Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

Tietoa maasta – Espanjasta

Tietoa Espanjasta

THMHTKHESLMJ
Madrid11°C13°C18°C19°C23°C32°C30°C32°C30°C23°C18°C12°C
Helsinki-2°C-3°C1°C8°C13°C16°C18°C16°C12°C8°C2°C-1°C

Tärkeää:

Kaikissa matkustusmaissamme sovelletaan COVID-19-pandemian vuoksi erilaisia maakohtaisia määräyksiä ja hygeniasääntöjä, jotka voivat myös muuttua lyhyellä varoitusajalla. Myös maahantulomääräykset voivat muuttua joka hetki lyhyellä varoitusajalla. Sen vuoksi olemme koonneet teille tärkeimmät tiedot TSS-matkaasi varten osoitteessa https://www.tss-travel.fi/taerkeitae-tietoja/. Tietoja tarkastetaan ja päivitetään säännöllisesti. Tarkasta vielä ennen matkalle lähtöä myös ulkoministeriön verkkosivuilla olevat tiedotteet osoitteessa (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o).

Sijainti:

Espanja sijaitsee Iberian niemimaalla Pyreneiden vuoristosta lounaaseen. Sen naapurimaita ovat Portugali, Gibraltar, Andorran ruhtinaskunta ja Ranska.

Valtiomuoto:

Parlamentaarinen monarkia. Valtionpäämies on 19. kesäkuuta 2014 lähtien kuningas Felipe VI. Valtion päämies on 02. kesäkuuta 2018 alkaen Pedro Sánchez.

Pääkaupunki:

Madrid

Uskonto:

Roomalais-katolinen (yli 90 %)

Kieli:

Espanja (castellano) on perustuslain mukainen virallinen kieli. Autonomisilla alueilla, Baskimaalla, Galiciassa, Kataloniassa ja Valenciassa on kunkin alueen paikallinen kieli virallinen kieli espanjan ohella.

Ilmasto:

Madrid: Välimeren mannerilmasto; Kastilian keskusylänkö eli meseta (680 m mpy.): kuiva, kylmä talvi, kuuma kesä (40°C saakka); rannikko: Välimeren ja Atlantin ilmasto

Sähkö:

Sähkövirta toimii Espanjassa 230 voltin verkkojännitteellä ja taajuus on 50 Hz. Ette tarvitse adapteria hotellissanne.

Paikallinenaika:

Koko Espanjassa on Keski-Euroopan aika eli Greenwichin aika + 1 tunti (GTM+1) eli aikaero Suomeen -1 tunti.

Puhelut:

Puheluihin Suomeen ol lisättävä eteen maan tunnus 00358 (+358). Lisätkää puheluihin Suomesta Espanjaan eteen 0034 (+34).

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalainen tarvitsee alle 90 päivän matkalle Espanjaan henkilökortin tai passin. Kaikkien asiakirjojen on oltava ajantasaisia, vähintään kolme kuukautta voimassa ja ne on myönnetty viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Lisätietoja osoitteesta: http://formin.finland.fi ja https://www.spain.info/en/travel-tips/visa-passport/ Espanja on Euroopan henkilöliikennettä koskevan sopimuksen osapuoli, joka solmittiin Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden kesken 13.12.1957. Matkustusasiakirjat, paitsi väliaikainen henkilökortti, saavat olla vanhentuneet korkeintaan vuoden. On kuitenkin huomioitava, että Espanjasta poistuminen lentoteitse on siellä voimassaolevien turvallisuusmääräysten vuoksi mahdollista vain voimassaolevalla matkustusasiakirjalla. Nämä maahantulomääräykset koskevat periaatteessa kaikkia Euroopan talousalueen kansalaisia (ETA).

