Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

8 päivän ainutlaatuinen tutustumismatka Irlanti

Ainutlaatuinen luonto, henkeä salpaavat rantakalliot &
Euroopan kulttuurikaupunki 2020 & 2021 !

Dublin – Clonmacnoise – Galway – Burren kivierämaa – Cliffs of Moher – Cork – Rock of Cashel – Kilkenny

1. päivä: Saapuminen Dubliniin

Dublin

Matka alkaa lennolla Dubliniin, Irlannin lumoavaan pääkaupunkiin. Liffey-joen suulla sijaitseva kaupunki ei tarjoa ainoastaan suurkaupungin ilmapiiriä, vaan myös merellisen tunnelman. Lentokentällä meidät ottaa vastaan ystävällinen, englantia puhuva oppaamme, joka johtaa meidät moderniin ja ilmastoituun bussiimme. Ajamme Dublinin lähistöllä sijaitsevaan kauniiseen hotelliimme, missä saamme rentoutua loppupäivän ja jossa myös yövymme ensimmäisen yön.

2. päivä: Whiskey-tislaamo & Clonmacnoisen luostarirauniot

Luostariraunio Clonmacnoise

Aamupalan jälkeen ajomme suuntautuu Irlannin länsirannikolle. Maalauksellisten kylien ja vihreiden maisemien ohitse saavumme ensin whiskey-tislaamoon. Irlanti on vihreytensä lisäksi myös kuuluisa suositusta, puutynnyrissä kypsyneestä alkoholijuomasta. Toiveiden mukaan saatte kuulla tislaamon kiertokävelyllä tietoa whiskeyn polttamisesta ja tislaamisesta maistajaisen myötä. Tämän jälkeen ajamme eteenpäin Clonmacnoisen luostariraunioille (sisältää sisäänpääsymaksun). Shannon-joen varrella sijaitseva luostariraunio säteilee omaa, mysteeristä kauneuttaan. Muinaisen katedraalin, pyörötornin, lukuisten kelttiläisristien alue sekä lisäksi seitsemän muinaiskirkon rauniot vuodelta 545 Krist. jälkeen ovat voimakas vastakohta paikan eristyneisyyteen. Paikka oli aikoinaan yksi eurooppalaisen uskonnon ja sivistyksen tärkeimpiä keskuksia. Luostari korkeine risteineen 6. vuosisadalta kuuluu Irlannin kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Seuraavat 2 yötä yövymme mukavasti Claremporris / Clare lähellä.

3. päivä: Kulttuuripäivä: Connemara-kansallispuisto, Kylemore Abbey, Cong & Cong Abbeyn rauniot

Kylemore Abbey

Tänään otamme sinut mielellämme mukaan satumaiselle, valinnaiselle kokopäivän retkelle idylliseen Connemaraan. Kuuluisa kansallispuisto on tunnettu avaruudestaan, jolle Oscar Wilde antoi nimen ”villi kauneus”. Connemaran alkuperäinen ja värikäs luonto ja näkyvyys Twelve Pins, kahdentoista huipun vuoristojonoon Clifdenin lähistöllä on todella ainutlaatuinen, mikä on koettava. Ja lähes koskemattoman luonnon läpi saavutamme seuraavaksi Kylemore Abbeyn (sisältää sisäänpääsymaksun). Irlannin vanhin beneditiiniläisluostari sijaitsee todella romanttisen kauniina järven jyrkällä rannalla. Muinaisella luostarilla on pitkä historia takanaan ja lisäksi siellä on vaikuttava Viktorian aikainen puutarha. Tämän jälkeen jatkamme matkaa idylliseen Congin kylään, mikä tuli kuuluisaksi filmikulissina filmiin ”Voittaja”. Cong Abbey rauniot kuuluvat seudun kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Tulet ihastumaan!

4. päivä: Galway (Euroopan Kulttuuripääkaupunki 2020 & 2021), Burren kivierämaa & Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

Rentouttavan yön jälkeen viihtyisässä hotellissamme suuntaamme matkaa nyt etelän suuntaan. Pysähdymme ”Vihreän saaren” länsirannikolla paikkaan nimeltään Galway. Satamakaupunki on vuodesta 2014 lähtien maailman laajuisesti yksi UNESCOn 5:stä kaupungista tunnistama filmikaupunki, ja sen lisäksi myös Euroopan Kulttuurikaupunki 2020 ja 2021. Kaupunkikierroksella tutustumme syvemmin tähän ”Euroopan porttiin”. Kun olemme poistuneet Galwaysta, ajamme ihastuttavan kivierämaan Burren läpi. Tämä kivinen seutu muistuttaa kuumaisemaa ja on kuuluisa harvinaisista ja ainulaatuisista kasveistaan. Sen jälkeen saavutamme Cliff of Moher (sisältää sisäänpäämaksun). Jyrkät kalliojyrkänteet kohoavat merestä yli 200 metrin korkeuteen. Ajamme Limerickin kautta edelleen ihastuttavaan hotellimme Kerry/ West Cork läheisyydessä, jossa vietämme seuraavat 2 yötä.

5. päivä: Kulttuuripäivä: Ring of Kerry & Killarneyn kansallispuisto

Killarneyn kansallispuisto

Tänään saamme nähdä 2 erikoista kohokohtaa, ne ovat Ring of Kerry ja Killarneyn kansallispuisto. Lähde mukaan tälle kiinnostavalle, valinnaiselle kokopäiväretkelle. Nauti Ring of Kerryn rannikkotien henkeä salpaavista maisemista ja panoraamasta. Tämän maailman kuulu maisemareitti vie meidät jyrkkien rantakallioiden, vihreiden nummien ja romanttisten rannikkokylien ohi. Iltapäivällä meillä on vielä tarpeeksi aikaa tehdä kävelyretki Irlannin vanhimmassa Killarneyn kansallispuistossa. Anna tämän ihastuttavan maan ja sen luonnon tehdä vaikutus sinuun ihan iholla tuntuvasti. Vietämme iltaa mukavasti hotellissamme.

6. päivä: Cork, Rock of Cashel & Kilkenny

Rock of Cashel

Runsaan aamupalan jälkeen lähdemme Corkiin. Kaupunkikierroksella saamme kuulla paljon tietoa tästä maan eteläisestä kaupungista. Sen jälkeen ajamme eteenpäin Casheliin ja saamme tehdä siellä tuttavuutta Irlannin maamerkkiin, Rock of Cashel (sisältää sisäänpääsymaksun). Jo kaukaa voimme nähdä sen maisemasta kohoavan siluetin. Huipulla on vaikuttava raunio, jota kutsutaan myös nimella ”irlantilainen Akropolis”. Iltapäivällä meitä odottaa kaupunkikierros Kilkennyssä. Tutustumme tähän keskiaikaiseen kaupunkiin ja siellä mahtavaan 12. vuosisadalta olevaan normannien linnaan sekä maailman kuuluun olutpanimoon. Yövymme Carlow / Wicklow / Portlaoise seudulla.

7. päivä: Dublin

Dublin Castle

Matkamme toiseksi viimeinen päivä vie meidät takaisin Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin. Se on yksi maailman neljästä UNESCOn irjallisuuskaupungista, siellä asuivat kaksi kirjallisuuden Nobel-palkinnon saanutta Oscar Wilde ja James Joyce. Maan suurin kaupunki tarjoaa myös paljon muuta nähtävää. Osana kaupunkikierrosta näemme Dublinin linnan, Pyhän Patrickin katedraalin ja upean kaupungintalon. Sen jälkeen teillä on vähän vapaata aikaa. Iltapäivällä tutustumme kaupunkikävelyllä metropoliin, se on täydellinen sekoitus tutustua Dubliniin edellistä paremmin. Yövymme Dublinin alueella.

8. päivä: Paluulento Suomeen

Tänään sanomme näkemiin ”Vihreälle saarelle”. Takanamme on monia unohtumattomia päiviä. Kuljetus lentokentälle ja sieltä paluulento Suomeen. Saapuminen 8. tai 9. päivänä.


Kilkennyn linnaKillarneyn kansallispuisto

Hintaan sisältyy:

 • Meno- ja paluulento arvostetun lentoyhtiön² koneella Dubliniin
  sisältää lentokenttämaksut ja hotellikuljetukset
 • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa valikoiduissa Komfort ja 4 tähden hotelleissa
  (paikallinen luokitus)
  7× irlantilainen aamiainen
 • Ihastuttava teemamatka Irlannin kuuluisimpiin kohokohtiin modernissa bussissamme!
  Iloitse jo nyt mahtavasta retkiohjelmastamme + sisältäen sisäänpääsymaksut (ohjelman mukainen) mm.:
  • Dublin
  • Cliffs of Moher
  • Clonmacnoise
  • Cork
  • Galway
  • Rock of Cashel
  • Burrenin kivierämaat
  • Kilkenny
 • Pätevä englantia puhuva matkaopas
 • 24 tunnin lääkäripäivystys


² esim. SAS tai Lufthansa, mahd. välilaskulla

Lisäpalvelunne

Kilkenny

Kulttuuripaketti ”Löytäjä”:

Paketti sisältää 2 kokopäivän retkeä ”Connemara, sis. Kylemore Abbey” sekä ”Ring of Kerry & Killerneyn kansallispuisto” Sekä sisäänpääsyt whiskey-tislaamoon sisältäen whiskey-maistajaisen: vain 179 euroa* /henkilö.

