päivä: Amalfirannikko (UNESCOn maailmanperintökohde) & Sorrento

Tänään meitä odottaa matkamme uusi kohokohta. Lähdemme lumoavalle Amalfirannikolle. Rannikkoa kutsutaan maailman kauneimmaksi rannikoksi ja se kuuluu tietenkin UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Sinne saavuttuamme ajelemme minibusseilla tätä ihastuttavaa rannikkoa pitkin. Lopuksi nautimme miellyttävässä ilmapiirissä maukkaasta Limocellosta, Italian kansallisjuomasta. Päivän päätteeksi saavumme Sorrentoon, mikä sijaitsee Napolinlahdella valkoisten jyrkänteiden yläpuolella. Kiertokävelyllä opimme tuntemaan tämän ihastuttavan kaupungin lähemmin Napolinlahden tuntumassa. Sen jälkeen ajamme takaisin Roomaan ja yövymme taas 4 tähden hotellissamme.

8. päivä: Paluumatka

Tänään sanomme näkemiin. Ihastuttava ja kokemuksia täynnä ollut viikko on päättymässä.
Miedät kuljetetaan lentokentälle ja paluulennolla Suomeen saamme muistella ihania kokemuksia.


Tulette ihastumaan 4 tähden hotelleihimme !

Esimerkkihotelleja

Hintaan sisältyy

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön4 koneella Roomaan sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa 4 tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
  7× runsas buffetaamiainen
 • Kiehtova 4 tähden tutustumismatka Italian kuuluisimpiin UNESCOn maailmanperintökohteisiin!
  Iloitse vaikuttavasta retkiohjelmasta, mikä sisältää muun muassa nämä kohokohdat:
  • Rooma (Maailmanperintökohde)
  • Amalfirannikko (Maailmanperintökohde)
  • Napoli (Maailmanperintökohde)
  • Pompeji (Maailmanperintökohde)
  • Limoncello-maistajaiset
  • Sorrento
 • Pätevä, suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


Lisäpalvelunne

Kulttuuripaketti:

Paketti sisältää 2 retkeä “Antiikin Rooma“ sekä “Vatikaani, Pietarinkirkko & Sikstiiniläinen kappeli“: vain 179 euroa/henkilö

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää 7× illallinen (3 ruokalajin ateria, tyypillistä lähiruokaa): vain 139 euroa/henkilö.

Yhden hengen huone lisähintaan:

199 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan)

Tietoa Italiasta

 THMHTKHESLMJ
Rooma11°C13°C16°C19°C23°C28°C32°C32°C28°C23°C18°C14°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Sijainti:

Etelä-Euroopassa Apenniinien niemimaalla. Naapurimaat: Ranska, Sveitsi, Itävalta, Slovenia, San Marino, Vatikaanikaupunki.

Pinta-ala:

301 277 neliökilometriä.

Valtio- ja hallitusmuoto:

Tasavalta, parlamentaarinen demokratia, jolla on kaksikamarinen parlamentti. Valtionpäämies on helmikuusta 2015 lähtien presidentti Sergio Mattarella. Hallituksen päämiehenä on kesäkuusta 2018 alkaen pääministeri Giuseppe Conte.

Pääkaupunki:

Italian pääkaupunki on vuodesta 1871 lähtien Rooma, missä on 2,7 milj. asukasta.

Uskonto / Kirkot:

Suurin osa roomalais-katolisia, lisäksi noin 1,3 milj. muslimia, noin 550 000 protestanttia, 230 000 Jehovan todistajaa, 200 000 buddhalaista, 110 000 hindua ja 40 000 juutalaista.

Virallinen kieli:

Maan virallinen kieli on Italia. Virallisesti tunnustettuja vähemmistökieliä ovat lisäksi friuli, ladino, saksa, sloveeni, oksitaani, ranska, frankoprovensaali, albania, kreikka, sardi, katalaani ja kroatia.

Ilmasto:

Italian ilmasto on pohjoisesta etelään hyvin erilainen. Pohjoisessa vallitsee ankara ilmasto, talvella on erittäin kylmää ja kesällä erittäin lämmintä ja ilmankosteus on korkea. Keskiosassa ilmasto on leuto, mutta etelässä ja saarilla ovat talvet leutoja ja kesät erittäin lämpimiä ja kosteita.

Paikallinenaika:

Koko Italia kuuluu Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen eli Greenwichin aika +1 (GTM+1) eli aikaero Suomeen -1 tunti. Kesäaika on myös käytössä.

Sähkö:

Sähkövirta on vaihtovirtaa ja sen verkkojännite on Italiassa 230 V ja taajuus 50 hertsiä. Pistorasiat vastaavat eurooppalaisia suosituksia. Sovitinta ei tarvita.

Puhelut:

Voidaksenne soittaa ulkomailta italialaiseen numeroon, on valittava Italian kansainvälinen suuntanumero 0039 (+39) ja sen jälkeen haluttu puhelinnumero. Puheluihin Suomeen on valittava ensin maakohtainen suuntanumero 00358 (+358).

