Tietoa Espanjasta

Tietoa Espanjasta

 THMHTKHESLMJ
Madrid11°C13°C18°C19°C23°C32°C30°C32°C30°C23°C18°C12°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Sijainti:

Espanja sijaitsee Iberian niemimaalla Pyreneiden vuoristosta lounaaseen. Sen naapurimaita ovat Portugali, Gibraltar, Andorran ruhtinaskunta ja Ranska.

Pääkaupunki:

Madrid

Uskonto:

Roomalais-katolinen (yli 90 %)

Kieli:

Espanja (castellano) on perustuslain mukainen virallinen kieli. Autonomisilla alueilla, Baskimaalla, Galiciassa, Kataloniassa ja Valenciassa on kunkin alueen paikallinen kieli virallinen kieli espanjan ohella.

Ilmasto:

Madrid: Välimeren mannerilmasto; Kastilian keskusylänkö eli meseta (680 m mpy.): kuiva, kylmä talvi, kuuma kesä (40°C saakka); rannikko: Välimeren ja Atlantin ilmasto

Sähkö:

Sähkövirta toimii Espanjassa 230 voltin verkkojännitteellä ja taajuus on 50 Hz. Ette tarvitse adapteria hotellissanne.

Paikallinen aika:

Koko Espanjassa on Keski-Euroopan aika eli Greenwichin aika + 1 tunti (GTM+1) eli aikaero Suomeen -1 tunti.

Puhelut:

Puheluihin Suomeen ol lisättävä eteen maan tunnus 00358 (+358). Lisätkää puheluihin Suomesta Espanjaan eteen 0034 (+34)

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalaiset tarvitsevat alle 90 päivän turistimatkalle Espanjaan vain voimassaolevan henkilökortin tai passin. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tiedustelemaan Espanjan suurlähetystöstä heitä koskevista maahantulomääräyksistä. Lisätietoja osoitteesta: http://formin.finland.fi. Espanja on Euroopan henkilöliikennettä koskevan sopimuksen osapuoli, joka solmittiin Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden kesken 13.12.1957. Matkustusasiakirjat, paitsi väliaikainen henkilökortti, saavat olla vanhentuneet korkeintaan vuoden. On kuitenkin huomioitava, että Espanjasta poistuminen lentoteitse on siellä voimassaolevien turvallisuusmääräysten vuoksi mahdollista vain voimassaolevalla matkustusasiakirjalla. Nämä maahantulomääräykset koskevat periaatteessa kaikkia Euroopan talousalueen kansalaisia (ETA).

Turvallisuusohjeita:

Rikollisuus: Erityisesti suuremmissa turistikeskuksissa on syytä varoa taskuvarkaita ja pikkurikollisia. On suositeltavaa säilyttää rahaa, henkilöllisyyspapereita, ajokorttia, lentolippuja ja muita tärkeitä asiapapereita turvallisesti (esim. hotellin tallelokerossa) ja pitää mukana vain kunakin päivänä tarvittava summa käteistä (ja tai luottokortti). Matkustajien tulisi välttää, mikäli mahdollista, suuria väkijoukkoja ja pitää huolta arvoesineistään paikoissa, missä on paljon turisteja, kuten lentoasemilla (myös turva-alueella), rautatieasemilla, metrossa, bussissa jne.

Matkanjohto:

Suomea tai englantia puhuvat matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, sen väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan tarjota teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden yhteydessä tervetuliaisjuoman. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta. Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua Espanjan kulttuuriin ja moninaisiin maisemiin sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista. Matkaanne sisältyy jo paljon palveluita. Halutessanne voitte rikastuttaa matkaanne valitsemalla paikan päällä vielä muita lisäpalveluita. Suosittelemme Teitä varaamaan itsellenne seuraavat paketit paikan päällä, koska matkan varrella olevat yksittäiset hotellit ovat idyllisessä luonnossa, mutta sen vuoksi tosin hiukan syrjässä kaupungeista. Teille on silloin hyötyä erikoisehdoista:

Kulttuuripaketti „Löytäjä“: Paketti sisältää kolme ainutlaatuista kokopäiväretkeä „Granada“ (3. päivänä), „Sevilla“ (5. päivänä) ja „Valkoiset kylät & Marbella“ (6. päivänä) vain 199 euroa/henkilö

Valuutta/pankit/luottokortit:

Espanja on Euroopan Unionin ja Euroopan rahaliiton jäsen. Euro on Espanjan virallinen rahayksikkö. Ostokset voi maksaa käteisellä tai yleisimmillä luottokorteilla ja osittain myös Maestro – kortilla ja PIN-tunnuksella. Käteisen nostaminen on mahdollista sekä luottokortilla että Maestro-kortilla ja PIN-tunnuksella. Ko. pankki voi veloittaa pankin kuluja. Tiedustelkaa asiaa pankiltanne.

Tullimääräykset:

Yksityishenkilöt voivat ostaa ja ottaa mukaansa tavaraa matkoilla EU:n sisällä ilman rajoitusta, jos tavara on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä jälleenmyyntiin. Suomea koskevista tullimääräyksistä voitte lukea erikseen Suomen tullin nettisivuilta www.tulli.fi tai tiedustella puhelimitse.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Rokotussuoja: Lasten ja aikuisten yleiset rokotukset tulisi tarkistaa ja täydentää matkan johdosta. Lisäksi suositellaan erikoistapauksissa alttiiksi jouduttaessa (esim. ajankohtaisissa tartuntatautien puhkeamistapauksissa, yksinkertaisissa matkustusoloissa, hygienian puutteessa, riittämättömän terveydenhoidon vuoksi, erityisissä ammatillisissa/sosiaalisissa kontakteissa) hepatitis A- ja B-rokotusta. Kysykää neuvoa matkailuun erikoistuneelta lääkäriltä. Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Terveydenhoito:

Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus välttämättömään sairaanhoitoon – lääkärissä, hammaslääkärissä, sairaaloissa jne., jotka ovat ulkomaisen sairausvakuutuksen hyväksymiä. Todisteena on esitettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC) tai vastaava todistus (molemmat todistukset saatte sairausvakuutukseltanne). Tästä riippumatta suositellaan ehdottomasti ottamaan oleskelun ajaksi ulkomaan sairausvakuutus, joka kattaa riskit, joita Kela ei korvaa (esim. välttämättömän kotiinkuljetuksen Suomeen sairaustapauksessa, hoidon yksityisellä lääkärillä tai yksityissairaaloissa).

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty toukokuu 2016


Takaisin Info & vinkkejä

Suurennus: