Matkaohjelmanne

Koe tämän monipuolisen Sri Lankan matkan kohokohtina toinen toisensa jälkeen peräti UNESCOn maailmanperintökohdetta. Sinua odottavat mahtavat temppelit, ainutlaatuiset Buddha-patsaat sekä häikäisevät luontomaisemat. Ihmettele Kandyn hammastemppelissä Buddhan hammasta ja ihastu Sigiriyassa Sri Lankan tunnusmerkkiin, Leijonakallioon. Iloitse henkeäsalpaavista vesiputouksista ja rehevistä teeviljelmistä. Lopuksi sinua odottaa täydellinen rentoutuminen unelmahotellissasi.

1. + 2. päivä: Saapuminen Colomboon Sri Lankaan

Lento Colomboon, johon saavutaan seuraavana päivänä. Paikan päällä englantia puhuva matkaoppaamme toivottaa lämpimästi tervetulleeksi ja opastaa teidät hotelliimme, joka sijaitsee idyllisessä Negombon kalastajakylässä. Siellä voitte nauttia siirtomaatunnelmasta ja kullanvärisistä hiekkarannoista.

3. päivä: Sigiriya – Sri Lankan maamerkki & maailman kahdeksas ihme
(UNESCOn maailmanperintökohde)

Sigiriya, kuningas Kasyapan historiallinen linnoitus, hallitsee mahtavalla kalliolla. Sri Lankan 400-luvulta peräisin oleva ainutlaatuinen maamerkki on yksi UNESCO-maailmanperintökohteista ja sitä pidetään maailman kahdeksantena ihmeenä. Astelemme valtavien “leijonan tassujen “läpi kuninkaallisen puutarhan yläpuolella ja saavumme henkeä haukkoen upeaan linnoitukseen. Kallioluolissa meitä odottavat viehättävät “pilvitytöt“, maagisen kauniit seinämaalaukset. Linnoitukseen kuuluvassa museossa pääsemme tutustumaan Sri Lankan jännittävään enneisyyteen. Tämän jälkeen jatkamme Dambullaan, jossa yövymme.

4. päivä: Polonnaruwa & Dambulla – Buddhan luolat
(2× UNESCOn maailmanperintökohde)

Tänään tutustumme uskomattomaan temppeliin ja Dambullan maailmankuuluun viiteen luolaan, jotka ovat myös UNESCO maailmanperintökohde. Kukin luolista on oikea aarreaitta: loistavia taideteoksia, maalauksia ja yhteensä 150 Buddha-patsasta. Tarvittaessa voitte tehdä valinnaisen retken Polonnaruwaan. Sri Lankan muinaisessa pääkaupungissa voimme ihailla vielä tänään useiden muinaisten palatsien raunioita – myös yksi UNESCO-maailmanperintökohde.. Erityisen vaikuttava näky: kallioon hakatut Buddhat, joiden nimet ovat “seisova“, “istuva“ ja “makaava“. Muita nähtävyyksiä ovat lootus-kylpylä, kuningas Parakramabahun patsas ja tunnetun Buddhan hampaan muinainen temppeli.

5. päivä: Buddhan hammastemppeli Kandyssa – Sri Lankan pyhäkkö
(UNESCOn maailmanperintökohde)

Matalessa tutustumme rehevään maustetarhaan ja virkistävää yrttiteetä nauttiessamme opimme myös mausteiden käsittelystä ja niiden parantavasta vaikutuksesta. Halukkaat voivat vaihtoehtoisesti tutustua kaupungin värikkääseen elämänmenoon kävelykierroksella. Sen jälkeen jatkamme UNESCO-maailmanperintökohteeseen. Kandyyn. Todella kokemisen arvoinen paikka! Vierailemme hammastemppelissä, jossa on useita buddhalaisia ja hindulaisia aarteita. Täällä säilytetään myös legendan mukaan Buddhan hammasta – Sri Lankan tärkeintä pyhyyttä. Kiertelemme hitaasti kaupungin keskustassa ja katsastamme taideteoksia ja käsitöitä värikkäissä basaareissa. Päätämme päivän perinteisten Kandytanssiesitysten parissa. Rummuttajat, akrobaatit ja tulennielijät tarjoavat meille todella eksoottisen kokemuksen! Yöpyminen Kandyssa.

