Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

Tietoa Ranska

Lämpötilavertailu

THMHTKHESLMJ
Parisi5,5610,5151721,52423,5221553
Helsinki-2-318131618161282-1

Yleinen huomautus:

Seuraavasta löydätte yleisktasauksen tiedoista, huomioikaa, että maahansaapumismääräykset, poliittinen ja terveydellinen tilanne voivat muuttua maailman laajuisesti milloin tahansa ja sen vuoksi suosittelemmekin ottamaan selvää näistä tilanteista jo ennen matkalle lähtemistä. Tarkastakaa ennen matkaa ulkoministeriön nettisivut (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o).

Sijainti:

Maa-alueltaan Euroopan suurin maa sijaitsee Länsi-Euroopassa. Ranska on maisemiltaan hyvin monipuolinen ulottuen Alppien ja Pyreneiden vuoristoalueista, Loiren, Rhônen ja Dordognen jokilaaksoista Côte d‘Azuriin sekä Normandian ja Atlantin rannikon alueisiin.

Valtio- ja hallitusmuoto:

Parlamentaarinen demokratia, jossa kaksikamarinen järjestelmällä; Presidentti Emmanuel Macron (toukokuusta 2017 lähtien)

Pääkaupunki:

Pariisi (noin 2,2 miljoonaa asukasta)

Uskonto:

pääosin roomalaiskatolinen

Kieli:

Ranska

Ilmasto:

Neljä päävyöhykettä: Atlantin vyöhyke – lauhkea meri-ilmasto; mannervyöhyke – voimakkaat lämpötilaerot (etenkin idässä); Välimeren vyöhyke – lauhkea, lämmin meriilmasto; alppivyöhyke – ankara vuoristoilmasto.

Paikallinenaika:

Keski-Euroopan aikavyöhyke kesäajan kanssa, joten ei aikaeroa Suomeen.

Puhelut:

Kun soitat Ranskaan Suomesta, valitse ensin maatunnus 0033 (+33). Suomeen soitettaessa on valittava maatunnus 00358 (+358).

Maahantulomääräykset Suomen kansalaisille:

Suomen kansalaiset tarvitsevat Ranskaan matkustaessaan, mikäli oleskelu ei ylitä 90 päivää, voimassa olevan henkilökortin tai passin. Asiakirjojen pitää olla maahan saapuessa vielä voimassa vähintään kolme kuukautta, ja ne on myönnetty viimeisten kymmenen vuoden aikana. Lisätietoja osoitteessa: http://formin.finland.fi ja https://fi.ambafrance.org/.
Ranska on sopimuskumppani 13. joulukuuta 1957 tehdyssä eurooppalaisessa yleissopimuksessa, joka koskee henkilöiden liikkumisen säätelyä Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden välillä. Muut matkustusasiakirjat kuin väliaikainen henkilökortti eivät saa olla vanhentuneita yli vuoden. Periaatteessa nämä maahantulovaatimukset koskevat kaikkia Euroopan talousalueen (ETA) kansalaisia.
Suomen kansalaisten maahantulovaatimukset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla ilman, että ulkoministerötä informoidaan siitä. Voit saada laillisesti sitovia tietoja ja/tai näitä tietoja ylittäviä tietoja maahantulovaatimuksista suoraan kohdemaasi suurlähetystöstä tai jostakin pääkonsulaatista.
Muiden maiden kansalaisia kehotetaan tiedustelemaan heihin sovellettavia maahantulovaatimuksia Ranskan Helsingin- suurlähetystöstä osoitteessa: https://fi.ambafrance.org/. TSS Travel Service Scandinavia AS ei ole vastuussa tietojen täydellisyydestä ja ajantasaisuudesta tai verkkosivujen sisällöstä. Otattehan huomioon,että maahanmuuttoviranomaisten vastuulla on päättää, saatteko tulla maahan.

Matkanjohto:

Matkaoppaanne ovat erinomaisesti koulutettuja ja kertovat teille seikkaperäisesti maasta, väestöstä, historiasta, kulttuurista jne. Ja auttavat teitä kaikissa organisaatioasioissa. He auttavat teitä hotellihuoneisiin majoittumisessa ja iloitsevat saadessaan pitää teille ensimmäisen informaatiotilaisuuden. Kuulette silloin kaiken, mikä on hyödyllistä ja hyvä tietää koko matkan kulusta.
Voitte jo iloita: Olemme järjestäneet teille vaihtelevan ohjelman, jossa on lukemattomia kohokohtia ja joka antaa teille mahdollisuuden tutustua Ranskan kulttuuriin ja moninaisiin maisemiin sekä saada erittäin paljon tietoa maasta ja sen asukkaista.

