Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

15.12.2020

Istuttaa puita lasten kanssa

”Jokainen puu on tärkeä”, huudahtavat Plant-for-the-Planet-kampanjan lapset ja nuoret. Maailman ilmaston pelastamiseksi he aikovat istuttaa vuoteen 2030 mennessä uskomattomat 1000 miljardia puuta.

Sillä puut sitovat kasvun aikana suuria määriä hiiltä. Ja koska myös meille, TSS Travel Service Scandinavia, ilmastonmuutos on erittäin tärkeä, olemme mielellämme ojentaneet kätemme lapsia kohden, mikä tarkoittaa: TSS on lahjoittanut Plant-for-the-Planet-kampanjalle 5000 puuta.

Ne ovat „avustus meille lapsille taistelussamme paremman ilmaston ja paremman tulevaisuuden puolesta ”, sanotaan ”Puulahja-todistuksessa”, jonka TSS sai ottaa vastaan.

Lapsi- ja nuorisoaloite Plant-for-the-Planet sai alkunsa vuoden 2007 alussa. Vuonna 2011 YK:n ympäristöohjelma (UNEP) luovutti perinteellisen ”Billion Tree Campaign” Plant-for-The-Planet kampanjalle – ja sen myötä virallisen maailmanpuulaskurin. Siinä kyse oli vielä miljardista puusta (englanniksi: Billion). Mutta nyt lasten kunnianhimoinen päämäärä onkin: ”Trillion Tree Campaign” – siis aikomus on istuttaa 1000 miljardia puuta. Tähän mennessä on istutettu 13,6 miljardia puuta – ja se on esimerkiksi viisi miljoonaa suurempi määrä kuin Meksikon Yukatan-niemimaan uudelleenmetsittämis-projektin määrä.

Plant-for-the-Planet kampanjan mukana toimii nykyään yli 88.000 nuorta „Ilmaston oikeudenmukaisuuden lähettilästä” 74 eri maasta. Aloitteen suojelijoina ovat Monakon ruhtinas Albert II sekä Saksan aikaisempi ympäristöministeri Klaus Töpfer.

Plant-for-the-Planet kampanjalla oli tähän mennessä yli 1500 niin sanottua akademiaa, joissa lapset antoivat toisille lapsille maksutta tietoa kampanjasta ja kertoivat innostuksestaan maailman ilmaston suojeluun.

Puiden istuttamiskampanjan rahoittamiseen innokkaat ilmastonsuojelijat keräävät lahjoituksia ja myyvät kirjoja, julisteita ja ennen kaikkea heidän omaa tuotettaan ”Hyvä suklaa” – minkä saksalainen Stiftung Warentest testisäätiö palkitsi vuonna 2018 parhaaksi maitosuklaaksi.

Lisätietoa: www.plant-for-the-planet.org


Takaisin etusivulle