6. päivä: Sri Lankan ylänkö – maailmankuulun Ceylon-teen kotiseutu

Tänään lähdemme vuoristoon! Matkalla Nuwara Eliyaan tutustumme raikkaan vihreisiin teeplantaaseihin ja seuraamme värikkäisiin sareihin pukeutuneiden teenpoimijoiden työtä. Tilaisuutta hyväksi käyttämällä halukkaat voivat käydä teetehtaassa tutustumassa Ceylon-teen valmistukseen. Luonnollisesti saamme myös maistella tätä aromaattista juomaa yllin kyllin. Nuwara Eliyan viehättävä pikkukaupunki muistuttaa tyypillisine brittiläisine arkkitehtuureineen vielä tänä päivänä menneestä siirtomaa-ajasta. Meitä odottaa henkeäsalpaava maisema kävellessämme rehevien peltojen läpi. Halukkaat voivat ottaa osaa vapaaehtoiseen panoraama-junamatkaan, joka vie läpi Sri Lankan kauniin ylängön ja vuoristomaiseman – varmasti yksi Aasian kauneimmista junareiteistä. Yöpyminen Bandarawelassa tai Ellassa.

7. päivä: Ellan vuorikylä & Udawalawen kansallispuisto –
puhdas luontokokemus elefantti- ja vesipuhvelisafari

Saavumme Sri Lankan ylängöllä sijaitsevaan maalaukselliseen Ellan vuoristokylään, jota ympäröivät syvät rotkot ja tiheä viidakko. Pienen kylän lähistöllä on mahtavia vesiputouksia ja vehreitä teeviljelmiä. Jatkamme sitten kuuluisaan Udawalawen kansallispuistoon. Elefanttien orpokodissa meitä odottaa hellyttävä näky: elefantin poikasia syötetään tuttipullolla ja niitä valmistellaan tulevaa elämää varten vapaassa luonnossa. Halukkaat voivat tutustua ihastuttavaan kansallispuistoon avoimella nelivetoisella maastoautolla ja ottaa osaa vapaaehtoiseen safariin tarkkaillen hirvieläinten, vesipuhveleiden ja sakaalien elämää vapaassa luonnossa. Yöpyminen Kataragaman.

8. päivä: Galle Fort – Etelä-Aasian suurin linnoitus lumoavassa etelässä
(UNESCOn maailmanperintökohde)

Suuntaamme tänään Sri Lankan satumaisen kauniille lounaisrannikolle. Gallessa meitä odottaa taianomainen näky: paikalliset kalastajat istuvat meressä pienten poikkipuiden päällä, jotka on kiinnitetty pitkiin paaluihin – heitä kutsutaan paalukalastajiksi. He yrittävät tällä tavalla pyydystää sardiineja ja makrilleja. Gallea ympäröi vielä tähän päivään asti mahtava koralleista ja graniitista rakennettu kaupunginmuuri. UNESCO maailmanperintökohteeksi nimetty portugalilaisten muinoin miehittämä Galle Fort on tärkein nähtävyys. Yhtä näkemisen arvoinen on myös hollantilainen kirkko ja museo, joka on Gallen vanhin rakennus. Yöpyminen ainutlaatuisessa 4-tähden THE PALMS unelmahotellissa.

9. – 15. päivä: Ilmainen loman pidennys hiekkarannalla sijaitsevassa 4-tähden unelmahotellissa THE PALMS.

Yksi viikko satumaista rentoutumista upealla hiekkarannalla, juomasekoituksista ja kylpylästä nautiskellen! 4-tähden hotellimme THE PALMS sijaitsee Beruwelassa Sri Lankan lounaisosassa ihanan hiekkarannan ääressä. Täällä voit rentoutua ja nauttia: kuljeskella Valtameren rannikolla, lukea ja rentoutua uima-altaalla, tai nauttia merinäköalasta huomeesta käsin. Paluulento Suomeen ja saapuminen 15. päivänä.