Lisäpaketit:

Vaikka matkanne sisältää jo laajan paketin, teillä on vielä mahdollisuus valita lisätarjouksia. Suosittelemme seuraavia paketteja:
Kulttuuripaketti: Paketti sisältää laivamatkan Seinellä Pariisissa, kaupunkikierroksen Bordeauxissa sisältäen pääsyn Bassin de Lumièresiin, kaupunkikierroksen Toulousessa ja retken Camargueheen sisältäen illallisen: vain 179 euroa*/henkilö.
Ruokailupaketti: 7× runsas illalinen: vain 229 euroa*/henkilö
* Pakettihinnat voivat muuttua paikan päällä varatessa.

Citytax/kaupunkivero:

Paikan päällä om maksettava virallinen kylpylä- ja Cityvero/kaupunkivero, joka pn 14,00 € per hlö. (Tila toukokuu 2023).

Valuutta / pankit / luottokortit:

Ranska on EU:n ja Euroopan rahaliiton jäsen. Euro on siis maan virallinen maksuväline. Ostokset voidaan maksaa käteisellä, yleisimmillä luottokorteilla ja joskus myös EC-kortilla. Käteisen nosto onnistuu sekä luotto- että EC-kortilla. Vastaava pankki voi veloittaa käteisnostoista. Lisätietoja tästä saat pankistasi.

Tullimääräykset:

Yksityishenkilöt voivat ostaa ja ottaa mukaansa tavaraa matkoilla EU:n sisällä ilman rajoitusta, jos tavara on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä jälleenmyyntiin. Suomea koskevista tullimääräyksistä voitte lukea erikseen Suomen tullin nettisivuilta www.tulli.fi tai tiedustella puhelimitse.

Maakohtaiset turvallisuustiedot:

Varokaa taskuvarkauksia ja pikkurikollisuutta, etenkin suuremmissa turistikeskuksissa. Suosittelemme tallettamaan rahat, henkilökortit, ajokortit, lentoliput ja muut tärkeät asiakirjat turvallisesti (esim. hotellin kassakaappiin) ja ottamaan mukaan vain päivän vaatima käteinen (ja EC- tai luottokortti). Matkustajien tulee kiinnittää huomiota arvotavaroihinsa väkijoukoissa ja turistien käymissä paikoissa, lentokentillä (myös turva-alueella), rautatieasemilla, metrossa, bussissa jne.
1.11.2017 Ranskassa tuli voimaan uusi terrorismin vastainen laki, joka antaa Ranskan turvallisuusviranomaisille mahdollisuuden ryhtyä erilaisiin toimenpiteisiin terrorismin torjumiseksi. Tässä yhteydessä henkilöiden ja matkatavaroiden tarkastuksia voidaan lisätä tietyillä alueilla, esimerkiksi metroasemilla ja rautatieasemilla sekä lähellä rajaa. Sisäänkäyntien (esim. museoiden) yhteydessä voi olla myös käsilaukkujen tarkastuksia.

Terveyttä koskevia neuvoja:

Tarkista viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa viimeisimmät maakohtaiset lääketieteelliset tiedot ulkoministeriöstä (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o ja https://www.rokote.fi/maat/) Jokaisella maakohtaisella sivulla on tietoa rokotussuosituksista, ajankohtaisista terveysriskeistä tai taudinpurkauksista sekä tietoa sairaanhoidosta ulkomailla.

Terveydenhuolto:

Ranskassa kaikilla Suomessa laillisesti vakuutetuilla henkilöillä on oikeus hoitoon – sikäli kuin sitä tarvitaan kiireellisesti – lääkäreiltä, hammaslääkäriltä, sairaaloilta jne., jotka ulkomainen lakisääteinen sairausvakuutusyhtiö on hyväksynyt. Tositteena on esitettävä kansainvälinen sairaskortti (EHIC), tai vastaava todistus (molemmat asiakrjat saa omalta sairaskassalta). Tästä huolimatta on erittäin suositeltavaa hankkia matkavakuutus ulkomailla oleskelun ajaksi, mikä kattaa riskit, jotka eivät kuulu lakisääteisten sairausvakuutusvarojen piiriin (esim. tarvittavat kuljetukset takaisin Suomeen sairaustapauksessa, vastaanotto yksityislääkäreillä tai hoito yksityisillä klinikoilla).
Asiakkaan on varmistettava, että hänen fyysinen ja henkinen kuntonsa on yhteensopiva valittua matkaa varten. Hänen on otettava selko tähän matkaan liittyvästä fyysisestä liikkuvuudesta sekä henkisestä riippumattomuudesta.

Kaikki tiedot sitoumuksetta/päivitetty Elokuu 2023


Takaisin Info & vinkkejä