Restaurant

Ruokailupaketti:

Paketti sisältää päivittäisen puolihoidon: vain 159 euroa/henkilö.

Komfort ja 4 tähden hotelleihimme

Yhden hengen huone lisähintaan: 249 euroa/henkilö (saatavuuden mukaan).

* Pakettihinnat voivat muuttua paikan päällä varatessa.

Sisältää upean retkiohjelman + sisäänpääsymaksut !

Tulette ihastumaan Komfort ja 4 tähden hotelleihimme !

Lämpötilavertailu

THMHTKHESLMJ
DUBLIN791013151720191814107
HELSINKI-2-317111618171372-1

Tärkeää:

Kaikissa matkustusmaissamme sovelletaan COVID-19-pandemian vuoksi erilaisia maakohtaisia määräyksiä ja hygeniasääntöjä, jotka voivat myös muuttua lyhyellä varoitusajalla. Myös maahantulomääräykset voivat muuttua joka hetki lyhyellä varoitusajalla. Sen vuoksi olemme koonneet teille tärkeimmät tiedot TSS-matkaasi varten osoitteessa https://www.tss-travel.fi/turvallista-matkustamista/. Tietoja tarkastetaan ja päivitetään säännöllisesti. Tarkasta vielä ennen matkalle lähtöä myös ulkoministeriön verkkosivuilla olevat tiedotteet osoitteessa (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o).

Sijainti:

Irlannin tasavalta sijaitsee noin 80% saaren pinta-alallaan Pohjois-Atlantilla. Saaren koillisosassa sillä on raja Pohjois-Irlannin kanssa. Irlannin meri erottaa saaren Iso-Britanniasta. Atlanti on etelässä ja lounaassa saaren luonnollinen raja.

Pääkaupunki:

Dublin

Valtiomuoto:

Parlamentaaris-tasavalta. Valtion päämies on marraskuusta 2011 lähtien Michael D. Higgins. Leo Vardkar on joulukuusta 2022 lähtien maan päämisnisteri.

Uskonto:

n. 84% roomalais-katolisia, n. 3% anglikaaneja, 1% muslimeja sekä muita uskontoja sekä pienempiä ryhmiä

Virallinen kieli:

Irlanti ja englanti

Ilmasto:

Merellinen ja usein vaihteleva sekä leudot talvet

Paikallinenaika:

Irlannissa Greenwich Mean Time (GMT) + 1 tunnin vaihto kesä- ja talviaikaan. Aikaero Suomen aikaan on koko vuoden ajan -2 tuntia.

Sähkövirta:

230 V:n vaihtovirta, 50 Hz. Tarvitaan sovitin.

Puhelut:

Puheluiden suuntanumero Suomesta Irlantiin on 00353. Puhelujen suuntanumero Iralnnista Suomeen on 00358. 0 ja aluenumeron 0 jätetään pois.

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Irlantiin saapuessa EU-/ETY tai Sveitsin kansalaisten on esitettävä voimassa oleva passi tai henkilötodistus. Biometrisiä passeja voi käyttää Dublin lentokentällä elektronisilla porteilla (eGates). Viisumia ei vaadita. Korona-pandemian vuoksi tilanne ja rajoitukset sekä karanteenimääräykset voivat muuttua yhtäkkiä ja ennalta arvaamattomasti. Irlantia koskevat tämän hetkiset tilannetiedot saa internet-linkistä https://finlandabroad.fi/web/irl/etusivu ja https://www.gov.ie/en/publication/e885b2-covid-19-coronavirus-travel-advice/. Muiden maiden kansalaisille suositellaan kysyä ajankohtaiset maahantulosäännökset Irlannin suurlähetystöstä. TSS ei vastaa mahdollisista myöhästymisestä tai tekemättä jättämisestä.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Meillä on monipuolinen ja vaihteleva ohjelma monine kohokohtineen, jotta teillä on mahdollisuus päästä tutustumaan kulttuuriin ja tähän maahan ja sen ihmisiin.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Ruokailupaketti: Paketti sisältää päivittäisen puolihoidon: vain 159 euroa*/henkilö.
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää 2 kokopäivän retkeä ”Connemara, sis. Kylemore Abbey” sekä ”Ring of Kerry & Killerneyn kansallispuisto” Sekä sisäänpääsyt whiskey-tislaamoon sisältäen whiskey-maistajaisen: vain 179 euroa*/henkilö.
* Pakettihinnat voivat muuttua paikan päällä varatessa.

Valuutta/Pankit/luottokortit:

Irlanti kuuluu Euroopan talous- rahaunioniin; valuuttana on siis euro. Pankit/luottokortit: MasterCard, American Express ja Visa ovat käypiä kaikkialla IrlannissaMuiden Muiden luottokorttien suhteen suositellaan kysymään luottokorttiyritykseltä niiden hyväksymisestä maksuvälineeksi Irlannissa. Rahaa voi nostaa automaateista ec-/Maestro-kortilla ja pin-numerolla. Ota omalta pankiltasi etukäteen tietoa mahdollisista maksuista ja rajoituksista. Irlannissa pankit ovat normaalisti auki klo 9:30 – 16:30 välisenä aikana.

Tullimääräykset:

Tuonti- ja vientimääräykset kuuluvat EU-määräyksien alaisuuteen. Tavaratarkastuksien poistoperiaate ei sulje pois pistokokein tapahtuvaa rajat ylittävää liikennettä koskevaa poliisivalvontaa. Lisätietoja tavaroiden tuontia koskevista tulleista saa kohdemaan suurlähetystöstä. Oikeudellisesti sitovat tiedot voi saada vain sieltä. Tietoja tavaroiden tuontimääräyksistä Suomeen saatte Suomen tullin nettisivuilta: http://www.tulli.fi

Maakohtaiset turvallisuusohjeet:

Taskuvarkaudet ovat yleisiä erityisesti turistikeskuksissa. Matkustajien pitäisi sen vuoksi pitää erityisen hyvin huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ja henkilöpapereistaan myös kaupoissa ja ravintoloissa, myös pubeissa. Kopio henkilökortista voi olla apuna, jos kortti on mennyt hukkaan. Eriityisesti syyskuusta joulukuuhun voivat hurrikaaneista ja trooppisista myrskyistä syntyneet matalapaineet ylittää myös Irlannin pahoina myrskyinä ja rankkasateina ja aiheuttaa pahoja tulvia ja vaurioita infrastruktuuriin.
Erikoisia rikosoikeudellisia määräyksiä: Sitovia tietoja erityisistä rikosoikeudellisista määräyksistä voi pyytää Irlannin oikeusministeriöltä (Department of Justice) Helsingissä Irlannin suurlähetystön kautta.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Tarkista viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa viimeisimmät maakohtaiset lääketieteelliset tiedot ulkoministeriöstä (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o ja, https://www.rokote.fi/maat/). Jokaisella maakohtaisella sivulla on tietoa rokotussuosituksista, ajankohtaisista terveysriskeistä tai taudinpurkauksista sekä tietoa sairaanhoidosta ulkomailla.

Terveydenhuolto:

Kustannukset lääkärillä käynteihin ja sairaalassa oleskeluun kuuluvat Suomen säädöksien alisuuteen. Lääkärimaksut on maksettava itse, paitsi, jos kysymys on hätätapauksesta ja apua saadaan yleisessä sairaalassa (public hospital). Irlannissa kaikilla Suomessa laillisesti vakuutetuilla henkilöillä on oikeus hoitoon – sikäli kuin sitä tarvitaan kiireellisesti – lääkäreiltä, hammaslääkäriltä, s airaaloilta jne., jotka ulkomainen lakisääteinen sairausvakuutusyhtiö on hyväksynyt. Ennen matkaa KELAlta on haettava eurooppalainen sairausvakuutuskortti. Tämä oikeuttaa saamaan kiireellisen hoidon Irlannin kansanterveysjärjestelmässä, ja se on annettava suoraan lääkärille tai sairaalaan. Tästä huolimatta on erittäin suositeltavaa hankkia matkavakuutus ulkomailla oleskelun ajaksi, mikä kattaa riskit, jotka eivät kuulu lakisääteisten sairausvakuutusvarojen piiriin (esim. tarvittavat kuljetukset takaisin Suomeen sairaustapauksessa, vastaanotto yksityislääkäreillä tai hoito yksityisillä klinikoilla).
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja henkinen kuntonsa on yhteensopiva valittua matkaa varten. Hänen on otettava selko tähän matkaan liittyvästä fyysisestä liikkuvuudesta sekä henkisestä riippumattomuudesta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Huhtikuu 2023