Sisältää upean retkiohjelman + sisäänpääsymaksut mm. 4 maailmanperintökohdetta !


7 päivää rentoutumista 4 tähden THE PALM unelmahotellissa

Sijainti: Mukava 4-tähden unelmahotelli sijaitsee keskellä vehreää, trooppista kasvustoa Sri Lankan lounais-osassa suoraan pitkän, kullan keltaisen hiekkarannan vieressä. Paikat Beruwela ja Aluthgama ovat vain muutaman ajominuutin päässä ja jännittävään pääkaupunkiin Colomboon on matkaa n. 80 kilometriä pohjoiseen.

Varustus: Suosittu hotelli on vakuuttava ihastuttavan sjaintinsa sekä upean, trooppisen puutarhan ansiosta. Perinteiseen tyyliin rakennetussa hotellissa on 2 ravintolaa, Bistro sekä “Paviljonki-baari“, joissa voit viettää aikaa päivän päätteeksi eksoottisia juomia nauttien. Käytettävissä on vielä uima-allas sekä Spa-osasto (maksullinen). Urheilua rakastavat matkailijat saavat nauttia täydellisesti varustetusta kuntosalista. Altaalla olevat aurinkotuolit, -varjot ja pyyhkeet ovat tietenkin maksutta käytössänne

Majoitus: Mukavissa ja tilavissa merinäköalalla varustetuissa huoneissa on kylpyhuone ja WC, suihku ja hiustenkuivaaja.Huoneissa on myös ilmastointilaite, puhelin, Sat.-TV, tallelokero, WLAN, kahvin- ja teenkeittotarvikkeet sekä parveke tai terassi.

Hintaan sisältyy

 • Reittilento Colomboon Sri Lankaan ja takaisin Turkish Airlinesilla, (paras eurooppalainen lentoyhtiö 2011 – 2016)4
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 8 päivän ainutlaatuinen tutustumismatka Sri Lankaan
  – 6 yöpymistä kahden hengen huoneessa tutustumismatkan aikana valikoiduissa 3 ja 4 tähden hotelleissa (paikallinen luokitus), sisältää tervetuliaisjuoman
  – 6 × runsas buffetaamiainen
  – Kiertomatka modernissa ja ilmastoidussa turistibussissamme
  – Iloitse jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen), mm. maagiset Buddha-patsaat, vihreät teeviljelmät, pyhät elefantit ja 4 UNESCO maailmanperintökohteeseen:
  • Sigiriyan kalliolinnoitus
  • Dambullan temppeli ja luolat
  • Kandyn hammastemppeli
  • Fort Galle
 • 7 päivää rentoutumista 4-tähden unelmahotellissa
  – 6 yöpymistä kahden hengen huoneissa THE PALMS 4-tähden unelmahotellissa, hotellissa oma hiekkaranta
  – 6 × runsas buffetaamiainen
  – hotellin varusteiden ilmainen käyttö: mm. upea ulkona sijaitseva uima-allas sekä täydellisesti varustettu kuntosali
 • Pätevä, suomea tai englantia puhuva matkaopas (saatavuuden mukaan)
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


4Turkish Airlines (Euroopan paras lentoyhtiö vuosina 2011 – 2016 Sky Trax World Airline Award mukaisesti), reittilento ja välilasku Istanbulissa


Lisäpalvelunne

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää mukavan puolihoidon, t.s. 12× runsaan illallisen perinteisillä ja kansainvälisillä erikoisuuksilla:
vain 199,– euroa/henkilö

Kulttuuripaketti:

Paketti sisältää retkeä, „Maailmanperintökohde Polonnaruwa“, „Panorama-junamatka Sri Lankan ylängöllä“ sekä „Safari Udawalawe Kansallispuisto“: vain 189,– euroa/henkilö

Tietoa Sri Lankaan

 THMHTKHESLMJ
Colombo26°C26°C26°C28°C28°C28°C26°C28°C28°C26°C26°C26°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Sijainti:

Sri Lanka on saarivaltio Intian valtameressä Intian eteläpuolella.

