Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

13.06.2014

Soman suuri kaivosonnettomuus

90 000 euron lahjoitus luovutetaan epätoivoisille perheille vuoristokylissä

TSS ja heidän matkaoppaansa auttavat

Näimme kauheita kuvia tuhoisasta kaivosonnettomuudesta paikan päältä. 13. toukokuuta kuoli Länsi-Turkissa sijaitsevassa Somassa 301 kaivostyöläistä jättäen jälkeensä epätoivoisia perheitä. Omaisille luvattiin avustusta, mutta kuitenkin niille, jotka asuvat Soman ympäristössä vaikeakulkuisissa vuoristokylissä, ei apua saada aina nopeasti.

TSS ja Turkissa työskentelevät matkaoppaat reagoivat nopeasti ja päättäväisesti, he keräsivät yhdessä yhteensä 90 000 euroa. Siten voi 21 perhettä syrjäisissä Elmaderen ja Köselerin kylissä iloita kukin lähes 4300 euron rahalahjasta. Kaivostyöläisen vuosipalkka on noin 3000 euroa. Tämä odottamaton avustus otetaan vastaan erittäin kiitollisena.

Tämän avustusprojektin liikkeellepanevana voimana olivat TSS:n matkaoppaat. He työskentelevät Turkissa turkkilaisen yhteistyökumppanimme NBK Touristicin alaisina. Nämä toimeliaat naiset ja miehet ovat keränneet viime vuosina toistuvasti rahaa hyväntekeväisyystapahtumiin. He ovat esimerkiksi yllättäneet Antalyan alakoululaisia kirjalahjoituksilla ja tukeneet antiikin kohteiden kaivauksia ja restaurointia esim. Myrassa ja Pergessä.

Kun TSS:n matkaoppaat kuulivat Soman järkyttävästä onnettomuudesta, heidän ei tarvinnut miettiä kauan. Heidän jo keräämänsä 50 000 euroa, jotka oli tarkoitettu oikeastaan erään koulun uutta rakennusta varten, tarvittiin nyt kipeämmin Soman vuorilla asuville perheille. TSS lahjoitti lisäksi 40 000 euroa ja näin kertyivät yhteensä komeat 90 000 euroa.

NBK:n toimitusjohtaja Recep Yavuz: „TSS on ainoa tutustumismatkojen järjestäjä, joka avustaa perheitä tällä tavalla. Se, että TSS on näin meidän tukenamme, antaa meille voimia. Olen ylpeä siitä, että autamme yhdessä kotimaatani tällä vaikealla hetkellä. Täällä paikan päällä eivät kansalaiset ja poliitikot unohda tätä.”

90 000 euron lahjoitus jaetaan harkiten ja erittäin vastuullisesti. NBK Touristicin työntekijät kävivät jo äskettäin vuoristokylissä ja keskustelivat monien omaisten kanssa saaden siten selville, missä hätä on suurin. NBK:n johtaja Yavuz: „He sanoivat meille, että he eivät tarvitse jauhoja, riisiä tai sokeria vaan, että taloudellinen tuki olisi heille tärkein, koska isät ja huoltajat ovat kuolleet niin traagisesti.”

NBK Touristicin tiimi menee nyt uudestaan Elmaderen ja Köselerin kyliin, soittaa ovikelloja, jakaa avustuksia ja juo perheiden kanssa kupin teetä. Tämä on inhimillisyyttä osoittava ele erittäin vaikeana aikana.


Takaisin etusivulle