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta.
Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua Espanjan kulttuuriin ja moninaisiin maisemiin sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista. Lisäpaketit: Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia.
Suosittelemme seuraavia paketteja:
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää 3 ainutlaatuista kokopäivän retkeä ”Valkoiset kylät & Marbella”, ”Sevilla” ja ”Granada & Alhambra”: vain 199 euroa*/henkilö
Ruokailupaketti: Paketti sisältää 7 x runsas illalinen: vain 99 euroa*/henkilö
* Pakettihinnat voivat muuttua paikan päällä varatessa.

Valuutta/pankit/luottokortit:

Espanja on Euroopan Unionin ja Euroopan rahaliiton jäsen. Euro on Espanjan virallinen rahayksikkö. Ostokset voi maksaa käteisellä tai yleisimmillä luottokorteilla ja osittain myös Maestro – kortilla ja PIN-tunnuksella. Käteisen nostaminen on mahdollista sekä luottokortilla että Maestro-kortilla ja PIN-tunnuksella. Ko. pankki voi veloittaa pankin kuluja. Tiedustelkaa asiaa pankiltanne.

Tullimääräykset:

Yksityishenkilöt voivat ostaa ja ottaa mukaansa tavaraa matkoilla EU:n sisällä ilman rajoitusta, jos tavara on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä jälleenmyyntiin. Espanja on säätänyt omia kansallisia lakejaan osana lakia rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseksi. Rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämisestä ja ehkäisystä 28.04.2010 annetun lain 34 §:n 1 a momentissa säädetään ilmoitusvelvollisuus kaikista 10 000 euroa tai sitä suuremmista käteisvaroista Espanjaan saapuessa tai sieltä poistuttaessa. Tämä koskee myös EU-jäsenmaihin tuloa ja niistä poistumista. 1.1.2021 alkaen käteisostot Espanjassa ovat mahdollisia vain 1000 euroon asti. Lisätietoja antavat Espanjan toimivaltaiset viranomaiset. Suomea koskevista tullimääräyksistä voitte lukea erikseen Suomen tullin nettisivuilta www.tulli.fi tai tiedustella puhelimitse.

Turvallisuusohjeita:

Rikollisuus: Erityisesti suuremmissa turistikeskuksissa on syytä varoa taskuvarkaita ja pikkurikollisia. On suositeltavaa säilyttää rahaa, henkilöllisyyspapereita, ajokorttia, lentolippuja ja muita tärkeitä asiapapereita turvallisesti (esim. hotellin tallelokerossa) ja pitää mukana vain kunakin päivänä tarvittava summa käteistä (ja tai luottokortti). Matkustajien tulisi välttää, mikäli mahdollista, suuria väkijoukkoja ja pitää huolta arvoesineistään paikoissa, missä on paljon turisteja, kuten lentoasemilla (myös turva-alueella), rautatieasemilla, metrossa, bussissa jne.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Tarkista viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa viimeisimmät maakohtaiset lääketieteelliset tiedot ulkoministeriöstä (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o ja https://www.rokote.fi/maat/). Jokaisella maakohtaisella sivulla on tietoa rokotussuosituksista, ajankohtaisista terveysriskeistä tai taudinpurkauksista sekä tietoa sairaanhoidosta ulkomailla.

Terveydenhuolto:

Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus välttämättömään sairaanhoitoon – lääkärissä, hammaslääkärissä, sairaaloissa jne., jotka ovat ulkomaisen sairausvakuutuksen hyväksymiä. Todisteena on esitettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC) tai vastaava todistus (molemmat todistukset saatte sairausvakuutukseltanne). Tästä riippumatta suositellaan ehdottomasti ottamaan oleskelun ajaksi ulkomaan sairausvakuutus, joka kattaa riskit, joita Kela ei korvaa (esim. välttämättömän kotiinkuljetuksen Suomeen sairaustapauksessa, hoidon yksityisellä lääkärillä tai yksityissairaaloissa).
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja psyykkinen tilansa soveltuvat valitulle matkalle. Hänen tulee ottaa selvää tähän matkaan liittyvästä liikkumista koskevasta ruumiillisesta rasituksesta ja henkisestä autonomiasta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty tammikuu 2023


Takaisin Info & vinkkejä