Valtiomuoto:

Unitaarinen presidiaalitasavalta parlamenttaarisella-demokraattisella järjestyksellä. Valtion päämies on Maithripala Sirisena. Hänet valittiin suoraan varhaistetuissa presidentin vaaleissa 08.01.2015 toimeenpanevaksi presidentiksi (samanaikaisesti valtionhallituksen päämies) 6 vuodeksi. Hänen virka-aikansa alkoi 09.01.2015. Ministeripresidentti (myös valtion päämiehen varamies) on Ranil Wickremesinghe (UNP).

Pääkaupunki:

virallinen: Sri Jayewardenepura – Kotte (Colombon ohella, n. 100.000 asukasta), Colombo (asukasmäärä 2001: kaupunki 637.865, piirikunta 2,32 Mio.)

Uskonnot/Kirkot:

70,2% buddisteja (Theravada – buddhismi), 12,6% hinduja, 9,7% muslimeja, 7,4% kristittyjä, 0,1% muita

Virallinen kieli:

Viralliset kielet ovat sinhali ja tamili; liikekieli englanti

Ilmasto:

trooppisen kostea ja kuuma. Ylängöillä ja rannikoilla leudompi

Sähkö:

230 V vaihtovirta, 50 Hz. Kolminapainen pyöröpistoke. Tarvitaan adapteri.

Paikallinenaika:

Ero Keski-Euroopan aikaan (MEZ) on normaalisti (talviaikana) +4 :30 tuntia. Koska vaihtoa kesäaikaan ei ole , vähenee aikaero kesäisin +3 :30 tuntiin.

Puhelut:

Kaukopuheluiden suuntanumero Suomesta Sri Lankaan on 0094 (+94). Sri Lankasta Suomeen valitaan 00358 (+358), paikkakunnan suuntanumerosta jätetään 0 pois.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Electronic Travel Authorization (ETA) on sähköinen viisumi, jota voidaan hakea henkilökohtaisesti ETA-lomakkeella osoitteesta http://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp. Viisumi täytyy olla haettu ennen Sri Lankaan matkustamista. Sitä voi hakea myös kolmannen osapuolen kuten matkatoimiston tai lentoyhtiön välityksellä. Se on voimassa 30 päivää maahan saapumispäivästä lukien ja sillä on lupa saapua kaksi kertaa maahan voimassaoloaikana. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta lukien. Viisumi maksaa 35 USD. Suositeltavaa on pitää kopio siitä mukana maahan tultaessa. Jos maassa aikoo oleskella kauemmin kuin 30 päivää, viisumi täytyy hakea Sri Lankan suurlähetystöstä. Ottakaa lisäksi viisumia anoessanne huomioon se, että ilmoitatte matkan oikean tarkoituksen. Matkustajat, jotka käyttävät viisumiaan johonkin muuhun kuin mainitun matkan tarkoitukseen (esim. turistiviisumilla liiketoimien aktiivisuus tai konferensseihin osallistuminen) riskeeraavat silloin vankeusrangaistuksen. Turistiviisumien voimassaoloaika on neljä viikkoa. Maahantulomääräykset voivat muuttua ja TSS Travel Service Scandinavia AS pyrkii pitämään informaation ajan tasalla.

Matkanjohto (sis. Paketit):

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan tarjota teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden yhteydessä ervetuliaisjuoman. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja nähdä vaihtelevia maisemia sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Ruokailupaketti: Paketti sisältää mukavan puolihoidon, t.s. 12× runsaan illallisen perinteisillä ja kansainvälisillä erikoisuuksilla: vain 199,– euroa/henkilö
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää retkeä, “Maailmanperintökohde Polonnaruwa“, “Panorama-junamatka Sri Lankan ylängöllä“ sekä ”Safari Udawalawe Kansallispuisto“: vain 189,– euroa/henkilö

Valuutta/Pankit/luottokortit:

