Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

12.08.2015

TSS auttaa Nepalissa voimakkaan maanjäristyksen jälkeen

TSS on ottanut tehtäväkseen auttaa köyhimmistä köyhimpiä.

Nepalissa huhtikuussa 2015 tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen surullinen tilasto on yli 8500 kuolonuhria. Maanjäristys koskettaa suoraan noin 8,6 miljoonaa ihmistä, heistä n. 1,2 miljoonaa on lapsia. Heidät temmattiin pois keskellä arkiaskareita, heillä ei ole enää kattoa pään päällä ja monet heistä menettivät perheenjäseniään. Jatkuva pelko uusista maanjäristyksistä ja laaja-alainen köyhyys hidastuttavat jälleenrakennusta.

TSS on ottanut tehtäväkseen auttaa köyhimmistä köyhimpiä. Yritysryhmämme yritysten ja työntekijöiden runsaskätisten lahjoitusten avulla on monia avustushankkeita pystytty tukemaan, mm. yhtä meidän kaikkien sydäntä lähellä olevaa hanketta:

ASHA ystävä- ja kannatusyhdistys, jonka perustajia ovat saksalaiset Uta ja Josef Erdrich, avasi vuonna 2005 ASHA-koulun (ASHA Primary School) Lalitpuriin, Katmandusta 10 km etelään. Peruskoulu rakennettiin, jotta köyhimmille lapsille voitaisiin antaa tilaisuus koulunkäyntiin. Tällä hetkellä koululaisten lukumäärä on 186. Vuonna 2008 avattiin lisäksi hostelli, jonne majoitettiin 32 vaikeista perheoloista tulevaa lasta.

Luonnonkatastrofin alusta alkaen ASHA ystävä- ja kannatusyhdistyksen jäsenet ovat auttaneet perusrakenteiden luomisessa ja tavaroiden jakelussa, jotta kaikkien köyhimpien ihmisten toimeentulo voitaisiin turvata. Alueella on akuutti tarve eloonjäämisen kannalta tärkeistä elintarvikkeista kuten riisistä, perunoista ja kasviksista, sekä taloustarvikkeista kuten kattiloista, astioista ja keittokaasusta ja monsuunisuojiksi tarkoitetuista pressuista. Kärsimykset ovat suuria ja paikalliset ihmiset ovat edelleen riippuvaisia avusta voidakseen palata takaisin normaaliin arkipäivään.

TSS tukee myös jatkossa paikallisia oloja ja on tiiviissä yhteydessä Erdrichin perheeseen ja vastuullisiin tahoihin Nepalissa.


Takaisin etusivulle