Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

Rooma & Napoli

  • Italiaan matkustavien on täytettävä ennen maahasaapumista lomake ”Health Declaration” eli terveysselvitys. Ennen lentoa lomakkeen voi täyttää myös lentokoneeseen mentäessä. Lomakkeen voi hakea linkistä: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero__26_08_20_inglese.pdf
  • Kreikasta, Maltalta, Espanjasta ja Kroatiasta saapuvat matkustajat – tai henkilöt, jotka ovat olleet näissä maissa 14 päivää ennen matkalle lähtöä – tarvitsevat negatiivisen COVID-19-testin, mikä ei saa olla 72 tuntia vanhempi tai heidän on mentävä testaukseen maahantulon yhteydessä. Näistä maista maahan tullessa täytyy tehdä ilmoitus Italiassa oleskelupaikan paikalliselle terveysvirastolle (Dipartimento di prevenzione dell’azienda sanitaria locale).
  • Tällä hetkellä maahantulo on kielletty matkustajille, jotka ovat viimeisten 14 päivän aikana oleskelleet seuraavissa maissa tai matkustaneet niiden läpi: Armenia, Bahrain, Bangladesch, Bosnia ja Hertsegowina, Brasilia, Chile, Kolumbia, Kosovo, Kuwait, Pohjois-Makedonia, Moldaun Tasavalta, Montenegro, Oman, Panama, Peru, Dominikaaninen Tasavalta ja Serbia.
  • Lentokentillä suoritetaan terveystarkastuksia kuumemittauksilla.
  • Matkailuinfrastruktuurit ja niiden avaukset vaihtelevat alueittain. Hotellit, kaupat, baarit ja ravintolat saavat avata taas tiukkoja infektio- ja hygieniavaatimuksia noudattamalla. Suu- ja nenäsuojuksen käyttö on monin paikoin pakollista (esim. kaupoissa; ja aina, jos etäisyyden pitäminen toisiin henkilöihin ei ole mahdollista). Julkisilla paikoilla, joissa ihmisiä voi kerääntyä enemmän, on suu- ja nenäsuojaimen käyttö periaatteessa pakollista aina kello 18 – 6 välisenä aikana. Suojusta on siksi aina pidettävä mukana. Suojuksen käytön noudattamattomuudesta voidaan sakottaa. 1-2 metrin etäisyys henkilöiden välillä on pidettävä. Kuumemittauksia suoritetaan (useinmiten otsa-skannauksia) julkisiin tiloihin saapuessa (esim. virastot, museot, liikkeet). Pääsy evätään, jos lämpöä havaitaan ja asia ilmoitetaan mahdollisesti valtiolliselle terveysvirastolle lisätoimenpiteiden aloittamista varten. Monissa paikoissa on sisäänpääsyä varten tarjolla pakollinen käsien desinfiontiaine.
  • Ottakaa huomioon, että nämä määräykset voivat muuttua milloin tahansa. Mahdolliset muutokset saatte tietoon paikan päällä.