Valuutta: Sri-Lankan rupia (LKR). Kurssi (Kesäkuu 2019) 1 euro = 223,18 Sri-Lankan rupia Rupie (LKR); 1 Sri-Lanka rupia (LKR) = 0,0044 euroa.
Pankit/luottokortit: Raha-automaatteja, mitkä hyväksyvät suomalaiset luottokortit ja PINnumeron, ovat yleisesti käytettävissä. Suositeltavaa on kuitenkin ilmoittaa suunniteltu matka omalle pankille, jotta estetään tilien sulkeminen mahdollisesti epäillystä korttien väärinkäytöstä. Mahdollisten sairaala- tai lääkärikustannuksien etumaksuista vaaditaan usein luottokortti, myös, vaikka asiakkaalla on voimassa oleva ulkomaan sairasvakuutus. Luottokortti on sen vuoksi hyvä pitää aina mukana. V-Pay-kortteja ei voi käyttää Sri Lankassa. American Express matkashekkien vaihdossa esiintyy usein vaikeuksia, koska monet pankit kieltäytyvät vastaanottamasta niitä. Sri Lankassa tapahtuu usein luottokorttipetoksia. Sen vuoksi on suositeltavaa, käyttää maksamisiin käteisrahaa.

Tullimääräykset:

Ulkomaisia tupakkatuotteita ei saa tuoda maahan. Myös sellaisten tuotteiden maahantuonti on kiellettyä, mitkä on valmistettu rauhoitetuista eläin- ja kasvilajeista. Antiikkiesineiden vienti maasta (kaikki yli 50 vuotta vanhemmat esineet) on sallittua vain viranomaisten antamalla luvalla. Aseiden ja huumeiden maahantuonti- ja maastavienti on ehdottomasti kielletty. Tullaustietoa tavaroiden maahantuonnista saa kohdemaan lähetystöstä. Vain siellä pystytään antamaan sitovaa tietoa määräyksistä. Suomea koskevat tullimääräykset voi saada osoitteesta http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle tai kysymällä määräyksiä puhelimitse.

Yleiset matkatiedot:

Käyttäytyminen, mikä voidaan katsoa olevan uskontoa loukkaavaa, on poliisiasia ja seurauksena voi olla jopa monipäiväinen vankeus. Jotta et loukkaa buddhalaisväestön uskonnollisia tunteita, pitää kaikkia uskonnollisia paikkoja, kohteita ja symboleja kohtaan osoittaa hienovaraisuutta ja kunnioitusta, erityisesti valokuvia ottaessa. Niinpä esimerkiksi valokuvia ei pidä antaa ottaa, jos henkilö on selin Buddhaan eikä Buddhan patsaille saa missään tapauksessa kiipeillä. Asianmukainen vaatetus on huomioitava buddhalaiseen temppeliin mennessä (olkapäiden pitää olla peitetyt, housujen ja hameiden pituus yli polvien). Buddhalaissymbolisia vaatteita tai tatuointeja ei saa olla näkyvissä, koska sen katsotaan olevan buddhismia loukkaavaa. Valitukset ostoksien yhteydessä tapahtuvista petkutuksista, esim. korujen ostossa, ovat lisääntyneet. Lisäksi matkailijat valittavat yhä useammin siitä, että yrttipuutarhoissa heille on myyty yrttejä, mausteita ja kosmetiikkatuotteita kiskurihintaan. Sri Lankan lounaisosan rannikon päämatkailualueilla on erityisiä matkailijapoliisiasemia, joissa voi tehdä vastaavia ilmoituksia.

Erityisiä rikosoikeudellisia määräyksiä:

Sri-Lankan lainsääädäntöä, erityisesti rikoslakia, täytyy myös matkailijoiden noudattaa. Erityisesti valuutan maahantuontia ja maastavientiä, kiellettyjä huumeita ja aseiden omistamista sekä seksuaalirikoksia koskevia lakeja ja määräyksiä on noudatettava. Näiden lakien rikkomista rangaistaan ankarasti. Lasten seksuaalinenväärinkäyttöä voidaan rangaista myös Suomen lainsäädännön mukaisesti, myös, vaikka teko olisi tapahtunut ulkomailla. Kiellettyä on antaa valokuvata itseään selin Buddhapatsaaseen. Epäkunnioittavat valokuvat uskonnollisten motiivien edessä voivat johtaa koviin rangaistuksiin ja jopa vankeuteen. Kiellettyä on myös sotilaallisten laitoksien valokuvaaminen. Homoseksualisuus ja lesbolaisuus ovat Sri Lankassa kielletty. Käytännössä kuitenkin aikuisten välinen homoseksuaalisuus jää useinmiten rangaistuksetta.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Rokotussuoja: Yli 1 vuotiaiden henkilöiden täytyy pystyä esittämään voimassa oleva todistus keltakuumerokotuksesta, mikäli he ovat 9 päivää maahantuloa ennen oleskelleet maassa, missä keltakuumeriski on olemassa (katso www.who.int). Matkustajille, jotka ovat ennen Sri Lankaan matkalle lähtöä oleskelleet vain Suomessa, ei ole rokotuspakkoa. Ulkoministeriö Suomessa suosittelee kuitenkin tarkastamaan ajankohtaisen rokotuskalenterin rokotukset lapsille ja aikuisille (katso www.rokote.fi) matkaan kohdistuen ja tarpeen vaatiessa päivittämään rokotukset. Aikuisille kuuluvat rokotukset jäykkäkouristus, lavantauti, pertussis (hinkuyskä), mahdollisesti tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko (MMR) sekä influenssa ja pneumokokit. Hae matkaa ennen neuvoa trooppisiin sairauksiin erikoistuneelta lääkäriltä tai matkalääkäriltä tai muulta vastaavalta taholta ja sovita rokotesuojaukset vastaavasti siinäkin tapauksessa, jos sinulla on jo matkakokemuksia trooppisiin maihin (katso esim.: www.rokote.fi).

Malaria: Malaria on Sri Lankassa voimakkaasti taantumaan päin. Vain maan pohjois- ja itäosasta ilmoitetaan yksittäisiä tapauksia. Kyseessä on pääasiallisesti vain harvoin hengenvaarallinen, Plasmodium vivaxin aiheuttama malaria tertiana. Malarian aiheuttaja on yöaktiivinen anapholes hyttynen. Riittävä suoja hyttysen pistoilta (altistumisen esto) erityisesti hämärtymisen ja yön aikana on tärkein suoja malariaa vastaan.
• Käytä ulkona ollessasi vaaleita, pitkähihaisia ja hyttysaineella käsiteltyjä vaatteita,
• jatkuva ihon suojaus hyttysiä karkottavalla aineella ja
• käytä öisin hyttysverkkoa tai
• oleskelu hyttysiltä suojatuissa tiloissa (kärpäsverkot, ilmastointilaitteet)

vähentää altistumisen riskiä malariaan selvästi ja antaa myös suojan muista hyttyslajeista mahdollisesti saatavilta sairauksilta kuten denguekuume ja japanilainen aivotulehdus. Ennalta ehkäisevia lääkkeitä (kemoprofylaksit) ei suositella (katso infoa internetistä) ja käyttöä on harkittava vain erikoistapauksissa. Vain reseptilääkkeenä saatavaa malarialääkettä niin sanottua hätätapausta varten voidaan harkita. Lääkkeen yksilöllisestä valinnasta, sen sivuoireista ja sietokyvystä on hyvä neuvotella trooppisiin sairauksiin erikoistuneen lääkärin tai matkalääkärin kanssa. Jos kuumetta esiintyy Sri Lankan matkan jälkeen on lääkärissä käynti ehdoton ja selvitys matkasta ja oleskelusta malaria-alueella. Lisätietoa saat ulkoministeriön sivuilta osoitteessa formin.finland.fi/palvelut/matkustus.

