Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

Asiakaspalvelupäällikkö TSS Travel Service Scandinavia:n tärkeä koronavirusta koskeva tiedote Tarja Markkanen

Hyvä TSS:n asiakas,

Nimeni on Tarja Markkanen ja olen Asiakaspalvelupäällikkö – TSS Travel Service Scandinavia. Koska me kaikki yhdessä olemme todella erikoisessa poikkeustilanteessa, haluan antaa teille muutamia tietoja TSS:stä ja matkoistamme:

Tunnette meidät luotettavana opintomatkojen ja kiertomatkojen järjestäjänä, joka tarjoaa teille täyspaketin koostuen menomatkasta, kuljetuksista, hotelleista ja tutustumiskäynneistä ja paljon muista palveluista. Tällaisessa kriistilanteessa meihin kohdistuu tietenkin aivan erikoinen vastuullisuus, jota haluamme täysin noudattaa.

Miten olemme toimineet viime viikkoina?

Sen vuoksi olemme peruuttaneet etukäteen kaikki kevään 2020 matkat jo useita viikkoja sitten.

Vielä karanteenissa olevia henkilöitä lukuunottamatta olemme hakeneet kaikki vieraamme erikoislennoilla lomakeskuksista takaisin kotimaahan. Meidän kustannuksin ja jo ennen kuin valtion hallitus oli aloittanut palautuslennot.

Olemme sijoittaneet vieraitamme, jotka ovat valtiollisesti määrättyjen lentokieltojen ja rajojen sulkemisien vuoksi jumissa lomamaissa, TSS kustantamina hotelleihin, huolehtineet heistä ja oppaamme ovat olleet heille tukena yötä myöten. Asiakaspalvelumme on edelleenkin käytettävissänne, vaikka olemme työntekijöittemme suojaksi asettanut heidät etätyöhön koteihinsa.

Tällä hetkellä peruutetuista matkoista tiedotamme kaikkia vieraita ajoissa ja laajasti. Teidän itse ei siis tarvitse olla aktiivinen. Me hoidamme kaiken tarpeellisen puolestanne. Ja teille on myös tärkeää saada tietää, että suurena kiertomatkojen järjestäjänä monella sadalla työntekijällä ja yli 2 miljoonalla matkaajalla yhtiöryhmässämme taloudellinen tasapainomme on hyvä ja vankka. Se auttaa meitä hyvin selviämään kriisistä.

Kuitenkin tämä tilanne on aivan erikoinen haaste – erityisesti kaikille matkanjärjestäjille. Liikevaihto on pudonnut yhdestä päivästä toiseen jopa 100 %. Monet järjestäjät ovat joutuneet käyttämään useita miljoonia vieraiden lomakohteista erikoislennoilla hakujen ja näiden yöpymisien ja hoitojen maksamisiin. Myös normaalit kustannukset on huomioitava ilman, että lähiviikkoina jonkinlaisia tuloja olisi odotettavissa.

Sen vuoksi haluammekin pyytää solidaarista tukeanne:

Älkää peruuttako jo varattua matkaanne, vaan siirtäkää se – jos mahdollista – myöhempään ajankohtaan. Asiakaspalvelumme kollegat ovat käytettävissänne ja he etsivät teille mielellään toisen ajankohdan myöhemmin syksyllä tai ensi keväänä. Tämän hetkiseen tilanteeseen kaikille matkanjärjestäjille olisi suuri apu, jos itse luopuisitte ajatuksesta peruuttaa matkanne. Kiitän teitä sydämellisesti myötämielisyydestänne miettiä tätä asiaa.

Tärkeintä on nyt, että pysymme terveinä. Selviämme tästä kriisistä yhdessä ja meille on silloin taas mahdollisuus tutustua tämän maailman kauneuksiin.

Jo useita vuosia tiimilleni ja minulle on ollut suurin ilo saada järjestää teille loma vuoden kauniimmalle ajalle. Me toivomme saada tehdä sitä edelleenkin.

Kiitos huomaavaisuudestanne ja luottamuksestanne – ja pysykää terveinä!

Tarja Markkanen

Asiakaspalvelupäällikkö TSS Travel Service