Matkasuositukset Eurooppa Aasia Amerikka Afrikka

15.02.2024

Aina lähellä UNESCOn maailmanperintökohteita!

Matkustaminen TSS:n kanssa tarkoittaa maailman parhaiden puolien näkemistä
On matkoja, joista haaveilemme koko elämämme: olla vihdoin siellä, missä ristiretkeläiset taistelivat ja kuninkaat asuivat. Seisoa kunnioituksessa heidän valtavien palatsiensa ja linnoitustensa edessä. Kuljeskella kuuluisissa kaupungeissa, nauttia niiden värikkäästä elämästä ja koskettavista tarinoista. Ihmetellä ihmeissään ihmeellisiä laguuneja, laskeutua alas leveisiin rotkoihin ja nousta ylös mahtaville vuoristovuorille.

Koe kaikki tämä yhdessä rakkaasi kanssa. Myös samanhenkisten ihmisten seurassa. Ystävälliset matkanjohtajat, jotka selittävät kaiken selkeästi omalla kielellään ja ovat aina valmiina auttamaan ja neuvomaan. Aitoja, päteviä matkailuammattilaisia, jotka ovat avanneet sinulle ovia TSS-matkoillamme jo vuosien ajan: Astu TSS-opintomatkojemme kiehtoviin maailmoihin. Missään muualla ei ole yhtä hyviä mahdollisuuksia päästä todella lähelle yhtä monista Unescon kohteista. TSS on varmasti yksi niistä matkanjärjestäjistä, joiden ohjelmassa on eniten maailmanperintökohteita.

On henkeäsalpaavaa, mitä kaikkea UNESCO – YK:n kulttuurijärjestö – on koonnut „maailmanperintöluetteloonsa“. Tällä hetkellä luettelossa on noin 1 200 ainutlaatuista kulttuuri- ja luonnonmuistomerkkiä, jotka sijaitsevat 168 maassa eri puolilla maailmaa.

Dubrovnikin ihmeellinen vanhakaupunki ja legendaarinen Troija ovat niiden joukossa, samoin kuin Australian Kakadun kansallispuisto ja Kiinan kaivettu terrakotta-armeija. Tietenkin Maltan upea pääkaupunki Valletta ja An-dalusian Grenadan arabialainen loisto. Unohtamatta Rodoksen kolossia, Kappadokian tanssivia derviisejä tai Norjan uskomatonta Geirangerfjordia.

Ja mitä yhteistä on näillä kaikilla ehdottomilla matkakohteilla? Kyllä, löydät ne kaikki nykyisestä lomavalikoimastamme. Esimerkiksi neljän tähden opintomatkalla „Kroatia & Montenegro“, maailman kauneimmalla merimatkalla Hurtigruten-postilaivallamme Norjan rannikkoa pitkin. Tai osana eksklusiivista tutkimusmatkaamme „Rodos & Egeanmeri“.

Selaa tai selaa TSS:n matkojen ihmemaailmaa ja näet: Törmäät moniin muihin upeisiin Unescon maailmanperintökohteisiin: Istanbulissa ja Toscanassa, Lyykiassa, Versaillesin palatsissa, vieraillessasi Intian Taj Mahalissa tai Jordanian Wadi Rumin aavikkomaisemissa. TSS:n maailmanperintökohteiden matkaluettelo voisi jatkua loputtomiin.

Kaikki UNESCO maailmanperintökohteet ovat ainutlaatuisia todistuksia inhimillisestä kulttuurista ja poikkeuksellisen kauniista luonnonilmiöistä. Voidakseen olla „maailmanperintökohde“ ja saadakseen paikan Unescon luettelossa, sillä on oltava „poikkeuksellinen yleismaailmallinen merkitys“. Kulttuuri- tai luonnonarvojen on oltava ainutlaatuisia, aitoja ja koskemattomia. Unescon luetteloon sisällyttämisen kriteereihin kuuluu esimerkiksi, että kyseessä on „ihmisen luovuuden mestariteos“. tai „merkittävä luonnonilmiö“.

Anna itsesi inspiroitua näistä Unescon superlatiivisista nähtävyyksistä. Tee unelmistasi totta.


Takaisin etusivulle