Ripuli- ja suolistosairaudet: Ripulisairaudet ovat yleisiä koko maassa. Hanavesi, myös kaupungeissa, ei ole juomavettä. Sen vuoksi suositellaan käyttämään alkuperäispulloissa tai purkeissa olevia juomia tai keittää, suodattaa tai desinfioida kemiallisesti vesi perusteellisesti ennen nauttimista. Hedelmien tai kasviksien huuhteluun tai hampaiden pesuun pitäisi pääkaupungin ulkopuolisissa paikoissa käyttää vain juomavettä. Raakojen, keittämättömien ja kuorimattomien tuotteiden nauttiminen ei ole suositeltavaa. Lihan, kalan ja äyriäisruoan täytyy olla hyvin läpikypsää nautittavaksi. Salmonella- shigellabakteeri- ja lavantautisairaudet, amebat, lambliat ja matosairaudet ovat yleisiä koko maassa. Yleiset hygieniatoimenpiteet, kuten säännöllinen käsien pesu ja desinfiointi vessassa käynnin jälkeen ja ennen syömistä sekä kärpästen elintarvikkeisiin ja juomiin estäminen voivat vähentää tarttumisvaaraa.

Maantieteelliset ja ilmastoinnista johtuvat sairaudet: Päiväntasaajan läheisyydestä johtuen on huolehdittava riittävästä aurinkosuojasta ja nestetasapainosta erityisesti lapsille ja vanhemmille henkilöille. Meren vaaralliset virtaukset aiheuttavat usein traagisia hukkumisia: Rannoilla onkin noudatettava vastaavia varoituksia, alkoholin nauttiminen rannalla ja uintiin ei ole suositeltavaa. Lapsia ei saa koskaan jättää ilman valvontaa.

Ayurveda: Lääkinnällisessä ammattilehdistössä kirjoitetaan usein arseenia ja raskasmetalleja sisältävistä ayuverdalääkkeistä aiheutuvista myrkytystapauksista. Mediassa kerrotaan myös yksittäisistä tapauksista Sri Lankassa. Sen vuoksi ayuverdisissa hoidoissa ei missään tapauksessa tule käyttää sertifioimattomia lääkkeitä ja on aina tarkastettava, että ne eivät sisällä vaikutusaineina arseenia tai raskasmetalleja. Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Terveydenhuolto:

Terveydenhuolto on suuremmissa kaupungeissa ja matkailukohteissa riittävä tai jopa hyvä, se ei täytä kuitenkaan kaikkialla eurooppalaisia standardeja. Colombossa terveydenhuolto on yksittäisissä erikoishoidoissa hyvä tai erittäin hyvä. Riittävä ja voimassa oleva sairasvakuutussuoja haku/palautusvakuutuksella on ehdottomasti suositeltava. Kroonikoille ja hoitoa tarvitseville matkustajille suoritellaan jo ajoissa ennen matkalle lähtöä hakea yksilöllistä neuvontaa kokeneelta lääkäriltä (katso kaikki nämä: „Matkailijan terveysopas“ https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopasMaailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu).
Pyörätuolia ja/tai rollaattoria: tarvitsevat liikuntarajoitteiset henkilöt eivät voi valitettavasti osallistua matkalle. Säännöllisiä lääkkeitä ottavan matkaajan tulee ottaa mukaan matkalle riittävä määrä lääkkeitä ja ottaa niiden tarpeellisuudesta lääkäriltä englannin kielinen todistus.

Kaikki tiedot sitoumuksetta / päivitetty Heinäkuu 2020

kundenstimmen_finnland

”Matka oli ihastuttava monine elämyksineen ja kokemuksineen, oleskelu kylpylähotellissa oli tarkoin oikea ratkaisu matkan päätteeksi.“

Herra S., matkustaja, 21.06.20173


”Täysin suositeltava matka ja edullinen hinta-/laatusuhde.“

Herra T., matkustaja, 01.06.20173


3 RSD Reise Service Deutschland GmbH ja TSS Travel Service Scandinavia AS ovat osa eurooppalaista matkanjärjestäjäkonsernia, joka järjestää matkoja asiakkaille useista Euroopan maista. Matkustajatutkimus suoritettiin vuonna 2018 / 2019 TSS/RSD:llä matkustaneiden keskuudessa.