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse Italiaan matkustaessaan viisumia. Passin tai poliisin myöntämän kuvallisen henkilökortin on oltava voimassa vähintään koko suunnitellun matkan ajan. Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava oman maansa konsulaatista tai kohdemaan edustustosta voimassaolevat passi- ja viisumimääräykset ja he ovat itse vastuussa määräysten noudattamisesta. Maahantulomääräykset voivat muuttua ja TSS Travel Service Scandinavia AS pyrkii pitämään informaation ajan tasalla.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Olemme suunnitelleet teille monipuolisen ohjelman, joka sisältää lukuisia kohokohtia antamalla välähdyksiä Italian kulttuuriin ja monipuolisiin maisemiin sekä paljon tietoa maasta ja siellä asuvista ihmisistä.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Ruokailupaketti: Paketti sisältää 7× illallinen (3 ruokalajin ateria, tyypillistä lähiruokaa): vain 139 euroa/henkilö.
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää 2 retkeä “Antiikin Rooma“ sekä “Vatikaani, Pietarinkirkko & Sikstiiniläinen kappeli“: vain 179 euroa/henkilö.
Kulttuuripaketti 2: Paketti sisältää sisäänpääsyn Kolosseumiin sekä Forum Romanumiin: vain 49 euroa/henkilö.

Valuutta:

Italia kuuluu Euroopan talous- rahaunioniin, valuuttana on siis euro.

Pankit/luottokortit:

Euro on vuodesta 2001 lähtien virallinen valuutta Italiassa. Ostokset voi maksaa käteisellä tai yleisimmillä luottokorteilla. Tämä maksutapa on tavallinen italialaisissa liikkeissä. Tavallisesti liikkeen ovella on hyväksyttävien luottokorttien symbolit. Luottokortilla maksettaessa vaaditaan henkilökortin esittäminen. Pankeissa vaihdetaan myös matkasekkejä (dollareissa tai euroissa). Maestro-kortilla on myös mahdollista nostaa käteistä pankkiautomaateista. Tosin kukin pankki voi veloittaa mahdollisesti korkeita palvelumaksuja. Korkein käteismaksuraja Italiassa on 3.000,– Euro.

Tullimääräykset:

Italiaan tultaessa ja Italiasta poistuttaessa on 10 000 euroa ylittävä käteissumma ilmoitettava. Yksityishenkilöt voivat ostaa ja ottaa mukaansa tavaraa matkoilla EU:n sisällä ilman rajoitusta, jos tavara on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä jälleenmyyntiin. Lisätietoja tavaroiden tuontia koskevista tulleista saa kohdemaan suurlähetystöstä. Oikeudellisesti sitovat tiedot voi saada vain sieltä. Suomea koskevista tullimääräyksistä voitte lukea erikseen Suomen tullin nettisivuilta www.tulli.fi tai tiedustella puhelimitse.

Turvallisuusohjeita:

Rikollisuus: Erityisesti suuremmissa turistikeskuksissa on syytä varoa taskuvarkaita ja pikkurikollisia. Tässä yhteydessä on mainittava erityisesti huijaustemput, joissa turistin huomio ohjataan muualle (esim. töniminen jne.), jolloin rikostoveri varastaa. Sen vuoksi on huomioitava kaikilla lomamatkoilla: Ottakaa kävelyretkille mukaan vain kaikkein välttämättömin. Suuria rahasummia ja alkuperäisiä matkustusasiakirjoja tulisi säilyttää alunalkaen hotellin tallelokerossa. Pitäkää mukananne ainoastaan, mikäli ylipäätään, turvallisia (PINtunnuksella suojattuja) luottokortteja. Ottakaa matkalle mukaan valokopiot asiapapereistanne. Vaihtoehtoisesti voi tiedostot tallentaa sähköpostiin, jolloin ne voi saada sieltä maailmanlaajuisesti. Älkää kantako laukkuja tai kameroita kävelyretkillä koskaan kadun puolella. Näin vaikeutatte moottoripyörältä käsin tapahtuvia varkauksia. Napolissa on syytä olla varovainen arvokkaiden kellojen ja korujen suhteen, joita varastetaan enimmäkseen.

Erikoisia rikosoikeudellisia määräyksiä:

Avustaminen laittomaan maahantuloon Italiaan saa tuomiona vankeusrangaistuksen sekä sakot. Sen vuoksi peukalokyytiläisten mukaan otossa on oltava erittäin varuillaan. Roomassa kaupunginhallitus antaa muistomerkkien suojelun vuoksi osittain erittäin ankaria rangaistuksia, kuten esim. ainoastaan Trevi-suihkukaivon veteen koskettamisesta tai piknikin pidosta Espanjalaisilla portailla.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Lasten ja aikuisten yleiset rokotukset tulisi tarkistaa ja täydentää matkan johdosta.

Terveydenhuolto:

Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus välttämättömään sairaanhoitoon – lääkärissä, hammaslääkärissä, sairaaloissa jne., jotka ovat ulkomaisen sairausvakuutuksen hyväksymiä. Todisteena on esitettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC) tai vastaava todistus (molemmat todistukset saatte sairausvakuutukseltanne). Tästä riippumatta suositellaan ehdottomasti ottamaan oleskelun ajaksi ulkomaan sairausvakuutus, joka kattaa riskit, joita Kela ei korvaa (esim. välttämättömän kotiinkuljetuksen Suomeen sairaustapauksessa, hoidon yksityisellä lääkärillä tai yksityissairaaloissa).

Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Heinäkuu 2020

Sisältää upean retkiohjelman mm. 4 maailmanperintökohdetta !

Suurennus: